Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor: Bahar havası yerini yaz sıcaklarına bırakıyor

16:50, 12/04/2026, Pazar
Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor: Bahar havası yerini yaz sıcaklarına bırakıyor
Türkiye

Türkiye genelinde bahar aylarının serin havası yerini kavurucu Afrika sıcaklarına bırakmaya hazırlanıyor. Uzmanlar, perşembe gününden itibaren özellikle güney hattındaki illerde termometrelerin 30 dereceye kadar yükseleceğini belirtti. Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, bu hafta yurtta beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türkiye genelinde bahar aylarının o serin ve değişken havasına veda etme vakti geldi. Meteoroloji uzmanlarından sıcak hava seven milyonlarca vatandaşa müjde niteliğinde bir haber ulaştı.

Hafta ortasından itibaren yurdumuzu etkisi altına alacak olan Afrika sıcak hava dalgası, adeta yaz mevsimini erkenden yaşatacak. Perşembe günü itibarıyla termometrelerin ülke genelinde zirve yapacağı belirtilirken, özellikle güney hattında tam anlamıyla yaz sıcağı hissedilecek.

Termometreler 30 dereceye kadar çıkacak

Meteoroloji alanında güncel değerlendirmeler yapan Hava Forum, yaklaşan sistemle birlikte perşembe günü sıcaklıkların bazı bölgelerde 30 derecelere kadar tırmanacağını dedi.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla yaklaşan sıcak hava dalgasını tüm vatandaşlara duyuran platform, sıcak hava sevenleri heyecanlandıran sözlerini sarf etti.

Beklenen sıcaklık artışına ve o illere dair kritik detayları paylaşan platform,
"Afrika sevenlere müjde olsun! Hafta ortasından itibaren Afrika sıcak hava dalgası yurdumuza açılış için gelecek. Perşembe günü Mersin, Adana, Osmaniye hattı doğrudan 30 dereceye çıkacak"
ifadelerini kullandı.
Meteoroloji hava durumu tahminini açıkladı: 13 ile sarı kodlu sağanak ve kar uyarısı geldi
Jurnal.ist
Meteoroloji hava durumu tahminini açıkladı: 13 ile sarı kodlu sağanak ve kar uyarısı geldi

Sıcaklıklar, salıdan itibaren 4 ila 8 derece artacak

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, bu hafta yurtta beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Çelik, yapılan son değerlendirmelere göre, soğuk ve yağışlı havanın yarın doğu bölgelerde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceğini belirtti.

Salı, çarşamba ve perşembe günleri yurtta, yağışsız ve parçalı az bulutlu bir hava yaşanacağını aktaran Çelik, "Sıcaklıklar salı gününden itibaren özellikle iç kesimlerde hızla yükselecek. Salı gününden itibaren iç kesimlerde 4 ila 8 derecelik bir sıcaklık artışı bekliyoruz. Diğer yerlerde ise 2 ila 4 derecelik sıcaklık artışını göreceğiz." diye konuştu.

Çelik, yağışların yarın Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görüleceğini anlatarak, salı gününden itibaren yurt genelinde yağış beklenmediğini söyledi.

Gelecek 3 gün boyunca Ankara, İstanbul ve İzmir'de yağış beklenmediğini aktaran Çelik, "Ankara'da yarın 12 derece olan sıcaklık, salı 16, çarşamba 19 dereceye kadar çıkacak. İstanbul'daki sıcaklıklar 15, salı 17, çarşamba 16 derece. İzmir'de de sıcaklıklar yarın 22 dereceye kadar çıkıyor. Sıcaklıklar İzmir'de salı 24, çarşamba 23 derece." bilgisini verdi.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026