İş yerindeki kavga pahalıya patladı! Yargıtay 23 yıllık tazminat için son noktayı koydu
11:32, 10/07/2026, Cuma

Amirine saldırdı, 23 senelik tazminattan oldu
23 yıldır aynı fabrikada çalışan işçi, vardiya amiriyle yaşadığı kavganın ardından tazminatsız işten çıkarıldı. Yıllar süren hukuk mücadelesinde son sözü Yargıtay söyledi. Karar, iş yerinde kavgaya karışan çalışanlar için emsal niteliği taşıyor.
Aynı iş yerinde 23 yıl çalışan bir işçi, vardiya amiriyle yaşadığı kavganın ardından tazminatsız işten çıkarıldı. Yıllar süren dava sürecinde dosyayı inceleyen Yargıtay, iş yerinde fiziki saldırıya karışan işçinin kıdem ve ihbar tazminatı alamayacağına hükmetti.
"Adil davranmıyorsun" tartışması kavgaya dönüştü
Olay, uzun yıllardır aynı fabrikada çalışan K.L. ile vardiya amiri arasında yaşandı. İddiaya göre K.L., vardiya dağılımında adil davranılmadığını söyleyerek amiriyle tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma fiziki kavgaya dönüştü.
İşverenin savunmasına göre işçi, eline aldığı sert bir cisimle amirine vurdu, ardından yumruk attı. Olayın ardından iki taraf hakkında da disiplin süreci başlatıldı.

İki çalışan da tazminatsız çıkarıldı
Şirket tarafından yapılan inceleme, çalışanların ifadeleri ve kamera kayıtları doğrultusunda hem işçi hem de vardiya amirinin iş akdine tazminatsız olarak son verildi. İşçi ise mahkemeye başvurarak olayın anlatıldığı gibi yaşanmadığını, kendisine hakaret edildiğini ve amirinin üzerine yürüdüğünü öne sürdü. Ayrıca amirin maket bıçağı çektiğini ve bu konuda savcılık soruşturması yürütüldüğünü belirterek kıdem ve ihbar tazminatının ödenmesini talep etti.
İlk mahkeme işçiyi haklı buldu
İş Mahkemesi, kamera kayıtlarında kavganın nasıl başladığının net şekilde belirlenemediğini, tanık ifadelerinin de olayın başlangıcını ortaya koymadığını değerlendirdi. Mahkeme, işverenin haklı fesih şartlarını ispatlayamadığı gerekçesiyle işçinin kıdem ve ihbar tazminatı almasına karar verdi.
İstinaf kararı değiştirdi
Dosyayı inceleyen Bölge Adliye Mahkemesi ise tanık anlatımları doğrultusunda işçinin amirine fiili saldırıda bulunduğunun sabit olduğunu belirledi. Mahkeme, bu nedenle işverenin haklı fesih hakkını kullandığına hükmederek ilk derece mahkemesinin kararını kaldırdı ve davayı reddetti.

Yargıtay emsal niteliğinde karara imza attı
Dosyanın taşındığı Yargıtay 9. Hukuk Dairesi de Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararını onadı. Kararla birlikte iş yerinde amirine veya çalışma arkadaşına fiziki saldırıda bulunan işçinin, haklı nedenle işten çıkarılabileceği ve kıdem ile ihbar tazminatı talep edemeyeceği bir kez daha teyit edilmiş oldu.
Yargıtay'ın onadığı bu kararın, benzer iş yeri kavgalarında emsal olarak değerlendirilmesi bekleniyor.

Jurnal.ist
Trafikte bunu yapan yandı! Birçok sürücü farkında değil... Israrı hapisle sonuçlanabiliyor

Jurnal.ist
Yargıtay'dan milyonları ilgilendiren emsal karar: Maaşını eve getirmeyip çocukların harçlığına göz diken yandı!
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.