10 TL'nin arkasında yazanı görünce şoke olacaksınız!

Para
Para

10 TL'lik banknotun üzerindeki yazıyı görünce çok şaşıracaksınız!

10 TL üzerindeki yazıları görenler şoke oluyor. İşe detaylar...

Paralar yenilenince görseller de değişti!

                                    
                                    
                                    Yeni Türk Lirası kavramından Türk Lirası'na geçişle birlikte yeni paralar basıldı. Baştan sona yenilenen kağıt paraların üzerindeki kullanılan  resimler de yenilendi.
Paralar yenilenince görseller de değişti! Yeni Türk Lirası kavramından Türk Lirası'na geçişle birlikte yeni paralar basıldı. Baştan sona yenilenen kağıt paraların üzerindeki kullanılan resimler de yenilendi.
İşte 10 TL'nin arka yüzü!

                                    
                                    
                                    10 TL'nin arkasına Türk matematikçi ve bilim insanı, aynı zamanda TÜBİTAK Bilim Kolu eski başkanı Cahit Arf'in portresi basıldı. 10 TL'lik banknotun ön tarafında  Atatürk portresi, portreyi etrafında  mor ay yıldız figürü, ikili sayı sistemini ifade eden sayılar, içinde Atatürk'ten bir kesit bulunan yedigen şekil bulunuyor. Arka tarafında ise aritmetik diziler, abaküs, sayılar, Arf değişmezinden bir kesit ve ikili sayı sistemini ifade eden sayılar yer alıyor.
İşte 10 TL'nin arka yüzü! 10 TL'nin arkasına Türk matematikçi ve bilim insanı, aynı zamanda TÜBİTAK Bilim Kolu eski başkanı Cahit Arf'in portresi basıldı. 10 TL'lik banknotun ön tarafında Atatürk portresi, portreyi etrafında mor ay yıldız figürü, ikili sayı sistemini ifade eden sayılar, içinde Atatürk'ten bir kesit bulunan yedigen şekil bulunuyor. Arka tarafında ise aritmetik diziler, abaküs, sayılar, Arf değişmezinden bir kesit ve ikili sayı sistemini ifade eden sayılar yer alıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >