Bir efsanenin ardındaki dram: Alexander McQueen

Alexander McQueen, çok sevdiği annesinin vefatından 9 gün sonra intihar etti.
Alexander McQueen, çok sevdiği annesinin vefatından 9 gün sonra intihar etti.

Yeteneklerini daha küçük yaşta keşfedip sektöre güçlü bir adım atan Alexander McQueen, başarısıyla zirveye oturduktan bir süre sonra evinde ölü olarak bulunmuştu. İngiliz modasının dahi çocuğu Alexander McQueen'in başarının zirvesinde terk ettiği şöhreti ve sır dolu ölümü...

Günümüzde birçok mağazada satışta olan tasarımları ile başarısının ölümsüz olduğunu kanıtlayan sanatçıAlexander McQueen hayat hikayesi ve sır dolu ölümü...

Modaya ilgisi genç yaşta başladı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Lee Alexander McQueen 17 Mart 1969’da Londra’da doğdu. Taksi şoförü bir babanın ve öğretmen bir annenin 6. çocuğu olarak dünyaya gelen Lee'nin modaya ilgisi daha çok genç yaşta ablalarına tasarladığı elbiselerle başladı.
Modaya ilgisi genç yaşta başladı Lee Alexander McQueen 17 Mart 1969’da Londra’da doğdu. Taksi şoförü bir babanın ve öğretmen bir annenin 6. çocuğu olarak dünyaya gelen Lee'nin modaya ilgisi daha çok genç yaşta ablalarına tasarladığı elbiselerle başladı.
Savile Row’da staj yaptı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    16 yaşında okulu bıraktıktan sonra İngiliz Kraliyet ailesi başta olmak üzere, birçok tanınmış politikacının müdavimi olduğu modacı Savile Row’da stajyer olarak çalışmaya başladı.
Savile Row’da staj yaptı 16 yaşında okulu bıraktıktan sonra İngiliz Kraliyet ailesi başta olmak üzere, birçok tanınmış politikacının müdavimi olduğu modacı Savile Row’da stajyer olarak çalışmaya başladı.
Terziliği staj yaparken öğrendi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Staj tecrübesi sayesinde bir takım elbisenin baştan sonra hangi aşamalardan geçerek elde dikileceğini, kalıbının müşterinin beden tipine göre nasıl tam olarak çıkartılabileceğini ve en ince terzilik detaylarının tümünü öğrendi.
Terziliği staj yaparken öğrendi Staj tecrübesi sayesinde bir takım elbisenin baştan sonra hangi aşamalardan geçerek elde dikileceğini, kalıbının müşterinin beden tipine göre nasıl tam olarak çıkartılabileceğini ve en ince terzilik detaylarının tümünü öğrendi.
Mezuniyetinde de ilginç bir sürpriz onu bekliyordu

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Alexander Mcqueen 1994’te girdiği dünyanın en ünlü tasarım okullarından Central Saint Martins College’dan mezun oldu. Mezuniyetinde de Lee’yi bekleyen ilginç bir hikaye vardı; tasarladığı koleksiyonun hepsini sadece tek bir kişi satın aldı, ünlü editör Isabella Blow. Mezuniyetinden sonra, ikili birlikte çalışmaya başladı.
Mezuniyetinde de ilginç bir sürpriz onu bekliyordu Alexander Mcqueen 1994’te girdiği dünyanın en ünlü tasarım okullarından Central Saint Martins College’dan mezun oldu. Mezuniyetinde de Lee’yi bekleyen ilginç bir hikaye vardı; tasarladığı koleksiyonun hepsini sadece tek bir kişi satın aldı, ünlü editör Isabella Blow. Mezuniyetinden sonra, ikili birlikte çalışmaya başladı.
"Lee tamamen deli biriydi"

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Lee’nin daha o dönemlerde  bipolar kişilik bozukluğu olduğunu iddia eden ünlü modacı Julien Macdonald, “Lee tamamen deli biriydi. Bir dakika önce herkesle cana yakın bir şekilde konuşurken aniden dönüp aynı kişilere defolmalarını söyleyebilirdi” diyor. Ünlü modacı, bu sorunlar yüzünden Blow ve McQueen’in bir süre sonra farklı yönlere doğru gidip birlikte çalışamadıkları yorumunu yapıyor.
"Lee tamamen deli biriydi" Lee’nin daha o dönemlerde bipolar kişilik bozukluğu olduğunu iddia eden ünlü modacı Julien Macdonald, “Lee tamamen deli biriydi. Bir dakika önce herkesle cana yakın bir şekilde konuşurken aniden dönüp aynı kişilere defolmalarını söyleyebilirdi” diyor. Ünlü modacı, bu sorunlar yüzünden Blow ve McQueen’in bir süre sonra farklı yönlere doğru gidip birlikte çalışamadıkları yorumunu yapıyor.
“İngiliz modasının dahi çocuğu”

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Lee Alexander McQueen’e “İngiliz modasının dahi çocuğu” unvanını kazandıran 1995 yılında sergilediği “Highland Rape” defilesi olmuştur.
“İngiliz modasının dahi çocuğu” Lee Alexander McQueen’e “İngiliz modasının dahi çocuğu” unvanını kazandıran 1995 yılında sergilediği “Highland Rape” defilesi olmuştur.
"Yılın Moda Tasarımcısı"

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Agresif tavırlarla yalpalayarak yürüyen, dünyaya küstah tavırlarla bakan modellerin yine bir o kadar asi punk çağrışımlar yapan kıyafetlerle podyumda yürüdükleri defile ile ününe ün kattı. Bu defile, Lee’ye British Fashion Council tarafından "Yılın Moda Tasarımcısı" unvanını kazandırdı.
"Yılın Moda Tasarımcısı" Agresif tavırlarla yalpalayarak yürüyen, dünyaya küstah tavırlarla bakan modellerin yine bir o kadar asi punk çağrışımlar yapan kıyafetlerle podyumda yürüdükleri defile ile ününe ün kattı. Bu defile, Lee’ye British Fashion Council tarafından "Yılın Moda Tasarımcısı" unvanını kazandırdı.
Kendi markasını kurdu 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    1996’da dünyaca ünlü Givenchy markasının başına geçti. Mart 2001’e kadar Givenchy’de kalan Lee, daha sonra “yeteneklerini kısıtlayan” anlaşma şartları nedeniyle bu pozisyonundan ayrıldı ve kendi markasını kurdu.
Kendi markasını kurdu 1996’da dünyaca ünlü Givenchy markasının başına geçti. Mart 2001’e kadar Givenchy’de kalan Lee, daha sonra “yeteneklerini kısıtlayan” anlaşma şartları nedeniyle bu pozisyonundan ayrıldı ve kendi markasını kurdu.
Ölüm haberiyle tüm dünya sarsıldı 

                                    
                                    
                                    
                                    Modanın asi çocuğu, ünün ve başarının zirvesine oturmuştu ki; tüm dünyayı ölüm haberiyle sarstı.
Ölüm haberiyle tüm dünya sarsıldı Modanın asi çocuğu, ünün ve başarının zirvesine oturmuştu ki; tüm dünyayı ölüm haberiyle sarstı.
"Köpeklerime iyi bakın. Sizi seviyorum"

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Ünlü modacı McQueen 11 Şubat 2010 tarihinde, 41 yaşındayken evinde ölü bulundu. Uyuşturucu, depresyon, aşırı kaygı ve sürekli artan strese bağlı olduğu iddia edilen intiharını, çok sevdiği annesinin vefatından sadece 9 gün sonra gerçekleştirdi.
"Köpeklerime iyi bakın. Sizi seviyorum" Ünlü modacı McQueen 11 Şubat 2010 tarihinde, 41 yaşındayken evinde ölü bulundu. Uyuşturucu, depresyon, aşırı kaygı ve sürekli artan strese bağlı olduğu iddia edilen intiharını, çok sevdiği annesinin vefatından sadece 9 gün sonra gerçekleştirdi.
Hizmetçisi evinde ölü buldu

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Geride yalnızca  “Köpeklerime iyi bakın. Sizi seviyorum, özür dilerim. Lee” yazan kısa bir not bırakarak intihar eden ünlü modacının genç yaşta ölümü, tüm dünyayı sarstı. 75 yaşındaki annesinin kanserden ölmesine dayanamayan Lee'nin intihar ettiğini iddia eden hizmetçisi, ünlü modacıyı Londra, Green Street’teki evinde asılmış olarak buldu.
Hizmetçisi evinde ölü buldu Geride yalnızca “Köpeklerime iyi bakın. Sizi seviyorum, özür dilerim. Lee” yazan kısa bir not bırakarak intihar eden ünlü modacının genç yaşta ölümü, tüm dünyayı sarstı. 75 yaşındaki annesinin kanserden ölmesine dayanamayan Lee'nin intihar ettiğini iddia eden hizmetçisi, ünlü modacıyı Londra, Green Street’teki evinde asılmış olarak buldu.
Tasarımları onu yaşatmaya devam ediyor

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    2011’de Victoria & Albert Müzesi'nin Alexander McQueen'i anmak için düzenlediği "Savage Beauty" ile ünlü modacının tasarımları New York Metropolitan Müzesi'nde sergilendi.
Tasarımları onu yaşatmaya devam ediyor 2011’de Victoria & Albert Müzesi'nin Alexander McQueen'i anmak için düzenlediği "Savage Beauty" ile ünlü modacının tasarımları New York Metropolitan Müzesi'nde sergilendi.
Tasarımlarından bazıları...
Tasarımlarından bazıları...
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >