İzlediğiniz filmin Quentin Tarantino filmi olduğu hemen anlayacağınız özellikler

Quentin Tarantino
Quentin Tarantino

Birçok belirgin özellik ile Quentin Tarantino filmleri

Tuhaf bir yönetmen olarak namını tüm dünyaya salan ünlü yönetmen Quentin Tarantino bol aksiyon ve bol kanlı filmleri ile Amerika'nın en enteresan yönetmenlerinden birisidir. Bazı kesimlerce hep aynı sularda yüzdüğü düşünülen Tarantino aslında her filminde farklı bir sosyal sorunu da dile getirmektedir. Rezervuar Köpekleri filminde ya da Kill Bill filminde olduğu gibi. Birçok yönetmenden farklı olarak çok detaylı bir analize gerek duyan Tarantino, her filminde farklı tipografik yazı karakterlerine önem vermektedir. Aynı zamanda filmlerinde kendisini ifade eden birçok ayrıntıya da yer vermektedir. Örnek vermek gerekirse The Hateful Eight filminde onun 8. Filmi olduğunu anlarız. Bu ve benzeri farklı çekim detayları ile bir filmi izlerken bu film kesinlikle Quentin Tarantino'nun filmidir diyebileceğiniz özellikleri sizler için derledik.

Çanta veya Valiz

                                    
                                    Quentin Tarantino birçok filminde ve birçok sahnede çanta veya valiz yerleştirmiştir. Belki de onun iç dünyasında sürekli bir yerlere gitme arzusu bulunmaktadır.
Çanta veya Valiz Quentin Tarantino birçok filminde ve birçok sahnede çanta veya valiz yerleştirmiştir. Belki de onun iç dünyasında sürekli bir yerlere gitme arzusu bulunmaktadır.
Müzikler

                                    
                                    Tarantino'nun her filminde en az 1 kez ayırt edici bir müzik duyarsınız. Hatta öyle bir müziktir ki resmen büyüsüne kapılırsınız. Öncelikle müzik azalarak kesilir ve sonra tekrar başlar. Bunun en birinci örneği Kill Bill'de çalan müziklerdir diyebiliriz. Birçok insanın hala telefon müziğidirKill Bill müziği.
Müzikler Tarantino'nun her filminde en az 1 kez ayırt edici bir müzik duyarsınız. Hatta öyle bir müziktir ki resmen büyüsüne kapılırsınız. Öncelikle müzik azalarak kesilir ve sonra tekrar başlar. Bunun en birinci örneği Kill Bill'de çalan müziklerdir diyebiliriz. Birçok insanın hala telefon müziğidirKill Bill müziği.
Los Angeles

                                    
                                    Quentin Tarantino'nun filmlerinin çoğu ya Los Angeles'da geçer ya da Los Angeles içeren sahneleri bulunmaktadır.
Los Angeles Quentin Tarantino'nun filmlerinin çoğu ya Los Angeles'da geçer ya da Los Angeles içeren sahneleri bulunmaktadır.
Diğer filmlere gönderme 

                                    
                                    Tarantino çektiği bir filmde ya başka bir filme ya da bir diziye atıfta bulunur. Bunu bazen çektiği sahneler ile bazen de müzikler ile yapar. Örnek vermek gerekirse kendi yaptığı bir açıklamada, Ucuz Roman'da John Travolta'nın canlandırdığı karakter ile Rezervuar Köpekleri'ndeki Micheal Madsen'in canlandırdığı karakter aslında kardeştir. Soy isimleri aynı ve tipleri benzerdir.
Diğer filmlere gönderme Tarantino çektiği bir filmde ya başka bir filme ya da bir diziye atıfta bulunur. Bunu bazen çektiği sahneler ile bazen de müzikler ile yapar. Örnek vermek gerekirse kendi yaptığı bir açıklamada, Ucuz Roman'da John Travolta'nın canlandırdığı karakter ile Rezervuar Köpekleri'ndeki Micheal Madsen'in canlandırdığı karakter aslında kardeştir. Soy isimleri aynı ve tipleri benzerdir.
Meksika açmazı 

                                    
                                    Meksika açmazı olarak sergilenen bu klişe Tarantino filmlerinin vazgeçilmezlerindendir. Bilmeyenler için söyleyelim 'Meksika açmazı' bir ortamda bulunan herkesin aynı anda birbirine silah çekmesidir.
Meksika açmazı Meksika açmazı olarak sergilenen bu klişe Tarantino filmlerinin vazgeçilmezlerindendir. Bilmeyenler için söyleyelim 'Meksika açmazı' bir ortamda bulunan herkesin aynı anda birbirine silah çekmesidir.
Komedyen oyuncular

                                    
                                    Tarantino çektiği bol aksiyonlu filmlerinde bazı rolleri küçük bile olsa komedyen oyunculara vermektedir.
Komedyen oyuncular Tarantino çektiği bol aksiyonlu filmlerinde bazı rolleri küçük bile olsa komedyen oyunculara vermektedir.
El ve parmaklar

                                    
                                    Filmlerde rol alan karakterler bir şeyler anlatırken veya elleri ile bir şeyler yaparken yakın çekimde bu el hareketlerini görürüz.
El ve parmaklar Filmlerde rol alan karakterler bir şeyler anlatırken veya elleri ile bir şeyler yaparken yakın çekimde bu el hareketlerini görürüz.
Ayaklar

                                    
                                    Birçok sahnede denk gelebileceğiniz ayaklara yakın çekim Tarantino'nun kullandığı bir yöntemdir.
Ayaklar Birçok sahnede denk gelebileceğiniz ayaklara yakın çekim Tarantino'nun kullandığı bir yöntemdir.
Motivasyon

                                    
                                    Filmde anlatılan karakterler ile daha fazla motivasyon sağlanması için karakterlerin geçmişlerinden kesitlere yer verir.
Motivasyon Filmde anlatılan karakterler ile daha fazla motivasyon sağlanması için karakterlerin geçmişlerinden kesitlere yer verir.
Filmlerinde rol alması

                                    
                                    Quentin Tarantino çok farklı şekilde birçok yönetmenden ayrılarak çektiği filmlerde çok kısa sahnelerde bile olsa kendisi de oyunculuk yapar. Bazen arabanın çarptığı rasgele bir kişi olurken bazen daha uzun rolleri de sergiler.
Filmlerinde rol alması Quentin Tarantino çok farklı şekilde birçok yönetmenden ayrılarak çektiği filmlerde çok kısa sahnelerde bile olsa kendisi de oyunculuk yapar. Bazen arabanın çarptığı rasgele bir kişi olurken bazen daha uzun rolleri de sergiler.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >