YÖK açıkladı! İşte üniversitelerin en çok tercih edilen bölümleri

İTÜ
İTÜ

YÖK, en çok tercih edilen lisans ve ön lisans bölümlerini açıkladı. Merakla beklenen soru ''En çok tercih edilen lisans ve ön lisans bölümleri''nin cevabı, YÖK'ten geldi.

Yükseköğretim Kurumları (YÖK), lisans ve ön lisans programını tercih edecek üniversite adaylarının meslek eğilimlerinin benzer olduğunu ortaya çıkardı. YÖK atlas verileri, en çok tercih edilen lisans ve ön lisans bölümlerini açıkladı. Merakla beklenen soru

''En çok tercih edilen lisans ve ön lisans bölümleri''nin cevabı, YÖK'ten geldi.

İşte üniversitelerin en çok tercih edilen bölümleri!

Üniversitelerin gözde alanı ''Sağlık''

YÖK'ün açıkladığı verilere göre; gerek lisans gerekse ön lisans seviyesinde, "sağlık" alanındaki mesleklere büyük bir ilgi olduğu anlaşıldı.

İşte ilk 3 bölüm!

Üniversite bölümlerinde en çok tercih edilen bölümler sıralamasında "hukuk", "tıp" ve"diş hekimliği" bölümleri birbirini izlerken; "hukuk" 164 bin, "tıp" 139 bin ve "diş hekimliği" 79 bin kez adaylar tarafından incelenen ilk üç alan oldu.

Bu programları, "psikoloji", "rehberlik ve psikolojik danışmanlık", "mimarlık", "bilgisayar mühendisliği", "inşaat mühendisliği", "elektrik elektronik mühendisliği" ve "ilahiyat" bölümleri izliyor.

En popüler olanı ''Bilgisayar''

Mühendislik bölümleri içinde en çok ilgi çeken lisans programı "bilgisayar mühendisliği". Sağlıkla ilgili meslekler dışında "hukuk", lisans dalında adayların en çok ilgilendiği alanlar arasında ilk sırada yer alıyor.

Ön lisansta da lisans programlarında da,"sağlık" en çok ilgi çeken alan durumunda…

Ön lisans düzeyinde en çok ilgi çeken programlar 49 bin kez incelenen "ilk ve acil yardım", 34 bin kez incelenen "anestezi", 17 bin 583 kez incelenen "çocuk gelişimi'' olarak sıralanıyor.

Bu bölümleri sırasıyla, "fizyoterapi", "adalet", "ağız ve diş sağlığı", "ameliyathane hizmetleri", "bilgisayar programcılığı", "odyometri" ve "diyaliz" bölümleri izliyor.

Bu kapsamda, ön lisans programları arasında, sağlık dışında "bilgisayar programcılığı", en gözde teknik alan olarak göze çarpıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >