13 Mayıs 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.

'13 Mayıs 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 13 Mayıs 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Ümit Özat'tan federasyona Ramazan önerisi

Ümit Özat, Türkiye liglerinin fikstürleri hazırlanırken Ramazan ayının dikkate alınmamasına tepki gösterdi ve Almanya'daki sistemi işaret etti. Fikstürün daha sezon başında ilk haftadan son haftaya kadar belirlendiği Almanya'da, Bundesliga Kulüpler Birliği ve Almanya Futbol Federasyonu arasında profesyonel futbolcular için istisnalar yapılması konusunda uzlaşma bulunuyor.

Cumhuriyet tarihinin en büyük planlı tatbikatı: Denizkurdu-2019

Cumhuriyet tarihinin en büyük planlı tatbikatı Denizkurdu-2019, 131 gemi, 57 uçak ve 33 helikopterin katılımıyla başladı. Deniz canlıları ve yaşadıkları çevrenin korunması için her türlü tedbirin alındığı tatbikat 25 Mayıs'ta son bulacak.

Apple'ın özel ödeme sistemi Apple Card ilk kez göründü

Apple'ın Kaliforniya'da düzenlenen özel bir etkinlikte tanıttığı kendine ait ödeme sistemi Apple Card, ilk kez görüntülendi. Apple çalışanları, hem dijital hem fiziksel kart özelliği taşıyan Apple Card'ı kullanmaya resmen başladı.

Yıldız Tilbe yanlışlıkla kazancını açıkladı

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, sosyal medyayı en aktif kullanan ünlüler arasında yer alıyor. Özellikle Twitter'ı samimi ve doğal halleriyle kullanan Tilbe bu kez yanlışlıkla yaz boyunca yapacağı konserlerden alacağı fiyatların yazılı olduğu listeyi paylaştı. Listede bir konserden ortalama 100-160 bin lira ücret kazanacağı yazıyor.

Myanmar’da yolcu uçağı ön lastikleri olmadan iniş yaptı

Myanmar’da bir pilot kullandığı uçağı ön lastikleri olmadan havalanına indirmeyi başardı. Teknik bir arıza nedeniyle ön lastikleri açılmayan Myanmar Ulusal Hava Yollarına ait Embraer-190 model yolcu uçağında 89 yolcudan yaralanan olmadı.

İddia: Matrix serisinin 4. filmi geliyor

Bir döneme damgasını vuran, yankıları ve yarattığı ütopik evren hala tartışmalara yol açan Matrix serisinin yeni filmi hakkında seyircileri heyecanlandıracak bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Matrix'in yaratıcıları Wachowskis kardeşler serinin 4. filmini çekmek için hazırlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >