Hem sanatları hem de ailevi yapılarıyla yıllarca herkese örnek olmuş 6 çift

6 ünlü çift
6 ünlü çift

Onları saygıdeğer yapan sadece meslekleri değildi.

Sanatçı olmak kuşkusuz ki yalnızca alanında tanınır olmak ile olan bir şey değildir. Bugün köklü sanatçı olarak tanınan ve anılan isimlerin hepsi bunu başarabilmiş kişilerdir. Öyle ki bir zaman sonra ikili olarak bile anılmaya başlanmışlardır.
Nevra - Metin Serezli
1968 yılında evlenen çift tam 45 yıl evli kalmıştır. Metin Serezli'nin akciğer kanserinden vefat etmesiyle ayrılan çiftin 2 oğlu bulunuyor. Hem tiyatro hem de sinema alanında yıllarca birlikte çalışan ve örnek bir tutum sergileyen Serezli ailesi bu alanda her zaman örnek çiftlerden oldu. Çiftin oğullarından birisi kendileri gibi sanatçıdır.
Nevra - Metin Serezli 1968 yılında evlenen çift tam 45 yıl evli kalmıştır. Metin Serezli'nin akciğer kanserinden vefat etmesiyle ayrılan çiftin 2 oğlu bulunuyor. Hem tiyatro hem de sinema alanında yıllarca birlikte çalışan ve örnek bir tutum sergileyen Serezli ailesi bu alanda her zaman örnek çiftlerden oldu. Çiftin oğullarından birisi kendileri gibi sanatçıdır.
Necla - Nejat Uygur 
Türk Tiyatrosunun en büyük komedi ustalarından olan Nejat uygur, eşi Necla Uygur ile birlikte 60'a yıla yakın bir ömrü birlikte geçirdiler. Yıllarca Uygur Tiyatrosu ile birlikte ailecek sahne alan çiftin bugün; 1'i Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni diğer 2'si ise Uygur Tiyatrosunun aktif sanatçısı olan 3 sanatçı oğlu ve ayrıca 2 oğulları daha bulunmaktadır. Onlar da tıpkı anne ve babaları gibi örnek bir aile yapısına sahiptirler.
Necla - Nejat Uygur Türk Tiyatrosunun en büyük komedi ustalarından olan Nejat uygur, eşi Necla Uygur ile birlikte 60'a yıla yakın bir ömrü birlikte geçirdiler. Yıllarca Uygur Tiyatrosu ile birlikte ailecek sahne alan çiftin bugün; 1'i Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni diğer 2'si ise Uygur Tiyatrosunun aktif sanatçısı olan 3 sanatçı oğlu ve ayrıca 2 oğulları daha bulunmaktadır. Onlar da tıpkı anne ve babaları gibi örnek bir aile yapısına sahiptirler.
Gönül - Gazanfer Özcan
Tam 37 yıl evli kalan Şehir Tiyatrolarının köklü sanatçılarından Gönül - Gazanfer çifti sinemada da yer almış, çiftin kızları ve damatları da onlara eşlik etmiştir. Uzun yıllar Kuruntu Ailesi dizisiyle ma-aile kamera karşısına geçen çiftin sanat yaşamlarındaki saygın tutumu kızları ve torunlarına da işlemiştir.
Gönül - Gazanfer Özcan Tam 37 yıl evli kalan Şehir Tiyatrolarının köklü sanatçılarından Gönül - Gazanfer çifti sinemada da yer almış, çiftin kızları ve damatları da onlara eşlik etmiştir. Uzun yıllar Kuruntu Ailesi dizisiyle ma-aile kamera karşısına geçen çiftin sanat yaşamlarındaki saygın tutumu kızları ve torunlarına da işlemiştir.
Çolpan - Sadri Alışık
Her ikisi de Türk sinemasında dublajsız oynamanın öncü isimlerinden olmuş, Sadri Alışık Tiyatrosu ve Kültür Merkezi ile alanlarında eğitmenliğe kadar yükselmişlerdir. Tam 38 yıl evli kalan çift daima birbirlerine olan bağlılıkları ve sevgileriyle bilindiler. Oğulları Kerem Alışık da tıpkı kendileri gibi sanatçıdır ve Sadri Alışık Tiyatrosunun bugünkü yöneticisidir.
Çolpan - Sadri Alışık Her ikisi de Türk sinemasında dublajsız oynamanın öncü isimlerinden olmuş, Sadri Alışık Tiyatrosu ve Kültür Merkezi ile alanlarında eğitmenliğe kadar yükselmişlerdir. Tam 38 yıl evli kalan çift daima birbirlerine olan bağlılıkları ve sevgileriyle bilindiler. Oğulları Kerem Alışık da tıpkı kendileri gibi sanatçıdır ve Sadri Alışık Tiyatrosunun bugünkü yöneticisidir.
Hülya - Selim Soydan
Türk sinemasının en büyük sanatçılarından biri olan Hülya Koçyiğit, Türk futbolunun en değerli isimlerinden biri olan Selim Soydan ile tam 49 yıldır evli. Her ikisi de alanlarında tanınmış ve değer kazanmış isimler. Bu çiftin bir de kendileri gibi uzun yıllardır saygınlık kazanmış bir evliliğe sahip olan kızları bulunuyor.
Hülya - Selim Soydan Türk sinemasının en büyük sanatçılarından biri olan Hülya Koçyiğit, Türk futbolunun en değerli isimlerinden biri olan Selim Soydan ile tam 49 yıldır evli. Her ikisi de alanlarında tanınmış ve değer kazanmış isimler. Bu çiftin bir de kendileri gibi uzun yıllardır saygınlık kazanmış bir evliliğe sahip olan kızları bulunuyor.
Gül - Kemal Sunal
Bir tiyatro da tanışan bu çiftten Kemal Sunal döneminin ünlü bir sanatçısıydı. Gül Sunal ise  tiyatro oyunculuğu yapan bir isimdi. Sahne - seyirci koltuğu arasında başlayan bu ilişki uzun yıllar sürecek bir evliliğe dönüşür. Öyle ki sırf mutlu oldukları için rutubet kokulu bir evde oturmaya bile razı olurlar. Çiftin kendileri gibi oyuncu olan 2 çocukları bulunuyor.
Gül - Kemal Sunal Bir tiyatro da tanışan bu çiftten Kemal Sunal döneminin ünlü bir sanatçısıydı. Gül Sunal ise tiyatro oyunculuğu yapan bir isimdi. Sahne - seyirci koltuğu arasında başlayan bu ilişki uzun yıllar sürecek bir evliliğe dönüşür. Öyle ki sırf mutlu oldukları için rutubet kokulu bir evde oturmaya bile razı olurlar. Çiftin kendileri gibi oyuncu olan 2 çocukları bulunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >