İsim değiştirmiş efsane müzik grupları

​İsim değiştirmiş efsane müzik grupları
​İsim değiştirmiş efsane müzik grupları

Efsane olmuş müzik gruplarının dünya çapında üne kavuşmadan önce kullandıkları bazı isimler.

Taşıdığı ad bir müzik grubunun markasıdır. Birçok ünlü grubun daha önce bugün kendilerinin bile hatırlamak istemeyeceği türden isimleri vardı. The Tea Set (Çay Takımı), Quarrymen ya da Starfish bugün bambaşka isimlerle tanıdığımız grupların eski isimlerinden bazıları.

The Beatles
Bazı grup üyeleri Quarry Bank Lisesi’ne gittiğinden grubun ilk yılları için "Quarrymen" ismi gayet uygundu. Grup aslında ismini okul şarkısı"The Song of the Quarry"den seçmişti. 1960’da isimlerini yeni görüntülerine uyacak şekilde değiştirmeye karar verdiler. The Beatles’da karar kılmadan önce beş farklı isim denediler.
The Beatles Bazı grup üyeleri Quarry Bank Lisesi’ne gittiğinden grubun ilk yılları için "Quarrymen" ismi gayet uygundu. Grup aslında ismini okul şarkısı"The Song of the Quarry"den seçmişti. 1960’da isimlerini yeni görüntülerine uyacak şekilde değiştirmeye karar verdiler. The Beatles’da karar kılmadan önce beş farklı isim denediler.
ABBA
Bu İsveçli dört genç birlikte ilk televizyon programına çıktıkları 1970’de henüz parti grubu olarak anılan"Festfol" ismini taşıyordu. İlk 45'liklerinin kapağında kendi isimlerini kullandılar: "Björn & Benny, Agnetha & Anni-Frid". Başarıları arttıkça oldukça uzun olan bu isim, adlarının ilk harfi olan ABBA'ya dönüştü.
ABBA Bu İsveçli dört genç birlikte ilk televizyon programına çıktıkları 1970’de henüz parti grubu olarak anılan"Festfol" ismini taşıyordu. İlk 45'liklerinin kapağında kendi isimlerini kullandılar: "Björn & Benny, Agnetha & Anni-Frid". Başarıları arttıkça oldukça uzun olan bu isim, adlarının ilk harfi olan ABBA'ya dönüştü.
Pink Floyd
Grubun Pink Floyd olmadan önce pek çok ismi vardı. Korku hali anlamına gelen"The Abdabs" ya da çay seti anlamına gelen "The Tea Set" onlardan bazıları. Evet, Avrupa’nın en ünlü rock gruplarından biri, çay bardağı ve tabaklarıyla anılıyordu. Bunda elbette İngiliz olmalarının etkisi vardı. Ancak 1965'te Pink Floyd adını aldıklarında kimse bundan şikayetçi olmadı.
Pink Floyd Grubun Pink Floyd olmadan önce pek çok ismi vardı. Korku hali anlamına gelen"The Abdabs" ya da çay seti anlamına gelen "The Tea Set" onlardan bazıları. Evet, Avrupa’nın en ünlü rock gruplarından biri, çay bardağı ve tabaklarıyla anılıyordu. Bunda elbette İngiliz olmalarının etkisi vardı. Ancak 1965'te Pink Floyd adını aldıklarında kimse bundan şikayetçi olmadı.
Coldplay
İsim seçme açısından bu grubun zevki tartışılır. Chris Martin liderliğindeki grup göğüs kası anlamına gelen Pectoralz ve Starfish’in (Deniz Yıldızı) ardından neyse ki 1998’de adını Philip Horky’nin şiir kitabından esinlenerek Coldplay olarak değiştirdi. Bu, lirik şarkılar söyleyen bir grup için kuşkusuz daha iyi bir isimdi.
Coldplay İsim seçme açısından bu grubun zevki tartışılır. Chris Martin liderliğindeki grup göğüs kası anlamına gelen Pectoralz ve Starfish’in (Deniz Yıldızı) ardından neyse ki 1998’de adını Philip Horky’nin şiir kitabından esinlenerek Coldplay olarak değiştirdi. Bu, lirik şarkılar söyleyen bir grup için kuşkusuz daha iyi bir isimdi.
Radiohead
Radiohead, birçok grup gibi okulda kuruldu. Oxford’un güneyindeki Abigdon Devlet Okulu’nun prova odasında haftada bir gün, cuma günleri çalışmalarına izin verildi. Böylece grup kendini "On a Friday" (Bir cuma günü) olarak adlandırdı. Ancak ilk plak anlaşmalarını yapmalarıyla isimlerini değiştirmeleri gerekti. 1991’den beri Radiohead olarak biliniyorlar.
Radiohead Radiohead, birçok grup gibi okulda kuruldu. Oxford’un güneyindeki Abigdon Devlet Okulu’nun prova odasında haftada bir gün, cuma günleri çalışmalarına izin verildi. Böylece grup kendini "On a Friday" (Bir cuma günü) olarak adlandırdı. Ancak ilk plak anlaşmalarını yapmalarıyla isimlerini değiştirmeleri gerekti. 1991’den beri Radiohead olarak biliniyorlar.
Blur
Grup ilk başlarda "Seymour" olarak biliniyordu. 1990 senesinde Food Records ile anlaşma imzaladıklarında yayıncı kuruluş grubun ismini beğenmedi ve değiştirmeleri için onlara bir liste sundu, onlar da Blur'u seçtiler.
Blur Grup ilk başlarda "Seymour" olarak biliniyordu. 1990 senesinde Food Records ile anlaşma imzaladıklarında yayıncı kuruluş grubun ismini beğenmedi ve değiştirmeleri için onlara bir liste sundu, onlar da Blur'u seçtiler.
Nirvana
Kendilerine kesin bir isim koymadan önce grup "Throat Oyster" ve "Ted, Ed, Fred" gibi pek çok isimle sahne almıştır. Daha sonra, Kurt Cobain tarafından budizmde, her türlü isteklerden, duygulanımlardan, tutkulardan arınıp en yüksek ruh durumuna erişme anlamına gelen "Nirvana" grubun adı olmuştur. Kurt bunu arkadaşlarına önerdiğinde biraz daha dünyevi bir şekilde yorumlayarak, "mükemmelliğe ulaşma" olarak tanımlamıştır.
Nirvana Kendilerine kesin bir isim koymadan önce grup "Throat Oyster" ve "Ted, Ed, Fred" gibi pek çok isimle sahne almıştır. Daha sonra, Kurt Cobain tarafından budizmde, her türlü isteklerden, duygulanımlardan, tutkulardan arınıp en yüksek ruh durumuna erişme anlamına gelen "Nirvana" grubun adı olmuştur. Kurt bunu arkadaşlarına önerdiğinde biraz daha dünyevi bir şekilde yorumlayarak, "mükemmelliğe ulaşma" olarak tanımlamıştır.
Queen
İlk ismi "Smile" olan grubun ismini Freddie Mercury değiştirmiş. Sık sık "Neden Queen" sorusuyla karşılaşan Mercury bunun yalnızca bir isim olduğunu söylese de bir keresinde "Çünkü krallara layık bir iş yapıyoruz." demiştir.
Queen İlk ismi "Smile" olan grubun ismini Freddie Mercury değiştirmiş. Sık sık "Neden Queen" sorusuyla karşılaşan Mercury bunun yalnızca bir isim olduğunu söylese de bir keresinde "Çünkü krallara layık bir iş yapıyoruz." demiştir.
Oasis
Grup önce "The Rain" ismini taşıyordu. O dönemdeki vokalistleri Chris Hutton’dan memnun olmayan gitarist Paul Arthurs bir tanıdığı olan Liam Gallagher'ı onun yerine denedi. Gallagher gruba girince grubun ismi "Oasis" olarak değişti. İsim, The Beatles'ın da sahne aldığı "The Oasis Leisure Center"dan geliyor. Oasis'in Türkçe karşılığı ise "vaha".
Oasis Grup önce "The Rain" ismini taşıyordu. O dönemdeki vokalistleri Chris Hutton’dan memnun olmayan gitarist Paul Arthurs bir tanıdığı olan Liam Gallagher'ı onun yerine denedi. Gallagher gruba girince grubun ismi "Oasis" olarak değişti. İsim, The Beatles'ın da sahne aldığı "The Oasis Leisure Center"dan geliyor. Oasis'in Türkçe karşılığı ise "vaha".
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >