Kanser tedavisi gören Fatih Erkoç'tan iyi haber geldi: Erkoç'un hastalığı hakkında bilinmeyenler

Geçtiğimiz temmuz ayında lenfoma kanserine yakalandığını açıklayan müzik dünyasının usta ismi Fatih Erkoç, kemoterapiye devam ediyor.​

Hodgkin lenfoma (HL)

	Genellikle tek veya birkaç lenf bezinin büyümesi ile fark edilen hastalığın bu türü, adını yine hastalığı tespit eden Rhomas Hodgkin'den alır. Aynı zamanda tedaviye en olumlu cevap veren kanser türüdür.
Hodgkin lenfoma (HL) Genellikle tek veya birkaç lenf bezinin büyümesi ile fark edilen hastalığın bu türü, adını yine hastalığı tespit eden Rhomas Hodgkin'den alır. Aynı zamanda tedaviye en olumlu cevap veren kanser türüdür.
Hodgkin dışı lenfoma (HDL)

	HDL ise dalak gibi lenfoid dokularda, mide, bağırsak gibi organlardaki lenf dokularında veye lenf düğümlerinde oluşur.
Hodgkin dışı lenfoma (HDL) HDL ise dalak gibi lenfoid dokularda, mide, bağırsak gibi organlardaki lenf dokularında veye lenf düğümlerinde oluşur.
Lenfoma kanserinin belirtileri
En sık görülen belirti boyun, kasık ve koltuk altı lenf düğümlerindeki şişmelerdir; bu şişkinlikler genelde ağrı yapmaz.
Lenfoma kanserinin belirtileri En sık görülen belirti boyun, kasık ve koltuk altı lenf düğümlerindeki şişmelerdir; bu şişkinlikler genelde ağrı yapmaz.
Tedaviye hızlı cevap verir

	Lenf dokusunun kötü huylu tümörlerine genel olarak verilen lenfoma kanseri, erken tespit edildiğinde tedaviye hemen cevap verir. Bu yüzden diğer kanser türleri gibi hayati önem arz etmez. Aynı zamanda birçok alt türü olmasına rağmen, iki ana başlıkta toplanır.
Tedaviye hızlı cevap verir Lenf dokusunun kötü huylu tümörlerine genel olarak verilen lenfoma kanseri, erken tespit edildiğinde tedaviye hemen cevap verir. Bu yüzden diğer kanser türleri gibi hayati önem arz etmez. Aynı zamanda birçok alt türü olmasına rağmen, iki ana başlıkta toplanır.
Lenfoma kanseri nedir?

	Lenf sistemi bağışıklılık sisteminin bir parçası, vücudun her yerinde bulunan koruyucu bir sistemdir. Lenf kanseri ise bağışıklılık sisteminin parçalarından lenfatik sistemdeki kanserleri anlatan genel bir terimdir.
Lenfoma kanseri nedir? Lenf sistemi bağışıklılık sisteminin bir parçası, vücudun her yerinde bulunan koruyucu bir sistemdir. Lenf kanseri ise bağışıklılık sisteminin parçalarından lenfatik sistemdeki kanserleri anlatan genel bir terimdir.
Uyuşma ve karıncalanma 
Lenf bezlerinin aşırı şişmesi dolaşım sistemine baskı yaparak kan basıncını da etkiler. Bununla birlikte şişlikler kol ve bacaklara da yayılır. Tüm bunlar yüzde el, kol ve bacaklarda uyuşma ve karıncalanmaya neden olur.
Uyuşma ve karıncalanma Lenf bezlerinin aşırı şişmesi dolaşım sistemine baskı yaparak kan basıncını da etkiler. Bununla birlikte şişlikler kol ve bacaklara da yayılır. Tüm bunlar yüzde el, kol ve bacaklarda uyuşma ve karıncalanmaya neden olur.
Diğer belirtiler

	Sebepsiz ateş, kilo kaybı, iştahsızlık, gece terlemesi, deride kaşınma, sürekli yorgunluk, nefes darlığı ve öksürük görülebilir.
Diğer belirtiler Sebepsiz ateş, kilo kaybı, iştahsızlık, gece terlemesi, deride kaşınma, sürekli yorgunluk, nefes darlığı ve öksürük görülebilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >