Mim Kemal Öke'nin de oynadığı 'Dilsiz' filmi gösterime giriyor

Dilsiz filmi başrol oyuncuları Ozan Çelik ve Mim Kemal Öke
Dilsiz filmi başrol oyuncuları Ozan Çelik ve Mim Kemal Öke

Yönetmen Murat Pay’ın usta bir hattat ile genç bir ressamın yollarının kesişmesini konu alan Dilsiz filmi 29 Kasım'da sinemalarda gösterime giriyor.

Dünya prömiyerini 25. Saraybosna Film Festivali'nde gerçekleştiren film, usta bir hatta ile genç bir ressamın yollarının kesişmesini konu alıyor.

Dilsiz filminde usta hattatı Mim Kemal Öke canlandırırken, genç bir ressam rolünüyse başarılı oyuncu Ozan Çelik hayat veriyor.

TRT ortak yapımcılığında çekilen ve yaklaşık 95 dakika süren "Dilsiz", dokunaklı bir insan hikayesini temel alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda yer alan kendi deyimiyle 'zamane dervişi' Mim Kemal Öke ilk oyunculuk deneyimini burada gerçekleştiriyor. Öyle ki dünya prömiyerini Saraybosna Film Festivali'nde yapan film, izleyicilerin ve eleştirmenlerin büyük beğenisiyle karşılaştı.

Dokunaklı bir insan hikayesi

Film 29 Kasım'da gösterime girecek

Yönetmenliğini Murat Pay’ın yaptığı, Ozan Çelik, MimKemal Öke, Vildan Atasever ile Emin Gürsoy’un rol aldığı filmin Saraybosna’da bulunan Ulusal Tiyatro’daki galası büyük ilgi gördü.

Filmin dünya prömiyeri Saray Bosna Film Festivali'nde gerçekleştirildi.
Filmin dünya prömiyeri Saray Bosna Film Festivali'nde gerçekleştirildi.

Dilsiz filminin hikayesi

Sami, küçük bir evde yaşayan yalnız bir adamdır. Geçimini duvar ressamlığı yaparak sağlayan Sami, bir gün babaannesinin vefat haberini alır. Genç adama babaannesinden bir sandık miras kalmıştır ve sandığın için hat sanatıyla ilgili malzemelerle doludur.

Sami'nin babaannesinden kendisine kalan hat sanatı malzemelerinden kurtulmayı planlarken, Selma adında bir kadın ile tanışmasıyla hayatı bambaşka bir hal alır. Selma, eskiden hat sanatıyla ilgilenmiş bir kadındır ve Sami genç kadının kendisini yönlendirmesi sayesinde hat sanatı ile ilgilenmeye başlar.

Bu sırada eski kuşak, yetenekli ve zor bir hattat olan Eşref Efendi'den de destek alan Sami, bir süre sonra Selma ve Eşref Efendi arasında sıkışıp kalır. İçinde kaldığı durum, Sami'yi zorlu bir serüvenin içine sürükler.

Mim Kemal Öke kimdir?

Kendi tabiriyle bir zamane dervişi Mim Kemal Öke. Bir dedesi Atatürk’ün ünlü doktoru, diğer dedesi ise Demokrat Parti’nin kurucularından.


Mim Kemal Öke'nin hayat hikayesini anlattığı GZT.com röportajının tamamına buradan okuyabilir veya YouTubesayfamızdan izleyebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >