Rehber: iPhone'lardaki Durum Çubuğu simgeleri ne anlama geliyor?

iPhone
iPhone

iPhone'ların Durum Çubuğu simgelerinin büyük kısmı birçok kişi tarafından biliniyor. Ancak kullanıcıların bir kısmının bazı simgeler hakkında hiçbir fikri yok.
Bu rehberimizde iPhone'lardaki Durum Çubuğu simgelerinin ne anlama geldiğini detaylıca bir araya getiriyoruz.

Hem Android hem de iOS'taDurum Çubuğu üzerinden birçok detay görülebiliyor. Hücresel şebekenin durumu; kablosuz bağlantı, kilit, kulaklık ve şarj göstergesi gibi detaylara Durum Çubuğu üzerinden erişilebiliyor. Bunlar genellikle standart. Ancak bu bölümde zaman zaman pek de karşılaşılmayan simgeler belirebiliyor.

Kullanıcıların büyük bir kısmı iPhone'ların Durum Çubuğu'ndaki simgelerin anlamını biliyor. Ancak yine de toplamda 27 simgeden detayları bilinmeyenler var.

iPhone'larda Durum Çubuğu üzerinde toplamda 27 simge belirebiliyor. Kullanıcıların büyük bölümü simgelerin anlamını biliyor. Ancak yine de geri kalan bölümüyle ilgili hiçbir fikri yok.
iPhone'larda Durum Çubuğu üzerinde toplamda 27 simge belirebiliyor. Kullanıcıların büyük bölümü simgelerin anlamını biliyor. Ancak yine de geri kalan bölümüyle ilgili hiçbir fikri yok.

iPhone Durum Çubuğu simgeleri ne anlama geliyor?

Öncelikle şundan bahsetmek lazım. iPhone 8 ve önceki telefonlarda, ekranın üst kısmında daha fazla Durum Çubuğu simgesi yer alıyor.

iPhone X ve sonrasında ise daha az Durum Çubuğu simgesi var. Hepsini görmek için Kontrol Merkezi'ni açın ve sağ üst köşeden aşağı doğru sürükleyin.

Bir Apple Destek belgesinde ayrıntılı olarak belirtildiği gibi iPhone Durum Çubuğu simgelerinin tam listesi ise şu şekilde:

Hücresel şebekenin kapsama alanındasınız ve arama yapıp / alabilirsiniz. Eğer kapsama alanı dışında olursanız bu alanda 'Servis Yok' yazar.

iPhone XS Max ve iPhone XR aslında Çin, Hong Kong ve Makao'da Çift SIM destekleniyor. Dolayısıyla bunun da simgesi var. Yine sinyal yoksa ekranda 'Servis Yok' yazısı yer alıyor.

Operatörünüzün LTE ağı mevcuttur ve iPhone'unuz bu ağ üzerinden internete bağlanabilir.

Operatörünüzün 5G E şebekesi mevcuttur ve iPhone'unuz bu ağ üzerinden internete bağlanabilir. iPhone 8 ve daha yeni modellerde çalışır ve her alanda yer almaz.

Operatörünüzün 4G ya da LTE şebekesi mevcuttur ve iPhone'unuz bu ağ üzerinden internete bağlanabilir. Yine bu da her alanda mevcut değil.

Operatörünüzün 3G şebekesi mevcuttur ve iPhone'unuz bu ağ üzerinden internete bağlanabilir.

Operatörünüz GPRS şebekesine sahiptir ve iPhone'unuz bu ağ üzerinden internete bağlanabilir.

Operatörünüzün EDGE şebekesinin bulunduğu anlamına gelir.

Wi-Fi bağlantısı aktiftir. Bu simge doğrudan şebekenin sağ kısmında yer alır

iPhone'unuzun internete Wi-Fi üzerinden bağlı olduğu anlamına gelir.

VPN kullanarak ağa bağlısınız.

Bir uygulama ya da web sitesi Konum Servislerini kullanıyor anlamına gelir. Eğer bu simgenin işi boşsa bir öğenin belirli koşullarda konumunuzu kullanabileceği anlamına gelir.


Ağ etkinliği olduğu anlamına gelir.


Çağrı yönlendirme açık.

Uçak modu açık. Bu ayarı kapatana kadar arama yapamaz veya Bluetooth bağlantısını kullanamazsınız. Uçak Modu'nu etkinleştirdikten sonra Bluetooth'u tekrar açmazsınız.

Teletype açık.

Yönlendirme Kilidi açık. Bu ayarı kapatana kadar ekranınız dönmez.

Rahatsız Etmeyin modu aktif. Bu ayar siz kapatana kadar aramaları, uyarıları ve bildirim seslerini susturur. Alarmlar çalar durumdadır.

iPhone'unuz bir şifre, parmak izi okuyucu ya da Face ID ile kilitlenmiş demektir.

iPhone'unuzun kablosuz bir kulaklıklı mikrofon seti ya da kulaklıkla eşleştirildiği anlamına gelir.

Bir alarm kurulduğu anlamına gelir.

Bu simge iPhone'unuzun pil seviyesini gösterir. Bu simge sarıysa Düşük Güç Modu açıktır. Bu simge kırmızıysa telefonunuzun %20'den daha az şarjı vardır.

Eşleştirilmiş Bluetooth cihazının pil seviyesini gösterir.

iPhone'unuzun internette başka bir iOS cihazının Kişisel Bağlantı Noktası üzerine bağlıdır.

iPhone'unuz şarj oluyor.

iPhone'un CarPlay'e bağlı olduğunu gösterir. Apple ayrıca üç farklı Durum Çubuğu renginin ne anlama geldiğini de not eder. Şöyle ki:

iPhone'unuzda hotspot ya da ekran yansıtma araçlarını aktif olarak kullanıyor demektir.

Telefon görüşmesi yaparken yeşil olarak aydınlanır.

iPhone'da ses kaydı ya da ekran kaydı yapılıyordur.

Apple cihazlarından en iyi şekilde yararlanmak için birçok farklı rehberimiz mevcut. Bir kısmına aşağıdaki bağlantılar üzerinden erişebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >