Sahneleri bırakan Emre Altuğ, herkesi şaşırtan bir mesleğe geçiş yaptı

Sahneleri bırakan Emre Altuğ, herkesi şaşırtan bir mesleğe geçiş yaptı

Yaptığı şarkılar ile bir döneme damga vuran Emre Altuğ, şarkıcılığı ve oyunculuğu bırakarak çok farklı bir meslek koluna geçiş yaptı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Emre Altuğ, hem oyunculuğu hem de oyunculuğunun yanında sürdürdüğü müziği tamamen bırakma kararı aldı.

HT Magazin'den Tarkan Abdullahoğlu'nun haberine göre; Emre Altuğ, kendi adını verdiği Emre Altuğ Gazinosu adlı mekanın kapılarını açmaya hazırlanıyor. 2013 yılında Alaçatı'da otel açarak ticarete atılan ünlü sanatçı işleri büyütüyor. Otelciliğe devam eden Altuğ, bu kez de gazino açıyor.

Altuğ, çıkan haberleri, "Bir yer aldık, gazino yapacağız. Deniz Seki, Cenk Eren, Mehmet Erdem, Rubato, Yaşar ve Deha sahne alacak. Ben de çıkacağım" sözleriyle doğruladı.

Dizi ve film projeleri de sorulan Altuğ, "Tiyatro mezunuyum ama oyunculuğa üşeniyorum, çok zaman alıyor. O kadar özgür olamıyorsun" diyerek tekliflere kapılarını kapattı.

Emre Altuğ hakkında
14 Nisan 1970 tarihinde ev hanımı anne ve diş hekimi babanın 2. oğlu olarak İstanbul‘da dünyaya geldi.
Çocukluğu Levent ve Akatlar‘ da geçti. İlkokulu Şair Behçet Kemal Çağlar İlköğretim Okulu‘nda bitiren Altuğ, eğitim hayatına Şişli Terakki Lisesinde devam etti.
Ortaokuldan itibaren tüm ilgisi koro, gitar ve tiyatroya yönelen Emre Altuğ, liseden mezun olduktan sonra İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümüne girdi.
90’lı yıllarda, dönemin ünlü sanatçıları olan Sezen Aksu, Nilüfer, Sertab Erener, Levent Yüksel gibi isimlerle vokalistlik yapmaya başladı. Vokallik yaptığı sırada tiyatrodan da uzak kalmayan Altuğ, o dönem 3 sezon boyunca Haldun Dormen Tiyatrosu‘nda çeşitli oyunlarda rol aldı.
2000 yılı tiyatro sezonunda Haldun Dormen tarafından sahnelenen, başlıca rollerinde Perihan Savaş, Selçuk Yöntem, Bülent Kayabaş, Nilgün Belgün‘ün yer aldığı geniş bir kadroya sahip olan “Bir Kış Öyküsü” müzikalinde oynadı.
1998 yılında Topkapı Müzik‘le ilk albümünü yapmak üzere anlaştı. İki yıl süren çalışma sonunda “İbret-i Alem” ortaya çıktı. “İbret-i Alem”in 1999 yılındaki başarısıyla beraber, 100’den fazla konser verdi. Şırnak, Silopi‘de verdiği konserle ilk konser veren sanatçı ünvanını kazandı
Emre Altuğ hakkında 14 Nisan 1970 tarihinde ev hanımı anne ve diş hekimi babanın 2. oğlu olarak İstanbul‘da dünyaya geldi. Çocukluğu Levent ve Akatlar‘ da geçti. İlkokulu Şair Behçet Kemal Çağlar İlköğretim Okulu‘nda bitiren Altuğ, eğitim hayatına Şişli Terakki Lisesinde devam etti. Ortaokuldan itibaren tüm ilgisi koro, gitar ve tiyatroya yönelen Emre Altuğ, liseden mezun olduktan sonra İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümüne girdi. 90’lı yıllarda, dönemin ünlü sanatçıları olan Sezen Aksu, Nilüfer, Sertab Erener, Levent Yüksel gibi isimlerle vokalistlik yapmaya başladı. Vokallik yaptığı sırada tiyatrodan da uzak kalmayan Altuğ, o dönem 3 sezon boyunca Haldun Dormen Tiyatrosu‘nda çeşitli oyunlarda rol aldı. 2000 yılı tiyatro sezonunda Haldun Dormen tarafından sahnelenen, başlıca rollerinde Perihan Savaş, Selçuk Yöntem, Bülent Kayabaş, Nilgün Belgün‘ün yer aldığı geniş bir kadroya sahip olan “Bir Kış Öyküsü” müzikalinde oynadı. 1998 yılında Topkapı Müzik‘le ilk albümünü yapmak üzere anlaştı. İki yıl süren çalışma sonunda “İbret-i Alem” ortaya çıktı. “İbret-i Alem”in 1999 yılındaki başarısıyla beraber, 100’den fazla konser verdi. Şırnak, Silopi‘de verdiği konserle ilk konser veren sanatçı ünvanını kazandı
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >