Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den THK uçakları açıklaması

Bakanlar Pakdemirli, Çavuşoğlu, Kurum ve Karaismailoğlu, Antalya'da
Bakanlar Pakdemirli, Çavuşoğlu, Kurum ve Karaismailoğlu, Antalya'da

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Türk Hava Kurumu'nun (THK) uçaklarıyla ilgili açıklama yaptı. Pakdemirli sorunun vakıf ile ilgili değil, vakfın uçaklarının yetersizliğiyle ilgili olduğunu söyledi. Bakan, "Uçacak durumda değiller. Hala antikacı gibi 1960'lı yıllardan kalma uçakları kullanalım diyorlar" ifadelerini kullandı.

6 ilde 20 noktada orman yangınları sürüyor. Antalya'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bölgedeki incelemelerini sürdürüyor.

Yangınlarla ilgili son durumu paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "3 uçak, 9 İHA, insansız helikopter, 1 su tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve 4 bin personelle yangınla mücadele ediyoruz" dedi.

Bakan Pakdemirli, açıklamalarında şunları kaydetti:

Marmaris'teki yangında ufak hasarlar var. Yerleşim yerlerini tehdit etmiyor, denize doğru ilerleyen bir yangın var. Yangınların sebebiyle ilgili adli merciler, kolluk kuvvetleri araştırmalarını sürdürüyor. Önemli bulgulara rastlandığında açıklama yapılır.

Turizmle ilgili tesis yapılacaksa bunun şekil ve şartları bellidir. Ormanların yakılmasına ihtiyaç yoktur. Lütfen bu konuyu istismar etmeyelim. Zarar gören vatandaşlarımızın Bağkur, SGK, ziraat, Tarım Kredi ve TARSİM borçlarının, kredi borçlarının ertelenmesini sağlıyor olacağız.

"THK ile problemimiz yok, olmaz da"

Bakan Pakdemirli, gazetecilerin THK uçaklarının kullanılmaması yönündeki soruya, "THK ile problemimiz yok olmaz da. Bizim uçakla problemimiz var. Bu uçaklar, Uçacak durumda değil, uçsa bile verim verebilecek durumda değil. Hala antikacı dükkanı gibi 1960'lardan kalan uçakları kullanalım deniliyor. 2 senedir son teknoloji, çok daha verimli uçakları kullandık. Bir insan şunu demeli, 27 helikopteriniz vardı, 39 helikopteriniz var. Önemli olan neyi uçurduğumuz değil, yere ne kadar su attığımız önemli. Şu anda kullandığımız Rus uçakları ve helikopterlerin ötesinde başka bir şey yok. Envantere uçak alımıyla ilgili çalışmalara başladık" diye yanıt verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >