Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: 57 yangın kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: İyiye gidiş var
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: İyiye gidiş var

Antalya Manavgat'taki yangın alanında inceleme yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, aktif yangınları söndürmede iyiye gidiş olduğunu ve 57 yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Pakdemirli bu günlerin yangın riski için hassas olduğuna vurgu yaparken, ormanlık alanların dikkatli kullanılması konusunda uyardı. Öte yandan yangından etkilenen arazilerin imara açılmayacağının altı çizildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile koordinasyon toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangın alanında inceleme yaptı. Yangın yönetim merkezinde söndürme çalışmalarını koordine eden Pakdemirli, yanan bölgede havadan incelemede bulundu. Söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Pakdemirli, karadan da bölgeyi gezerek, söndürme çalışmalarını sürdüren ekiple görüştü.

Bakan Pakdemirli, Milas, Bodrum Güvercinlik, Kayseri Yahyalı ve Edirne Keşan'daki yangınların kontrol altına alındığını açıkladı.

Yanan yerler imara açılmayacak

Orman yangınlarıyla ilgili Manavgat'ta basın toplantısı düzenleyen Pakdemirli, "Şu an aktif olan yangınları söndürmede iyiye doğru gidiş var. Ormanlık alanları kullanırken çok dikkatli olalım, bu günler yangınlar için son derece hassas günler" dedi.

Pakdemirli, yanan alanların imara açılmayacağını belirterek, bu konun istismar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Pakdemirli, yangınların 57'sini kontrol altına aldıklarını bildirdi.

14 yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Marmaris'teki yangın yerleşim yerlerini tehdit etmiyor

Bakan Pakdemirli, "3 uçak, 9 İHA, insansız helikopter, 1 su tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve 4 bin personelle yangınla mücadele ediyoruz. Marmaris'teki yangında ufak hasarlar var. Yerleşim yerlerini tehdit etmiyor, denize doğru ilerleyen bir yangın var" açıklaması yaptı.

Hasar tespiti yapılıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, yangın hasar tespit çalışmalarına devam ettiklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için birimler kurduk. Yangından 42 mahalle etkilendi, 27 mahalle boşaltıldı, yarın ödemeler başlıyor. Yangın sonrası hangi adımları atacağımızı kararlaştırmak için saha tespiti çalışmalarımız sürüyor. Giden canlar geri gelmez, vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını temin edeceğiz. Nakdi yardım yapmak isteyenler valiliğimizle temasa geçebilirler."

Konut inşası bir ay içinde başlayacak

"Vatandaşımızın zarar ziyan tespitini yapıyoruz" diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, hasar gören konutların inşasının en geç bir ay içerisinde başlayacağını açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >