Ukrayna'dan beklenen açıklama: Aşırı tedbir olarak görüyoruz

Ukrayna'dan açıklama geldi
Ukrayna'dan açıklama geldi

ABD, yaşanan gerilim nedeniyle büyükelçiliklerinin Ukrayna'yı terk etmelerini istedi. Bu kararın ardından İngiltere'den de Kiev Büyükelçiliği personeliyle ailelerine Ukrayna'yı terk etmeleri talimatı geldiği belirtildi. Ukrayna yetkilileri ise böyle bir adımını erken ve aşırı tedbir olarak gördüklerini açıkladı.

Ukrayna'daki İngiliz Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, "Gerekçe 'Rus tehdidinin büyümesine" yanıt olarak bazı yetkili ve yakınlarının Kiev'den çekildiğini söyledi.

'Aşırı tedbir olarak görüyoruz'

Twitter'dan paylaşılan açıklamada "İngiliz Büyükelçiliği açık kalmaya devam ediyor ve gerekli çalışmaları yapmaya devam edecek" denildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko yaptığı açıklamada, "Amerikan tarafının böyle bir adımını erken ve aşırı tedbir olarak görüyoruz" dedi.

Ülkeyi terk etmelerini istedi

Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna'daki büyükelçilik personelinin ailelerinden bölgede artan gerilim nedeniyle ülkeyi terk etmelerini istedi.

Dışişleri Bakanlığı zorunlu olmayan personelinin de ülkeden ayrılmasına izin verirken, Ukrayna'daki ABD vatandaşlarından da benzer bir seçeneği düşünmesini istedi.

Rusya iddiaları yalanladı

Yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı önemli bir askeri harekat planladığına dair haberler olduğu belirtildi.

Ukrayna sınırına 100 bin kişilik askeri birliklerini konuşlandıran Rusya, Ukrayna'yı işgal etmeyi planladığına yönelik iddiaları yalanladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >