14.gün iftar menüsü

14.gün iftar menüsü
14.gün iftar menüsü

Ramazan ayının ilk yarısını bitirdik ve oruca tam anlamıyla alıştık. Bugünkü iftar menümüzde de hem klasik tarifler olsun istedik hem de yeniye yer verdik. Nesiller arası bir yolculuğa çıktığımız 14.gün iftar menümüzde en güzelini büyüklerimizin yaptığı beğendi de var, son yılların favorisi milföylü tariflerden seçilmiş bir tatlı da.

İÇİNDEKİLER

Kremalı kuzu kulağı

İftar sofralarında genellikle klasik çorba tarifleri tercih ediliyor olsa da her daim yenilikten yana olduğumuzu bilenleri kremalı kuzu kulağı çorbamız için şöyle alalım. Kremalı kuzu kulağı çorbamız hafif aromasıyla bu akşamki iftar sofralarımıza çok yakışacak.

Köfte ve ıspanaklı beğendi

En güzelini büyüklerimizin yaptığı beğendiye bu kez ıspanak katıyoruz ve lezzetini ikiye katlıyoruz. Nesilden nesile aktarılan bu tarifimizle iftar soframızın yıldızını çoktan seçmiş bulunuyoruz.

Bamyalı börek

Bamyayı sevmeyenlerin bu başlığı görür görmez keyfi kaçmış olsa da, bu tarifin bamyayı sevmek için en iyi seçeneklerden biri olduğunu söyleyelim. Peynirli, kıymalı, patatesli... Klasik börek çeşitlerinin karşısında sıkı bir rakip var: Bamyalı börek.

Mısırlı karabuğday salatası

Faydaları saymakla bitmeyen karabuğdaydan enfes bir salata tarifi yapmaya var mısınız? İçine bolca mısır katarak lezzetini daha da artırabileceğiniz bu salatanın sofrada nasıl bittiğini anlamanıza fırsat kalmayabilir. Bizlerden söylemesi.

Kremalı milföy

'Tatlıyı çok severim Lokmacım ama gün içinde kalkıp tatlı yapmaya halim olmuyor' diyenler üzülmesin. Son derece pratik bir tatlı tarifiyle günün tatlısını yapmak sadece 10 dakika.