1.Gün iftar menüsü: İlk gün konuğumuz, köfteli islim kebabı

Patlıcanın köfteyle buluşması, Köfteli islim kebabı.
Patlıcanın köfteyle buluşması, Köfteli islim kebabı.

Müslümanlarca sabır; ibadet, rahmet ve mağfiret ayı olarak kabul edilen hepimizin heyecanla beklediği Ramazan ayına bu yıl da kavuştuk. Yağmur bulutu gibi bereketiyle gelip içimizi huzur dolduran bu mübarek ayda oruç en önemli ibadetimiz. Mutfaklardan gelen leziz kokuların tüm evi sardığı, sıcak pidelerin sofralarla buluştuğu, masanın etrafında el açıp ezanı beklediğimiz saatlere hazırlık süreci epey meşşakkatli geçiyor. Ramazan ayı boyunca her gün ‘akşam ne pişirsem?’ sorusu zihinleri kurcalarken imdadınıza yetişip her güne birbirinden leziz tariflerle naçizane fikirlerimizi sunuyoruz!

Şimdi ilk günün ilk yemekleriyle karşınızdayız. Çorbadan salataya, pilavdan ana yemeğe ve tatlıya kadar her şeyi bulabileceğiniz hem çok yormayan hem de çok lezzetli bu güzel menüye tarifleriyle birlikte gelin beraber göz atalım.

Yayla çorbası tarifi

İlk günün ilk yemeği ‘yayla çorbası.’ Mutfakların en çok tercih edilen, en sık yapılan çorbalarından biri. Oldukça pratik ve lezzeti herkese hitap eden bazı yörelerde yoğurt çorbası olarakta geçmektedir. Tarifi sizler için hazırladığımız linkte bulabilirsiniz.

Yayla çorbası nasıl yapılır?

Yayla çorbası
Yayla çorbası

Köfteli islim kebabı nasıl yapılır?

Orucumuzun ilk günü hafif bir çorbayla başlangıç yaptıktan sonra sıra geldi ana yemeğe. Ana yemekte, patlıcanla etin müthiş uyumunu sofralara getirip listemize ‘köfteli islim kebabını’ alıyoruz. Yapılışı oldukça kolay sunumuyla da göz ziyafeti yaşatan ana yemeğimizi püf noktalarıyla tarifimizde bulabilirsiniz.

Köfteli islim kebabı tarifi.

Köfteli islim kebabı
Köfteli islim kebabı

Pratik domatesli bulgur pilavı yapımı

Menüyü tamamlayacak, sofraların olmazsa olmazı pilava geldi şimdi sıra. Kebabın yanına çok yakışan ‘domatesli bulgur pilavı’ kolay yapımıyla domatesi, biberi ve soğanıyla birlikte sizi hiç yormadan harika bir lezzet ortaya çıkarmanızı sağlayacak. Bulgurun en güzel halini sofralarda görmek için linkten tarifine ulaşabilirsiniz.

Domatesli bulgur pilavı
Domatesli bulgur pilavı

Evde haydari yapımı

Çorba yapıldı, ana yemekler hazır şimdi yanına güzel bir meze ile taçlandıralım yemeğimizi. Az malzemeyle harika bir lezzet için haydari tam aradığımız tarif! Linkte bulabileceğiniz tarifle hazırladıktan sonra biraz dolapta bekleterek servis yapabilirsiniz.

Evde haydari yapımı
Evde haydari yapımı

Süzme yoğurdun kıvamı, sarımsağın ve baharatların kokusuyla masalarımızı süsleyen haydari tarifi burada.

Güllaç nasıl yapılır?

11 ay boyunca beklenen, ramazan denince akla ilk gelen tatlı, olmazsa olmazımız ‘güllaç’ tabii ki ilk günde soframızın baş tacı. Yapımı oldukça kolay ve lezzetli, hafif olmasıyla çok fazla tercih edilen Osmanlı saray mutfaklarından günümüze kadar gelmiş, geleneksel tatlılarımızdan biri. Sizin için hazırlamış olduğumuz tarifte malzemelere ulaşabilir kolaylıkla hazırlayabilirsiniz! Şimdiden afiyet olsun...

Güllaç
Güllaç