28.Gün iftar menüsü: Afyon'un lezzet patlaması çullama köfte

​28.Gün iftar menüsü: Afyon'un lezzet patlaması çullama köfte
​28.Gün iftar menüsü: Afyon'un lezzet patlaması çullama köfte

Ramazanın bitmesin son üç gün kaldı artık. Bir yandan içimizde hüzün varken diğer yandan ise bayram telaşıyla heyecanımız devam ediyor. Sağlık sıkıntılarımız bir yandan devam ederken bizde evde kalmaya devam ediyoruz. En güzel iftar sofralarını hazırlayarak evleri şenlendirmeye gayret etmeliyiz. Yirmi sekizinci günde de birbirinden özel tarifleri bir araya getirerek çok güzel bir menü oluşturduk. İlk olarak çorbamız, ana yemeğimiz ve ardından makarnamızla günü tamamlıyoruz. Ramazan günlerinin unutulmaz tatlısı güllaç ise yine mutfağımızda yer alıyor. Öyleyse bu nefis yemek tariflerinin hepsine Lokma’dan ulaşalım.

Harika tat közlenmiş domates çorbası

Severek tükettiğimiz domates çorbasını bu akşam közlenmiş domateslerle pişiriyoruz. Közlenmiş bütün sebzelerin tadı ayrı bir güzel oluyor. Pratik ve kolay yapımıyla yemekten önce iftar sofraları için harika bir başlangıç olacak. Evet bugünün başlangıç yemeği közlenmiş domates çorbası için tarifimiz ve tüm detaylar püf noktalarıyla sitemizde sizi bekliyor.

Közlenmiş domates çorbası
Közlenmiş domates çorbası

Çullama köfte tarifi

Yirmi sekizinci günde ana yemeğimizde ise çullama köfte var. Közlenmiş domates çorbasıyla güzel bir başlangıç yaptıktan sonra Afyon yöresine ait bu yemekle devam ediyoruz. Kıyma ile bulgurun buluşmasıyla birbirine çok yakışan bu iki lezzeti isterseniz haşlayarak isterseniz kızartarak pişirebilirsiniz. Oldukça doyurucu ve pratik olan bu lezzet için tarifimizin tüm detayları Lokma’da sizleri bekliyor.

Çullama köfte
Çullama köfte

Tulum peynirli mantarlı makarna tarifi

Şefin seçiminden harika bir tarifle geliyoruz. Deneyenlerin hayran kaldığı, bu yapımı kolay makarna tarifi için şimdiden övgüler duymaya hazır olun. Çok sevdiğimiz makarnayı mantarla buluşturan ardından badem ve tulum peynirinin aromasıyla tadına tat katarak uyumlu bir lezzet yakalıyoruz. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz şimdiden afiyet olsun.

Tulum peynirli mantarlı makarna
Tulum peynirli mantarlı makarna

Fıstık karamelli güllaç nasıl yapılır?

Türk mutfak kültüründe ramazan sofraları ile özdeşleşen güllaç tarifine farklı bir yorum katarak sofralarda ağırlıyoruz. Karamelli ve fıstıkla tadına tat katan bu tarif özellikle karamel sevenler için bulunmaz bir lezzet. Tarifi denedikten sonra sadece ramazanda değil her zamanda mutfakta ağırlayabileceğiniz bu lezzet için tüm tarif detayları malzemeler, ölçüler ve püf noktalarıyla Lokma’da bulabilirsiniz.

Fıstık karamelli güllaç
Fıstık karamelli güllaç