5.Gün iftar menüsü: Pideli köfte ile damaklarda şenlik

5.Gün iftar menüsü: Pideli köfte ile damaklarda şenlik
5.Gün iftar menüsü: Pideli köfte ile damaklarda şenlik

Ramazanın 5. gününde nefis yemek tarifleri ile karşınızdayız. Sofraların olmazsa olmazı çorbalar, salatalar ve tatlılarla beraber harika bir menü hazırlayarak sizin için işin en zor kısmını üstlendik… Keyifli bir şekilde yemek yapmak, yeni tarifleri denemek ve sevdiklerimizle paylaşmak için Ramazan ayı oldukça uygun. Daha önce önce denemeye fırsat bulamadığını düşündüğümüz yöresel yemekleri, çorbaları ve tatlıları sizin için derledik ve bugün de bir tanesini hep beraber deniyoruz!

Yöresel tatlardan sakala çarpan çorbası

Ramazanda pratik yemek tarifleri oldukça işimize yarıyor ancak bazı günler biraz daha biraz daha zahmet çekip aynı orantıda lezzetler yakalamak mümkün. İşte Afyon yöresinden sofralara taşınan adeta ana yemek kıvamında bu el emeği çorbayı beşinci günde iftar soframıza konuk ettik. Tüm ayrıntılarını tarifte bulacağınız, bir yiyenin bir daha unutamayacağı bu bol vitaminli çorba için kolları sıvamaya hemen başlayalım!

Sakala çarpan çorbası
Sakala çarpan çorbası

Bursa mutfağından pideli köfte yapımı

Nefis bir çorbayla başlangıç yapıp sıra ana yemeğe geçiyoruz. Tadı kadar sunumu da epey heyecanlandıran bir tarifte sıra şimdi. Pideli köfte! Bursa’ya özgü bir yemek olmasının yanı sıra lezzetiyle ülkenin dört bir yanına yayılmıştır. Yanında süzme yoğurtlu, domates ve biberle servis ederek unutulmaz bir yemeğe imza atabilirsiniz bizden söylemesi.

Pideli köfte
Pideli köfte

Babagannuş nasıl yapılır?

Bugün menümüz yöresel lezzetlerimizden devam ediyor. Şimdi rotamızı Hatay’a çeviriyoruz ve sofralardan eksik olmayan babagannuş yemeğini sizin için en güzel tarifiyle buraya bırakıyoruz. Patlıcanın en güzel halini sofralarda sevdiklerinizle buluşturmak için bu pratik yemek tarifini mutlaka denemelisiniz.

Babagannuş
Babagannuş

Pratik çilek hoşafı yapımı

Sıcak yaz günlerinde içimizi serinleten çok pratik bir hoşafla tarifiyle karşınızdayız. Yazın en sevilen meyvelerinden çilek sofralarda harareti almak için tam bir kurtarıcı. İsterseniz içine yeşillikte katarak harika bir aroma elde edebilirsiniz. Oldukça basit tarifiyle hazırladıktan sonra dolabınızda soğutmaya bırakarak hem iftarda hem sahurda tercih edebilirsiniz.

Çilek hoşafı
Çilek hoşafı

Pratik ve kolay yapılışıyla sütlü irmik helvası

Yaklaşık 15 dakikalık bir hazırlık süresiyle evde bulabileceğiniz kolay malzemelerden pratik bir tatlı yapmak mümkün! Sütlü irmik helvası hem tadıyla hem de pratik tarifi ile bu akşamın favorisi olacak! İftar yemeğinden sonra çayınızla beraber hafif bir tatlı hem yemekleri sindirmekte yardımcı olacak hem de akşamın yorgunluğunu size unutturacak. Şimdiden afiyet olsun.

Sütlü irmik helvası
Sütlü irmik helvası