Afyonkarahisar'ın en meşhur lezzetleri bu 4 favori mekanda

Afyonkarahisar
Afyonkarahisar

Türkiye’de Bolu’dan sonra en yetenekli aşçıların yetiştirildiği naçizane şehirlerimizden bir diğeri de Afyonkarahisar’dır. Bu şehirde Anadolu’nun bir çok yöresinden farklı tatlar gelip birleştirilmiş ve kendine özgü tatlar oluşturulmuştur. Özellikle yöresel yemeklerle birbirinden leziz yemekler hem evlerin mutfaklarında hem de güzel restoranlarda misafirleri ile buluşuyor. Afyonkarahisar'da ne yenir? ve Afyonkarahisar'ın yemek mekanları neresidir? sorusunu merak edeceğinizi düşünerek sizler için muhteşem bir liste hazırladık. Hadi bakalım o zaman.

Afyon mutfağı; kaymak, lokum ve sucuk gibi kendi üretimine dayanan bir çok çeşitliliği de içinde barındırır. Patlıcan en önemli sebzelerden biridir, sırf bununla yaklaşık 22 çeşit yemek yapılıyor. Hem tatlı hem de tuzluların bol bol bulunduğu, mutfaklardan sofralara gelen bu güzel lezzetleri hangi restoranlarda yiyebiliriz yazımızda beraber keşfedelim!

Etçi Baba

İyi bir akşam yemeği için Afyon’da tercih edebileceğiniz en nezih restoranlardan birine götürüyoruz şimdi sizi. Özellikle et yemekleri için şehirdeki en güzel mekan. Yıllarca bu işe gönül vermiş ustaların ellerinden çıkmış taze ve lezzetli etlerin lokum gibi pişmesiyle çeşitlendirilerek menüler oluşturulmuştur.

Etçi Baba Restoran
Etçi Baba Restoran

Lezzet konusunda olduğu kadar hijyen konusunda da ziyaretçilerden tam not alan işletme aynı zamanda misafirperver çalışanlarıyla da gönülleri fethediyor. Yemek sonrasında ‘yeşil bomba’ adlı tatlıyı da mutlaka tavsiye ediyoruz eşsiz bir lezzet. Dilerseniz şarküteri bölümünde şehre özgü sucuk ve lokumlardan satın alarak sevdiklerinize güzel hediyeler alabilirsiniz.

Adres: Afyon İzmir karayolu üzeri 5. Km

Aşçı Bacaksız

1800’lü yıllardan beri 5 kuşaktır devam eden küçük ama müthiş lezzetli bir esnaf lokantasındayız. Mutlaka hayatınızda bir kere de olsa burada kebap yemelisiniz. Sadece öğlen saatlerinde çalıştığı için erken ya da geç gitmeniz durumunda bu leziz kebabı ve et suyuyla pişen pilavını kaçırabilirsiniz. Uzun kuyruklar sonucunda hiç sipariş vermeden önünüze direkt doyurucu porsiyonlar geliyor, ikinci bir porsiyon yeme hakkınız yok şimdiden söyleyelim : )

Kuzu Kebap
Kuzu Kebap

Kuzu kebabının en lezzetli hali masada kuru soğanla birlikte eşsiz bir tatla sizi bekliyor. Her masayla ayrı ayrı ilgilenen işletme sahipleri ve kibar çalışanlarıyla beraber keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Adres: Karaman mahallesi Yeni Saraçlar çarşısı No:6 Dumlupınar-Afyonkarahisar

İkbal Lokantası

Tarihi dokusu hiç bozulmadan orijinalliğini koruyarak günümüze kadar ulaşmış Afyon’un en güzel caddelerinden birine konumlanmış İkbal Lokantasına çeviriyoruz rotamızı. Yöresel yemeklerin tamamını bulabileceğiniz lokantada hem tatlılardan hem de ana yemeklerden bir çok çeşit bulabilirsiniz. Et yemeyenler için alternatif olarak sebze ve zeytinyağlı yemeklerde tercih edilebilir. Anadolu insanının sıcaklığı ve misafirperverliğiyle keyifli vakit geçirerek karnınızı doyurabilirsiniz. Geniş otopark imkanı ve çocuklu aileler için uygun olması da ekstra avantajlarından biri. Biz çok memnun kaldık mutlaka sizinde gitmenizi tavsiye ediyoruz yemeğin üzerine ayva tatlısı müthiş!

İkbal Restoran
İkbal Restoran

Adres: Millet caddesi Uzun çarşı No:21 Afyonkarahisar

Öztaylan Yayla Şekerleme

Afyonkarahisar’ın lokumları ve kaymakları ne kadar meşhur bundan daha önce bahsetmiştik. Şimdi bu güzel lokumları ve damak çatlatan tatlı lezzetleriyle şirin dükkana gidiyoruz. Her zaman kapısında uzun kuyruklar oluşan ancak beklediğinize değen lezzetlerin adresi. Her zaman lokumları taze olan ve çok fazla çeşidiyle sizi karar vermekte zorlayacak. Çalışanların nazik tavırları ve ilgisiyle memnun olarak ayrılacaksınız şimdiden afiyet olsun.

Afyonkarahisar'ın meşhur lokum ve kaymakları
Afyonkarahisar'ın meşhur lokum ve kaymakları

Adres: Basın caddesi Uzun çarşı No:6 Merkez- Afyonkarahisar

Aftat

Yöresel tatlıların dışında her türlü tatlıyı bulabileceğiniz şehirde bir numara olan restorandayız. Burada yediğiniz kabak tatlılarından sonra önceki diğer tatlıları unutacaksınız. Ekmek kadayıfı, tulumba tatlısı, ayva tatlısı ve mükemmel kaymakla beraber sunuluyor. Buraya gittiğinizde mutlaka fırında kabak tatlısını yemenizi öneriyoruz unutamayacağınız eşsiz lezzetlerle çok keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Ekmek kadayıfı
Ekmek kadayıfı

Adres: Millet caddesi No: 1/B Uzun Çarşı girişi Afyonkarahisar

Afyon'un yöresel yemeklerini evinde denemek isteyenler için tarifler aşağıda:)

Anadolu mutfağının en leziz miraslarından biri: Keşkek

Afyon mutfağının gözde çorbalarından: Paçık

Sebzelerin en lezzetli birleşimi: Şakşuka