Anneler Günü'ne özel;birbirinden nefis 10 pasta tarifi

Pasta tarifleri
Pasta tarifleri

Annelerimize verebileceğimizen güzel hediyenin kendi ellerimizle yaptığımız bir pastaolacağını düşünen yalnızca biz olmasak gerek ki aramamotorlarında ‘pasta nasıl yapılır? Evde pasta yapmanın püfnoktaları nelerdir? Pastacı kreması nasıl yapılır? 'anneler gününe özel pasta tarifleri' Gibi başlıklar bu günlerde cevabı en sık aranan soruların başında yer alıyor.

İÇİNDEKİLER

Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü tüm dünyada kutlanan Anneler Günü bu sene de geldi çattı. Herkesin gündeminde ‘annelerimiz için ne yapabiliriz? Annelerimize nasıl bir sürpriz hazırlayabiliriz?’ Soruları yerini aldı. Bizim sürprizimiz ise yine en iyi bildiğimiz yerden olsun istedik ve kolları sıvayıp bu kez anneler için mutfağa girme vakti geldi dedik.

Tüm bu soruların cevabını ise farklı farklı yerlerde değil de tek bir sayfada bulun diye Lokmacığınız yine sizlerle. Adeta bir pasta şefini aratmayacak lezzetiyle ve görselliğiyle annelerimizi, Anneler Günü hediyemizle mutlu etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Mousse pasta tarifi

Mousse pasta
Mousse pasta

Annelerimiz bizden nasıl bir mutfak performansı beklerdi pek bilemesek de onları bir pasta şefi edasıyla hazırladığımız tariflerimizle şaşırtmaya siz de bizler gibi oldukça kararlıysanız lezzetine kefil olduğumuz mousse pasta tarifimizin tam sizlik olduğuna dair hiçbir şüpheniz olmasın.

Mousse pasta nasıl yapılır?

Beyaz çikolatalı çilekli rulo tarifi

Beyaz çikolatalı çilekli rulo pasta
Beyaz çikolatalı çilekli rulo pasta

‘Lokmacım ben normalde iki yumurta bile kıramam, annem için ilk defa mutfağa girmeye niyetlendim yok mu daha basit bir pasta tarifin?’ Diyenler isyan etmeden en sevdiğimiz, en pratik tariflerimizden biri olan beyaz çikolatalı çilekli rulomuzu listemizin başına ekleyelim…

Beyaz çikolatalı çilekli rulo nasıl yapılır?

İki renkli kedidili pastası nasıl yapılır?

İki renkli kedidili pastası
İki renkli kedidili pastası

Şimdiye kadar kedidili bisküvisini sadece tiramisu tariflerinde kullananlar birazcık şaşırmaya hazır olsunlar. Bisküviden yapabileceğiniz bir pastanın nasıl bu denli leziz olduğuna epey şaşıracağınız bu tarifimizde kedidili bisküvisinin de tarifi olduğunu söylesek? Evden çıkmanıza gerek kalmadan yapabileceğiniz bu pasta tarifimiz favoriniz olmaya aday.

Kedidili bisküvisinden pasta yapımı

Orman meyveli pratik pasta tarifi

Orman meyveli pratik pasta
Orman meyveli pratik pasta

Hem renklerinin güzelliğine, hem de lezzetlerine hayran olduğumuz orman meyveleri bu defa pratik mi pratik bu pasta tarifimizin başrolü. Lezzeti akıllardan uzun süre silinmeyecek bu enfes pastamız, bu Anneler Günü’nde annelerimizi epey mutlu edecek.

Orman meyvelerinin büyüsü; orman meyveli pratik pasta hazırlanışı

Limonlu pasta nasıl yapılır?

Limonlu pasta
Limonlu pasta

İçinde bulunduğu her tarifin lezzetini ikiye katlayan, içimizi ferahlatan, mutfaklarımızın demirbaşlarından biri olan limon pastalara da son derece yakışan malzemelerden biri. Anneler Günü pastası biraz daha basit olsun isteyenler için limonlu pasta tarifimiz biçilmiş kaftan…

Limonun dayanılmaz ferahlığı; limonlu pasta tarifi

İrmikli meyveli sütlü tatlı tarifi

İrmikli meyveli sütlü tatlı
İrmikli meyveli sütlü tatlı

‘Lokmacım anneme güzel bir pasta yapmak istiyorum ama görsellik konusunda pek de başarılı olduğum söylenemez’ hiç üzülmesin diye irmikli meyveli sütlü tatlı tarifimizle lezzeti kadar görselliğinden de emin olduğumuz bir seçenekle sizlerleyiz…

Lezzetiyle damak çatlatan; irmikli meyveli sütlü tatlı tarifi

İki renkli mozaik pasta nasıl yapılır?

İki renkli mozaik pasta
İki renkli mozaik pasta

İlk mozaik pastanızı ne zaman yemiştiniz? Şöyle bir anımsamaya çalısşanız anılar sizi mutlaka annelerinizin komşu günlerine getirecektir. Komşuların çaya gelişinin bir sembolü olarak dolapta yerini alan mozaik pastaya küçük bir güncelleme getirerek annenize eski günleri armağan etmeye var mısınız?

Mozaik pastaya güncelleme; iki renkli mozaik pasta nasıl yapılır?

Ballı bademli rus pastası medovik tarifi

Ballı bademli rus pastası
Ballı bademli rus pastası

Annelerimize dünya mutfağından bir tarif yapsak sizce tepkileri ne olurdu? Durun biz söyleyelim. İlk tepki şüphesiz ki ‘bu da neymiş böyle....’ olurdu. Ta ki bir Rus pastası olan medovikten ilk çatalı alıncaya kadar. Ballı bademli bu pasta annenizin takdirini kazanmanızın en leziz yolu olabilir…

Rusya'dan gelen lezzet dalgası; ballı bademli rus pastası medovik nasıl yapılır?

Unsuz torte pasta nasıl yapılır?

Unsuz torte pasta
Unsuz torte pasta

Annelerimizin şekerini ve tansiyonunu çok da zıplatmak istemediğimiz takdirde ise unsuz torte pasta tarifimiz kurtarıcı olarak sahnede. Tüm özel günlerde sofralarımızın yıldızı olarak akıllara ilk gelen tariflerden biri olan unsuz torte pasta, Anneler Günü’ne de en çok yakışacak pasta tariflerinden biri.

Una veda; unsuz torte pasta tarifi

Muzlu ve çilekli pasta nasıl yapılır?

Muzlu ve çilekli pasta
Muzlu ve çilekli pasta

Listenin sonuna annelerimizi ‘anne yemin ederim ki hazır almadım’ diye ikna etmeye çalışırken epey dil dökmemize sebep olacak güzellikte muzlu ve çilekli pasta tarifimizi iliştirdik…Pastanelerde bile bu denli lezzetlisini bulmak da güçlük çekeceğiniz bu tarifimiz için kolları sıvamaya ne dersiniz?

Anne vallahi hazır almadım!; muzlu ve çilekli çikolatalı pasta tarifi