Bal kabağı severler buraya: Birbirinden nefis bal kabaklı 10 tarif

Birbirinden nefis bal kabaklı tarifler
Birbirinden nefis bal kabaklı tarifler

Bal kabağı dendiğinde akla sadece çocukluğumuzdan beri en sevdiğimiz tatlılardan biri olan kabak tatlısının gelişine ve elimizin sürekli ona gidişine küçük bir mola. Tam da şu an bal kabaklarınız ve siz Lokma’nın baldan tatlı bal kabağı tariflerinden size en uygun olanını seçerek lezzet şöleni yaratmaya hazırsınız!

İÇİNDEKİLER

Her mevsimin bir meyvesi/sebzesi olduğuna inananlardan mısınız? Bizim için kesinlikle her mevsimin ruhunu yansıtan ve taşıyan bir meyve/sebze var. Soğuk kış günlerinin tüm kasvetini dağıtan turuncu mu turuncu rengiyle içimizde güneşler açtıran bal kabağı gibi. Bal kabağı bizim için kış mevsiminin resmileşmemiş sembolü.

Yazın o cıvıl cıvıl havalarından sonra yağmur, soğuk hava ve beraberinde gelen evlere kapanışın modumuzu düşürdüğünü hissettiğimiz anlarda yapmamız gereken şey bizce çok basit. Güzel bir bal kabağı seçip, kasvetli havayı birbirinden nefis bal kabağı tariflerimizden damak tadınıza en uygun olanı seçip yaparak dağıtmak.

Bal kabaklı damla çikolatalı çörek

Kış güneşi olarak adlandırdığımız bal kabağını zihnimizde ne zaman geçmişe yolculuk etsek bizi bizden alan çöreklerin sıcaklığıyla buluşturduk, üstüne de birazcık damla çikolata serpip tatlı mı tatlı bir lezzet kattık ve ortaya bu muhteşem tarifi çıkardık. Denemek için ne bekliyorsunuz? :)

Kahve glazürlü bal kabaklı kek

Aşık olduğumuz kahve aroması, tam bir şifa deposu olan bal kabağıyla nefis mi nefis bir kek tarifinde buluştu. Ortada akılları baştan alan muhteşem bir lezzet oluştu. Bal kabağını sadece kabak tatlısında kullanma klişesine son vermek için çayınızı demleyin ve kekinizi hazırlayın.

Bal kabaklı pasta

Bu defa cheesecake severlerin müptelası olacağını iddia ettiğimiz nefis bir pasta önerisiyle karşınızdayız. Bisküvi tabanı, muhallebi ve bal kabağı püresiyle hazırlanan bu lezzet şöleni tüm kış boyunca bilindik tüm pasta tariflerinin pabucunu dama atacak gibi duruyor.

Pasta tarifleri yer açsın, o geliyor; bal kabaklı pasta tarifi

Kireçte bal kabağı lokmaları

Lokma’dan bir bal kabağı lokması tarifi gelmez mi? Gelir elbette. Bal kabağı tatlısı hepimizin hayatı boyunca mutlaka yediği ve birçoğumuzun da epey sevdiği efsanevi bir lezzet. Biz bu efsaneyi aldık, lokmalar haline getirdik hem sunumunun şıklığını hem lezzetini ikiye katladık. Nasıl mı? Sizi şöyle alalım.

Bal kabağı tatlısına güncelleme; kireçte bal kabağı lokmaları tarifi

Bal kabaklı tart

Tartlar artık çay keyiflerimizin olmazsa olmazı. Birbirinden güzel yaz meyveleriyle buluşturmaya epey alışık olduğumuz tartı bu defa kış mevsiminin simgesi bal kabağıyla bir araya getirdik ve ortaya olağanüstü bir lezzet çıkardık. Alınacak her kalori için şimdiden özür dileriz. Lakin buna sonuna kadar değeceğinden bir şüpheniz olmasın.

Tartın en leziz hali; bal kabaklı tart tarifi

Bal kabaklı trüf kurabiye tarifi

Trüf mantarına benzerliğinden gelen ismiyle bal kabaklı trüf kurabiye bilinen tüm kurabiye tariflerini gölgede bırakmaya oldukça niyetli. Kakaonun eşsiz aroması ve bal kabağı mucizesi bir araya gelerek efsanevi bir kurabiye tarifinde kavuştular. Sizlere de sadece bu tarifle hafta sonunuzu şenlendirmek kaldı.

Hafta sonuna hazırlık; bal kabaklı trüf kurabiye tarifi

Muhallebili bal kabaklı kuplar

‘Her şey tamam Lokma’cım ama ben konu sütlü tatlılar olduğunda kendimden geçiyorum yok mu şöyle bir muhallebili tarifin?’ diyenleri duymaz olur muyuz hiç? Son yıllarda şerbetli tatlıları biraz geride bıraktığını itiraf etmemiz gereken sütlü tatlılara yeni bir üye katıldı; muhallebili bal kabaklı kup.

Tavuk suyuna bal kabağı çorbası

Kış geldi, soğuk algınlığı da kapıya dayandı. Lakin bu kış yatak döşek hastalanmak yok çünkü hastalık semptomları gösterdiğiniz an tavuk suyuna yapacağınız bal kabağı çorbamızla hemencecik ayağa kalkacak, iyi olacaksınız. Bal kabağını her daim tatlı tariflerinde düşünenleri şöyle alalım.

Bu kış hasta olmuyoruz; tavuk suyuna bal kabağı çorbası

Bal kabağı ve sarımsaklı patates

Sizlere bal kabağından nefis mi nefis bir yemek yapabileceğinizi söylesek? Akşam yemeklerinde sofralarınızın yıldızı olacağından epey emin olduğumuz bu tarifimizin şimdiye kadar deneyimlediğiniz veya duyduğunuz bal kabağı tariflerinden epey farklı olduğuna hiçbir şüphemiz yok.

Akşam yemeklerinin yıldızı; bal kabağı ve sarımsaklı patates tarifi

Közlenmiş bal kabaklı salata tarifi

Kapanışı her zamanki gibi gerçek bir yıldızla yapalım istedik ve sahneyi közlenmiş bal kabaklı salata tarifimize bıraktık. Köz sebze meyvelerin tadına doyamayanlar ve salata sevdalılarının oldukça seveceğine emin olduğumuz bu tarifimiz bizim için bu yazımızın favorisi.

Sağlıklı yaşama hızlı giriş; közlenmiş bal kabaklı salata tarifi