Başkent Ankara’nın epey geniş yemek yelpazesinden seçmeler ve mekanlar

Ankara
Ankara

Türkiye denince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Ankara’nın eşsiz mutfak kültürünü anlatıyoruz bugün. Etli yemeklerden sebzeli yemeklere, çorbalarından tatlısına, hamur işinden atıştırmalıklarına kadar yok yok! Gaziantep ve Elazığ’dan sonra en geniş yemek kültürüne sahip şehir olarak adlandırılan Ankara'nın meşhur yemeklerini ve Ankara'nın yemek mekanlarını gezdireceğiz sizlere.

Ankara, başkent olmasının yanı sıra kendine has bir karakteri olan şehrin tarihi yaklaşık on bin yıl öncesine dayanıyor. Tarihi ve kültürüyle zenginleşerek günümüze ulaşan mutfağıyla geniş bir yelpaze sunuyor.

Yöresel mutfağı oldukça özel bir dokuya sahip. Sanki hep ağır bir misafir varmış gibi özenilerek hazırlanır ve çeşit çeşit yemekler sofralarda yer alır. Yaklaşık olarak 93 çeşit yöresel yemekten bahsedebiliriz. Bunlardan bazıları; beypazarı güveci, Ankara tava, inceğiz çorbası, efelek sarması, bazlama kebabıdır. Bu lezzetleri size aktardıktan sonra gelin nerede ne yenir hep beraber bu yazımızda keşfedelim!

Düveroğlu

Bir kere gittiğinizde bağımlılık yapan, tekrar gitmek isteyeceğiniz ve tadı damaklarınızdan gitmeyecek enfes tatlar için Ankara’da en çok tercih edilen restoran Düveroğlu’na çeviriyoruz rotamızı. Gastronomi şehri Gaziantep mutfağını Ankara’ya getirerek ün salmış ve her yiyenden tam not almıştır. Çok şık bir restoran, lezzetli yemekler kutlamalar ve aile toplantıları için oldukça uygun.

tripadvisor
tripadvisor

Günün her saati kalabalık olmasına rağmen vızır vızır çalışan garsonlar sayesinde hiç beklemeden istediğiniz yemekler önünüze geliyor. Başlangıç için Antep lahmacunu ideal, yaprak döner veya kebaptan sonra güzel bir baklava ile sonlandırabilirsiniz. Tertemiz ortamı, güler yüzlü çalışanları ve birbirinden güzel yemekleri ile keyifli vakit geçirebilirsiniz. Gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ediyoruz sizde şimdiden bu unutulmaz lezzetler için yer ayırtmayı unutmayın.

Adres: Maltepe mahallesi Gençlik caddesi No:28 Çankaya Ankara

Tavacı Recep Usta

Yöresel lezzetlerin tamamını bulabileceğiniz otantik bir restoran listemizde var şimdi. Güzel bir inceğiz çorbasıyla başlangıç yapıp ardından meşhur tavasını yiyebilirsiniz. Güzel manzarasında cam kenarı bir masa bulabilirseniz çok şanslısınız : )

nefisyemektarifleri
nefisyemektarifleri

Hem göze hem damağa hitap eden şık sunumlarla lezzeti bir araya getirmiştir. Burada sayamayacağımız kadar çok lezzeti menüsünde barındıran ve hepsi birbirinden lezzetli yemekler için Tavacı Recep Usta’yı da listenize eklemeyi unutmayın.

Adres: Güzeltepe mahallesi 747. sokak No:2 Çankaya Ankara

Hacı Arif Bey

Ankaralılar için klasikleşmiş bir mekanda sıra. Yılların tecrübesiyle hizmet veren 80’leri hatırlatan nostaljik bir mekanda sakin ve huzurlu ister öğle yemeği için ister akşam yemeği için tercih edilebilir. Çok fazla kebap çeşidi mevcut burada mutlaka bir kebap tadabilirsiniz. Yemeklerin yanında getirilen ikramlar ve mezelerle bile karnınız doyuyor : ) Ankara’nın en iyi restoranlarından biri olarak anılmaktadır. Bol ikramlı, güler yüzlü çalışanlar ve temiz bir ortamı ile listelere girmiş durumda.

tripadvisor
tripadvisor

Adres: Barbaros mahallesi Guniz sokak No:48 Kavaklıdere Ankara

Mersinli Ciğerci Apo

Özellikle ciğer severlerin mutlaka gitmesi gereken bir restoran… Kapıda kuyrukları, içeride iğne atsan yere düşmeyen kalabalığına rağmen gidenin asla pişman olmayacağı bir restoran. Hızlı servisi sayesinde zaman kaybetmeden karnınızı güzelce doyurabilirsiniz. Birçok ciğer türünün yanında alternatifleriyle beraber seçenekler sunuluyor.

nefisyemektarifleri
nefisyemektarifleri

Ana yemekten önce gelen ikramlıklar, masada bulunan mezeler birbirinden lezzetli. Her Ankaralının mutlaka gittiği her gidenin de memnun kaldığı Mersinli Ciğerci Apo tüm ziyaretçilerine kapılarını aralamış durumda.

Adres: Balgat mahallesi Ziyabey caddesi No:57/A Balgat Ankara

Boğaziçi Lokantası

1906 yılından beri hizmet veren Ankara’nın en köklü restoranlarından biridir. Ev yemeklerinin tamamını bulabileceğiniz özellikle yöresel tatları başarılı bir şekilde bünyesinde sunan, usta ellerden çıkmış leziz yemeklere ev sahipliği yapıyor. Her gün 65 çeşitle kapılarını açan işletme her yaştan misafirler için vazgeçilmez durumda. Ankara tavası en çok tercih edilen yemeklerden bir tanesi eğer gitmeyi düşünüyorsanız mutlaka bu lezzeti tatmadan dönmeyin!

tripadvisor
tripadvisor

Adres: Denizciler caddesi 1/A Ulus Ankara

Ankara'nın lezzetli yemeklerini evde denemek isteyenlere, listemiz aşağıda:

Yöresel bir lezzet Ankara Tavası

Mis gibi kokan Bazlama

Ankara mutfağı usulü ile Düğün Çorbası