Bayramda herkesin beğeneceği birbirinden güzel börek tarifleri

Bayram için börek tarifleri
Bayram için börek tarifleri

Bu bayram herkesin sofrasında Lokma'nın birbirinden güzel börek tarifleri olacak. Sofralarda sıcacık mis kokusuyla börekler yerlerini aldı mı işte o sofraya biz 'bayram sofrası' deriz. Yufkalısından el açmasına, patateslisinden kavurmalısına aklınıza gelebilecek her çeşit börek yine Lokmacığınızda sizlerle. Herkese iyi bayramlar!

İÇİNDEKİLER

Kavurmalı börek

Tam bayrama uygun hem kendinize yapabileceğiniz hem de bayram ziyaretine gittiğiniz yerlere götürebileceğiniz herkesin tarifini soracağı kavurmalı börek bu bayram Lokma'dan!

Pırasalı çıtır börek

Pırasa birçok kişinin uzaktan baktığı bir sebze olsa da biz böreklere çok yakıştırıyoruz! Böreğe soğana benzeyen ancak daha aromatik bir lezzet katan pırasayı börek tariflerinizde kullanmanızı öneriyoruz!

Baklava yufkasından tahinli sebzeli börek

Sebzeli börek sevenler bu tarif sizin için! Sofralarda farklılığı sevenlerin tercih edebileceği çıtır mı çıtır baklava yufkasından tahinli sebzeli börek tarifimiz sitemizde sizleri bekliyor!

Patatesli fırın böreği

Kalabalık bayram sofraları için fırın börekleri çok avantajlı. El açması börekler özellikle bayram sofralarının olmazsa olmazı. Bu tarifi bir gün önceden yapıp ertesi gün pişirebilir ve içerisinde de istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz!

Lorlu rulo börek

Biz rulo börek tariflerini çok seviyoruz çünkü yapıp yapıp buzluğa atıyoruz ve börek pişirmek istediğimizde buzluyken bile kolaylıkla pişirebiliyoruz. Bu sefer lorlu tercih ettik ancak siz istediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz.

Mantarlı kabaklı açma börek

El açması börek nasıl yapılır? sorusunun cevabını bu tarifimizle veriyoruz! Çıtır çıtır yemeye doyamayacağınız, misafirlerinizin de gözdesi olacak bu börek tarifimizi bayramda mutlaka deneyin!

Pastırmalı muska börek

"Lokmacım börekte kavurma, pastırma, sucuk gibi şarküteri ürünlerini çok seviyorum." diyenleri bu tarifimizle baş başa bırakıyoruz!

Bamyalı börek

"Bamyalı börek mi olur Lokmacım?" demeden önce bu tarifimizi denemenizi tavsiye ediyoruz. Zeytinyağlı bamya yemeğini sevmeyenler de bu tarifi çok sevecek çünkü bamyalar böreğin içinde yemekte olduğu gibi yumuşak olmuyor. Bamyayı sevdirecek bamyalı börek tarifimizi denemeyen kalmasın!

Peynirli pazılı çıtır börek

Ispanaklı ve pazılı börek tariflerine aşık olanlar el kaldırsın! Biz peynir ve pazıyı çok yakıştırıyoruz. Yine buzluğa atmalık pratik bir börek tarifi ve yine Lokma! Tarif bizden yapması sizden, hadi herkes stok yapmak için mutfağa!

Unlu börek

İçine sürülen sosunda un olduğu için adını unlu börek koyduk. Bu böreğin yufkadan yapıldığını kimse anlamayacak! O kadar çıtır oluyor ki tam bir bayram atıştırmalığı!