Beyaz çikolata dosyasını açıyoruz: Lokma'dan 10 beyaz çikolatalı tarif!

Beyaz çikolata
Beyaz çikolata

Beyaz çikolata gerçekten çikolata mı? Her ne kadar kimyasal olarak çikolata olduğu kabul edilmese de biz çikolata diyoruz çünkü bizi mutlu ediyor! Bu yazımızda sizlere beyaz çikolatanın nasıl ortaya çıktığını anlatmakla kalmayacağız aynı zamanda 10 müthiş beyaz çikolatalı tarif vereceğiz. Hadi başlayalım!

İÇİNDEKİLER

1930'lu yıllarda İsviçre'de ortaya çıkan beyaz çikolatanın içinde kakao olmadığını biliyor muydunuz? Beyaz çikolatanın bazı insanlara sütlü veya bitter çikolatadan daha ağır gelmesinin sebebi içinde sadece kakao yağı, süt ve şeker barındırması.

Normal çikolataya göre çok daha yağlı!

Kaliteli bir beyaz çikolatanın renginin çok beyaz olmaması ve hafif sarıya dönük olması gerektiğini hatırlatarak tariflerimize geçelim!

Beyaz çikolatalı frambuazlı beze

"Beyaz çikolata bana ağır geliyor Lokmacım." diyenler bu tarife mutlaka göz atmalı! Beyaz çikolatanın yoğun tadını ekşi bir meyve ile birleştirmek onun tadını hafifletmek için en iyi yöntem. Biz de bunu yaptık ve beyaz çikolatalı frambuazlı beze tarifimizi sizlerle buluşturduk!

Beyaz çikolatalı poğaça

Poğaçanın tuzlu yendiğine dair bir kural mı var? Hayır! Puf puf kabarmış çikolatalı pastane poğaçalarını evinizde bir de beyaz çikolata ile deneyin! Hem doyuruculuğu hem de tatlı krizlerini bastırması ile favoriniz olacak!

Beyaz çikolatalı kakaolu milföy

Çıtır çıtır milföyler bu kez hem kakaolu hem de beyaz çikolatalı! Biz frambuazla birleştirip hafif bir ekşilik katmak istedik, sizler de istediğiniz meyve ile ya da meyvesiz bir şekilde servis edebilirsiniz.

Beyaz çikolatalı cheesecake

Cheesecake severlerin artık yeni lezzetler aradıklarının farkındayız. Sizler için klasik cheesecake tarifinden çok uzaklaşmadan ona yeni lezzetler eklemek istedik. En sevdiğiniz tariflerden biri olacağına emin olduğumuz beyaz çikolatalı cheesecake tarifini mutlaka denemelisiniz!

Beyaz çikolatalı tabak rüyası

Hem pratik hem de leziz bir krema, daha ne olsun!

Adını hem görüntüsü hem de lezzetinden alan beyaz çikolatalı tabak rüyası, damaklara lezzet şöleni yaşatacak.

Beyaz çikolatalı çilekli rulo

Yumuşacık kekin arasında nefis bir krema ve çilek parçacıkları eklenerek rulo pasta halinde sizlere muhteşem bir lezzet sunuyor. İçerisine en sevdiğiniz meyveyi ekleyerek çeşitlendirebileceğiniz rulo pastayı çay saatinde gelen arkadaşlarınıza ya da akşam ailenize ikram edebilirsiniz.

Beyaz çikolatalı kestaneli sufle

Sufle Fransızca “kabarmış”, “havalanmış” anlamına geliyor. Sadece çikolatalı değil; sade, meyveli, limonlu, peynirli, sucuklu gibi çok değişik ve etkileyici sufleler pişirebilirsiniz. Mis gibi kokan sıcacık çikolatalı bu keki kestane püreli iç dolgusunun yanında bir top vanilyalı dondurma ile taçlandırdığınızda tadına doyum olmaz.

Limonlu beyaz çikolatalı trüf

Beyaz çikolata en çok yakışan lezzetlerden biri şüphesiz limon! Limonun tatlı ekşiliği ile beyaz çikolatanın muhteşem dengesi olan limonlu beyaz çikolatalı trüf tarifiyle sizlerleyiz!

Beyaz çikolatalı narlı tart

İtalya'da popülerleşmiş bir ev tatlısı olan beyaz çikolatalı narlı tart kıtır hamurun üzerinde krema ve nar ile buluşuyor. Hem göze hem de damağa hitap eden bu tatlıyla davetlerinizde fark yaratabilirsiniz.

Beyaz çikolatalı kurabiye

Çayı yanında ikramsız düşünemeyenlerin, misafiri eksik olmayanların ve sofralarında yenilik arayan tatlı düşkünlerinin tarifi beyaz çikolatalı kurabiye, sadece bir saatinizi ona ayırmanızı bekliyor.