Birbirinden nefis 10 yaz çorbası tarifi

Yaz çorbası
Yaz çorbası

Çorbalar… Ana yemek ne olursa mutlaka soframızda olsun dediğimiz, yokluğunda tüm ziyafetlerin yarım kaldığı çorbalar. Çorba her ne kadar aklımızda soğuk kış günleri her kaşıkta içimizi ısıttığımız tarifler olarak kalsa da yaz günü içimizi ferahlatacak birbirinden nefis 10 yaz çorbası tarifi ile klişeleri yıkmaya var mısınız?

‘Her ne olursa soframızda çorbamız mutlaka olsun’ diyen Lokmacığınız elbette ki siz değerli okurlarına yaz-kış aynı çorba tarifleriyle gelecek değildi… .’Her sebze, meyve mevsiminde güzel’ mottomuzdan yola çıkarak yaz mevsimine uygun sebzelerden derlediğimiz bu yaz çorbaları serimizde herkes kendi damak tadına uygun o çorba tarifini bulsun diye yelpazeyi de epey geniş tuttuğumuz bu serimizde yeniliklere de kapı açmanın tam vakti.

Her tarifinde apayrı bir lezzet şöleni yaşatan Lokmacığınızın bunaltan yaz sıcaklarında, yaz sebzelerinin lezzetiyle bir nebze olsun ferahlayacağınız yaz çorbası tariflerini kaydetmeyi ve tüm yaz boyu sofralarınızda yer vermeyi sakın ola ki unutmayın…

Semizotu çorbası nasıl yapılır?

Yazın gelişiyle beraber tezgahlarda lezzet fırtınası estirmeye başlayan semizotunu çorba tariflerinde denemeye ne dersiniz? ‘Klişe çorba tarifleri artık bize pek de hitap etmiyor Lokmacım’ diyenlerdenseniz en doğru adrestesiniz. Semizotu çorbası tarifimizle mutfaklarda yenilik vakti geldi de geçiyor bile.

Semizotu çorbası tarifi

Hindistan cevizi unlu bakla çorbası tarifi

Sağlıklı çorba tarifleri söz konusu olduğunda sahne elbette ki yine Lokmacığınızın. ‘Beyaz unu hayatımızdan çıkardık Lokmacım’ diyenleri ve iştah kabartan yaz çorbası tarifleri arayanları kendine hayran bırakacak hindistan cevizi unlu bakla çorbası tarifimize mutlaka bir şans verin.

Hindistan cevizi unlu bakla çorbası tarifi

Sütlü kabak çorbası nasıl yapılır?

Kabaklı tarifler dendiğinde bizim göz bebeğimiz olan sütlü kabak çorbası tarifimiz hafif aroması ve olağanüstü lezzetiyle yaz çorbaları serimizinde en favori çorba tariflerinden biri. Tavuk suyu ve sütün bir araya gelerek hem besleyici hem de lezzetli bir çorba tarifi oluşturduğu sütlü kabak çorbasını denemeyenler bin pişman.

Sütlü kabak çorbası tarifi

Mısır unlu kabak çorbası tarifi

Kabak severler ve mısır unu severleri ortak paydada buluşturacak nefis bir çorba tarifiyle biz geldik. Yaz aylarında sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz enfes bir sebze çorbası olan mısır unlu kabak çorbası tarifimiz bu yaz sofraların en iddialı lezzetlerinden biri olacak.

Mısır unlu kabak çorbası nasıl yapılır?

Biberiyeli domates çorbası nasıl yapılır?

Lokmacığınız der ki ‘her şey mevsiminde güzel.’ Her ne kadar yılın on iki ayı sofralarımızdan eksik etmesek de domates de mevsiminde bir başka güzel olan sebzelerden biri. Bir yaz sebzesi olan domatesin en leziz versiyonu olan domates çorbası tarifini minik bir güncelleme ile biberiyenin eşsiz aromasıyla denemeye ne dersiniz?

Biberiyeli domates çorbası tarifi

Naneli soğuk ayran çorbası tarifi

Tüm yaz çorbası tariflerimiz bizim için göz bebeğimiz ama bu çorba tarifi bir başka. Nanenin ferahlığı, ayranın aroması ile buluştuğunda ortaya çıkan bu enfes çorba tarifi gerçek bir yaz çorbası. Soğuk çorba tariflerine ilgi duyanların bayılacağı bu tarifimiz yaz boyunca vazgeçilmeniz olacak…

Naneli soğuk ayran çorbası nasıl yapılır?

Buğday çorbası nasıl yapılır?

Söz konusu her ne kadar yaz çorbaları olsa da hem yaza hem kışa oldukça yakışan buğday çorbasını es geçmek elbette ki olmazdı. Oldukça besleyici ve son derece lezzetli bir çorba tarifi olan buğday çorbası bu yaza da damgasını vuracak o lezzetler arasında.

Buğday çorbası tarifi

Bademli kuşkonmaz çorbası tarifi

Baharın ve yazın gelişinin habercisi olan kuşkonmaz birbirinden nefis yaz çorbaları başlığı altında bizlerle olmasa olur muydu hiç? Bileninin müptelası olduğu, bilmeyeninin de bu tariften sonra tanışmasını umut ettiğimiz kuşkonmazın en leziz versiyonu için bademli kuşkonmaz çorbası tarifimize bir şans vermeye ne dersiniz?

Bademli kuşkonmaz çorbası nasıl yapılır?

Terbiyeli bezelye çorbası tarifi

Yaz geldiği vakit evlerde bir telaş başlar; bezelye ayıklama telaşı. Bezelyeler kış için temizlenir, ayıklanır ve dondurucularda yerini alır. Peki ya yaz sofralarında bezelyeyi yalnızca bezelye yemeğinde ve garnitür tariflerinden görmekten sıkılmadık mı? Şimdi zaman sofralarda klişe çorba tariflerine veda edip, terbiyeli bezelye çorbasına yer açma zamanı.

Terbiyeli bezelye çorbası nasıl yapılır?

Gazpacho çorbası nasıl yapılır?

Listenin sonuna gerçek bir yaz çorbası koymasak olmazdı dedik ve sizleri İspanyol gazpacho ile tanıştıralım istedik. Bizim domates çorbasının soğuk versiyonu olarak da düşünebileceğiniz gazpacho çorbası yaza en yakışan çorbalardan biri olduğundan sahneyi onunla kapatmak pek de yanlış sayılmaz…

Gazpacho çorbası tarifi