Birbirinden pratik bayram ikramlıkları

Birbirinden pratik bayram ikramlıkları
Birbirinden pratik bayram ikramlıkları

Ramazan bayramı geldi çattı kapıya dayandı. Uzun bir covid-19 sürecinin ardından bu sene yeniden başlayacak olan bayram ziyaretleri için bayram ikramlıkları hazırlama telaşı başladı. Böreğinden, çöreğine birden çok tarifi sizler için derlediğimiz bu yazımızla beraber bayram ikramlıkları bu yıl Lokmacığınızdan!

İÇİNDEKİLER

Konak sarması tarifi

İlk olarak sevmeyeni olmadığına emin olduğumuz bir lezzetle karşınızdayız. Yaprak sarma küçük büyük demeden hepimizin gönlünde yeri bambaşka olan en nadide lezzetlerden biri. Peki ya bu denli sevdiğimiz yaprak sarmayı vişneyle buluşturmayı daha önce denediniz mi? Vişnenin mayhoş tadı ve yaprak sarma buluşunca ortaya çıkan bu lezzet aklınızı başınızdan alabilir, söylemesi bizden.

Konak sarması
Konak sarması

Çiko sandviç tarifi

Çikolata severlerin bu başlığı gözleri parlayarak okuduğuna eminiz ama tüm heyecanınızı tarifimizi deneyip, tadına baktığınız ana saklamanızı öneririz. Çocukluğumuzdan çıkıp gelen ve şefin seçimi olan bu lezzeti sizlerle buluşturmaktan gurur duyuyoruz.

Çiko sandviç
Çiko sandviç

Baklava yufkasından tahinli sebzeli börek tarifi

Farklı bayram lezzetlerine açığım ama baklavasız da bayram olmaz diyenler burada mı? Mutfaklara girip kat kat açtığımız baklava hamurlarımızı bu bayram biraz fazla açmakta fayda var. Çünkü baklava yufkalarımız şefin seçimi olan bu nefis tahinli sebzeli börek tarifimizin yapıtaşı olacak.

Baklava yufkasından tahinli sebzeli börek
Baklava yufkasından tahinli sebzeli börek

Tuzlu çubuk tarifi

Hemen hemen hepimizin çok sıklıkla yediği lakin kafamızda sadece fırınlardan ve pastanelerden alabilirmişiz gibi kodlanmış bir tarifimiz var desek? Çayla olan flörtüne hayran kaldığımız tuzlu çubuk kurabiyeleri evlerimizde nasıl yapabileceğimizi bu videolu tarifimizde sizlerle adım adım paylaştık.

Tuzlu çubuk
Tuzlu çubuk

Kirazlı kurabiye tarifi

Kiraz mevsimi geldi çattı ve kirazlar tezgahlarda yerini almaya başladı. Bayramda değişik bir lezzet deneyimlemek istiyorum diyenler için şefimizin enfes bir önerisi var. Şimdi mutfaklarımıza koşup küçükken kulaklarımıza küpe yaptığımız kirazı, bu defa kurabiyelerimize baş tacı yapıyoruz.

Kirazlı kurabiye
Kirazlı kurabiye

Ispanaklı patates topları tarifi

Ispanak sevmeyenlere bu bayram ıspanak sevdirmeye kararlıyız. Hafif tadıyla ve sayısız faydasıyla çok sevdiğimiz patates toplarını Temel reisi örnek alarak ıspanakla buluşturuyor ve sağlıklı yaşama hızlı bir o kadar da lezzetli bir giriş yapıyoruz.

Ispanaklı patates topları
Ispanaklı patates topları

Kahveli truff tarifi

Aniden girilen tatlı krizlerinde tek atımlık lezzetiyle gönlümüzü çoktan kazanmış olan truff kahveyle buluşunca ortaya çıkan lezzetten dolayı yaşanacak akıl tutulmasından biz sorumlu değiliz. Kahve müptelalarının aklını başından alacak bu lezzete merhaba deyin.

Kahveli truff
Kahveli truff

Temel tahinli çörek tarifi

Tahinli çörekten bir parça aldığımız an çocukluğumuza ışınlanmamız pek de tesadüfi bir his değil. Tahinli çörek hem oldukça sağlıklı oluşuyla hemde enfes lezzetiyle bu bayram sofralarımızın yıldızı olmaya aday. Pastanelerden almak yerine, mutfaklarımızda yapacağımız bu tarifimizle birebir aynı hazzı alacağınıza şüphemiz yok.

Temel tahinli çörek
Temel tahinli çörek

Bademli bitter çikolata tarifi

Çikolata salgıladığı serotonin hormonundan mıdır bilinmez ama çikolata yerken ki mutluluğumuzun mutlak bir açıklaması olmalı. Bayram denildiğinde akla ilk gelen lezzettir çikolata. Bu bayram ikram edecek misafirlerimiz olmasa da ev ahalisi için mutfaklara girip mısır gevreği ve bademin enfes uyumuna kendimizi teslim ederek harika çikolatalar yapmak için kolları sıvıyoruz.

Bademli bitter çikolata
Bademli bitter çikolata

Çilek şerbeti tarifi

Günümüzde meyve suları ve asitli içecekler çoktan yerini almış olsa da Osmanlı mutfağının en önemli lezzet miraslarından biri olan şerbeti bu bayram sofralarımıza tekrar taşımaya var mısınız? Çilekler tezgahlarda yerini almaya başlamışken gelin bu nefis çilek şerbetiyle bayramın tadına varalım.