İftar sofralarına yakışacak birbirinden nefis 10 çorba tarifi

İftar
İftar

En bereketli iftar sofralarının, en güzel sahur sofralarının vazgeçilmezidir çorbalar. Sahur vakti mideleri yormadığından, iftar vakti hazmı kolaylaştırdığından her ramazan ayında envai çeşit çorba süsler sofralarımızı. Her ramazan en çok aranan başlıklardan biridir ‘iftar sofralarına yakışacak çorba tarifleri’.

İftar sofralarının olmazsa olmazı sizce nedir? Bu sorunun cevabı birçok insan için ortaktır. Elbette ki nefis çorbalar. Çorbalar her daim ana yemek öncesi hazmı kolaylaştırdığından, midelerimizi yormadığından, ağzımızın tadını yerine getirdiğinden asırlardır vazgeçemediğimiz yegane lezzetlerin başında yer alır. Hele ki söz konusu ramazan ayı olduğunda. Şimdi gelin hep birlikte birbirinden leziz ve farklı çorba tariflerine birlikte bakalım.

Bizler Lokma olarak mutfağa dair merak edilen her soruyu cevapladığımız gibi iftar sofralarına yakışacak birbirinden nefis çorba tariflerinin de en leziz cevaplarını derlediğimiz bu yazımızla, bu ramazan iftar sofralarınıza da alışılagelmişin dışında, şifa deposu ve lezzet garantili çorba tariflerimizle yeni bir soluk getirmek için buradayız.

Buğdaylı yoğurt çorbası nasıl yapılır?

Aramızda buğdayın mide asidini dengelemek konusunda ne denli faydalı olduğunu bilmeyen var mı? Buğdayın mide dostu bir diğer besin olan yoğurtla bir araya geldiğinde ramazan ayının en sevilen çorbalarından biri olmaya oldukça kararlı bir hale büründüğü buğdaylı yoğurt çorbası bu sene iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Mide dostu; buğdaylı yoğurt çorbası tarifi

Bademli düğün çorbası nasıl yapılır?

Ramazan sofralarının ağırlığına yakışır bir kuzu gerdan yaptınız lakin yemeğiniz bitmedi, kalan eti nerede değerlendireceğinizi de bilemiyorsunuz. İşte tam da burada imdadınızı Lokma yetişti bile. Başrolde kuzu gerdanın olduğu bademli düğün çorbası bir sonraki gün iftar sofranızın yıldızı olarak sizlerle.

Kuzu gerdan sahnede; bademli düğün çorbası tarifi

Biberiyeli domates çorbası tarifi

Çorba dendiğinde akıllara gelen en kült lezzetlerden biri şüphesiz ki domates çorbasıdır. Ne yeri doldurulur, ne de vazgeçilir. Lakin ne kadar sevsek de artık domates çorbasında da yenilik gerekir. Bu noktada Lokma görevi üstlenir ve biberiyenin enfes aroması ile domates çorbasını buluşturarak ezberleri bozar…

Domates çorbasına güncelleme; biberiyeli domates çorbası tarifi

Yoğurtlu semizotu çorbası yapılışı

‘Ramazan sofraları çorbasız olmaz Lokmacım ama çorba dediğin bu ay sebze çorbasıdır.’ diyenler pek de haksız sayılmaz. Uzun saatler susuz kalan vücudumuz, mideyi yormayacak ve susuzluğu giderecek tarifleri bu ay daha çok sevebilir. Tezgahlara çıkmaya başlayan tazecik semizotlarının başrolde olduğu bu yoğurtlu semizotu çorbası tarifimizde bu ramazanın en sevilen çorbalarından biri olabilir.

Sebze çorbalarına merhaba; yoğurtlu semizotu çorbası tarifi

Hindistan cevizi unlu bakla çorbası tarifi

Madem söz konusu sebze çorbaları, bahar aylarının bir diğer yıldızı bakladan söz etmemek olur mu hiç? Her bahar tezgahları süsleyen; yemeğinden, çorbasına her tarife çok yakışan baklayı hindistan cevizi unu ile buluşturmaya ne derdiniz? Yeniliğe her daim açık olanlar bu tarifimizi kaydetmeyi unutmasın.

Baklaya yeni soluk; hindistan cevizi unlu bakla çorbası tarifi

Havuçlu ada çaylı çorba yapılışı

Lezzetini havuca, aromasına ada çayına borçlu olan bu tarifimizle ramazan sofralarınızda alışılagelmiş çorba tariflerinin dışına çıkmaya ne dersiniz? Birbirlerine oldukça yakışan bu ikili havuçlu ada çaylı çorbadan bir kaşık alana uzun süre akıllardan ve damaklardan silinmeyecek bir tat bırakmaya oldukça kararlı.

Lezzeti havuçtan, aroması ada çayından; havuçlu ada çaylı çorba tarifi

Terbiyeli köfte nasıl yapılır?

Her ne kadar adı terbiyeli köfte olsa da, yapılışı ile bir çorba tarifi olan terbiyeli köfte ramazan sofralarına en yakışan çorba tariflerinden biri. Oldukça pratik yapımıyla ve olağanüstü lezzetiyle bulunduğu sofranın yıldızı olma unvanını kimselere kaptırmayacak terbiyeli köfte bu ramazan mutlaka denenmesi gereken Lokma tariflerinden biri.

Ramazan sofralarına yaraşır; terbiyeli köfte tarifi

Sakala çarpan çorbası nasıl yapılır?

Söz konusu çorbalar olduğunda yöresel lezzetlerimizi de gün yüzüne çıkarmak bizim işimiz. Dört bir yanı lezzet cenneti olan ülkemizden Afyonkarahisar’a ait sakala çarpan çorbası ana yemek yerine dahi tercih edebileceğiniz kadar doyurucu bir çorba olduğundan sahur sofralarınıza da oldukça yakışabilir.

Oldukça doyurucu; sakala çarpan çorbası tarifi

Ispanaklı kuşkonmaz çorbası tarifi

Bu sene ramazan ayı bahara denk geldiğinden bizce oldukça şanslıyız. Tezgahlar renklendi, bahar sebzeleri ortalığı çoktan cıvıl cıvıl şenlendirdi. En sevdiğimiz bahar sebzelerinden biri olan kuşkonmaz geldi ıspanak ile buluştu ortaya bu enfes çorba tarifi çıkıverdi. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Kuşkonmaz tezgahlara, çorbası sofralara; ıspanaklı kuşkonmaz çorbası tarifi

Muradiye çorbası tarifi

Finali ise yine yöresel bir lezzete bırakalım ve Bursa mutfağından muradiye çorbasını sahneye çıkaralım istedik. Şifa deposu, vitamin ve mineral bakımından son derece zengin olan bu yöresel çorba tarifi sizleri korkutmasın. Son derece kolay yapımı ve lezzeti ile gönüllerinize taht kuracak bu tarifimize sonsuza dek kefiliz.

Ramazanın yıldızı; muradiye çorbası tarifi