Kahvatlı sofraları şenlensin diye: Patatesli kahvaltılık tarifler

patatesli tarifler
patatesli tarifler

Kimi zaman kızartmasıyla, kimi zaman haşlamasıyla, kimi zaman püresiyle sofralarımızın en sevilen ve olmazsa olmazlarındandır patates. Mutfağımızda hayatımız boyunca bir sebze kullanacak olsak sizin tercihiniz ne olurdu? Bizim için cevap çoktan belli; patates. En sevdiğimiz versiyonu en sağlıklı patatesli tarifler olsa da bu kez sahne birbirinden nefis patatesli kahvaltılık tarifler başlığı altında kahvaltı sofralarını şenlendirecek o tariflerin.

Büyük küçük gözetmeden herkesin sevdiği patates, kahvaltı sofralarında patatesli börek, patatesli gözleme, patatesli yumurta gibi birbirinden nefis kahvaltılık tariflerde karşımıza çıktığında çok daha lezzetli bir sebzeye dönüştüğünü gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

Özellikle de zaman sorunu olmaması sebebiyle oldukça sevilen pazar kahvaltıları birbirinden nefis patatesli tarifler ile bu kez bambaşka bir tatta geçecek. Buyurun kahvaltılık tarifler listenize yenilerini katmaya...

Patatesli kaşarlı unlu börek tarifi

Pazar günü kahvaltı sofralarında ince belli bardakta içilen çayın yanına eşlik edecek nefis bir börek tarifi kimin aklını başından almazdı ki? Kahvaltıların tadı ikiye katlansın, o yıldız lezzet sizleri büyülesin diye patatesli kaşarlı unlu börek tarifi ile biz geldik.

Patatesli kaşarlı unlu börek nasıl yapılır?

Fırında baharatlı patates nasıl yapılır?

Patates kızartmasını çok sevsek de epey sağlıksız olduğunu kabul etmemiz de fayda var. 'Ama Lokmacım ne yapalım patates kızartmasının tadı bir başka' diyenler artık üzülmesin. Sağlıklı tarifler arasında sayabileceğimiz enfes bir fırın patates tarifi kahvaltı sofralarında lezzet şöleni vakti.

Fırında baharatlı patates tarifi

Patatesli Boşnak böreği tarifi

Birbirinden nefis börek tarifleri söz konusu oldu mu Balkanlardan gelen bir lezzet dalgasından söz etmemek olur mu? Tabii ki de hayır. Ünü sınırlarını aşmış Boşnak böreğinin patatesli versiyonu ile bildiğiniz tüm börek tariflerini unutmaya hazır olun...

Patatesli boşnak böreği nasıl yapılır?

Patates kroket tarifi

Her haline meftun olduğumuz patatesi bir de bu haliyle deneyip sevginize ikiye katlamaya hazır olun. Çıtır çıtır kıvamı ile kahvaltı sofralarını süsleyen ve lezzetiyle akılları başından alan patates kroket tarifi kahvaltı sofralarının yeni favorisi.

Patates kroket nasıl yapılır?

Patatesli omlet nasıl yapılır?

Kahvaltılık tarifler söz konusu oldu mu sahnede bir anda beliriverir omlet tarifleri. En mükellef sofralarda kurulsa kahvaltılarda omlet tarifi olmadı mı orada daima bir eksiklik vardır. Daima aratır kendini. Biz de en sevdiğimiz omlet tarifimizi patatesli tarifler serimizde verelim ve keyifle kurulan sofralara apayrı bir lezzet katalım istedik.

Patatesli omlet tarifi

Sodalı patatesli tepsi böreği tarifi

Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık bir börek tarifi ile patatesli tarifler serimize bambaşka bir soluk getirmeye geldik. Soda sayesinde kabarmasını ve yumuşacık olmasını sağladığımız bu nefis patatesli börek tarifimiz ile el açması böreklerin lezzetini aratmayacak bir tarif ile biz geldik.

Sodalı patatesli börek nasıl yapılır?

Patatesli ve taze biberiyeli kek nasıl yapılır?

Kek tarifleri dendiği vakit aklına hala yalnızca tatlı kek tarifleri gelenler varsa bu bizi üzer. Patatesin lezzetine doyamayacağınız, biberiyenin aromasıyla huzur dolacağınız enfes bir kek tarifi ile pazar kahvaltılarına keyif katmaya hazır mısınız?

Patatesli ve taze biberiyeli kek tarifi

Peynirli patates dolması nasıl yapılır?

Günde üç öğün tükettiğimiz ve her tarife çok yakıştırdığımız patates bu kez bambaşka bir tarifle karşımızda. Patatesli kahvaltılık tarifler serimizin en leziz yemeklerinden biri olan peynirli patates dolması tarifi ile farklı lezzetlere kapı aralamaya ne dersiniz?

Peynirli patates dolması tarifi

Parmesanlı çatlak patates nasıl yapılır?

Yapılışı oldukça pratik, görünümü oldukça şık, tadı oldukça lezzetli bir patates tarifine ne dersiniz? Parmesan peyniriyle taçlandırılmış çatlak patates tarifi ile kahvaltı sofralarında yenilik vakti.

Parmesanlı çatlak patates tarifi

Patatesli poğaça nasıl yapılır?

Poğaça tarifleri söz konusu olduğunda farklı tarifler denemek istesek de kült tariflerin yeri asla değişmez. Patatesli poğaça tarifi de işte tam olarak böyle bir tarif olduğundan patatesli kahvaltılık tarifler serimizde yeni bir tarifle biz geldik.

Patatesli poğaça tarifi