Karnıyarık yanına ne gider?

Karnıyarık
Karnıyarık

Patlıcan yemeklerinin ne denli sevildiği bizler için tartışmaya kapalı bir konu. En leziz yemeklerin, en özenli sofraların baştacı patlıcanın en çok yakıştığı o lezzete gelecek olursak ise bizim için cevap hiç şüphesiz; karnıyarık. Patlıcanın tadına doyamadığımız karnıyarık lezzetinin yanı sıra en pratik fırın yemeklerinden biri olmasıyla da gönlümüzde bir başka.

Önemli misafirlerimiz geldiğinde ne yapacağımızı bilemediğimiz anlarda her daim yardımımıza koşan bu enfes fırın yemeğinin yanına ne yapılması gerektiğini de çok iyi bilmek oldukça önemli. Patlıcanlarımızı güzelce közledik, karnıyarığımızı yaptık fırına verdik eee peki ‘karnıyarığın yanına ne gider?’ Lokmacım.

İşte bu sorunun cevabı da bizim birbirinden nefis tariflerimizde gizli. Karnıyarığımız fırında pişedursun siz bu başlık altında aradığınızı çoktan bulmuş ve hatta harekete geçmiş olacaksınız. Damak tadınıza en uygun olanı seçip, harekete geçme vakti!

Karnıyarık
Karnıyarık

Paça çorbası

Her derde deva paça çorbası bizim için karnıyarığın yanına en çok yakışan çorbalardan biri. Çok sevsek de dışarıda yerken tereddüte düştüğümüz o lezzetlerin başını çeken paça çorbasını gönül rahatlığıyla kendi evlerimizde yapmaya ne dersiniz?

Her derdin devası; paça çorbası tarifi

Biberiyeli domates çorbası

Söz konusu hazır çorbalar iken, klasiklere yeni bir soluk katmanın bizim uzmanlık alanımız olduğunu bilenlere enfes bir önerimiz var. Bizim domates çorbasına nefis aromasıyla biberiye katıp lezzetini ikiye katlamayı hiç düşündünüz mü? Cevabınız hayır ise, işte tam şu an yenilik vakti.

Domates çorbası yeni sürüm; biberiyeli domates çorbası tarifi

Şehriyeli pirinç pilavı

‘Lokmacım şaka mı bu? Karnıyarık yanına pilav yapmayan mı var?’ cümlelerini henüz bu başlığı atarken duymaya başladık bile. :P Lakin bu öneride bulunmamızın elbette bir sebebi var. ‘Tam ölçülü’ pilav tariflerinin hayat kurtarıyor olması. Tane tane bir pirinç pilavı için size böyle alalım.

Tam ölçülü; şehriyeli pirinç pilavı tarifi

Havuç tarator

Taratorun ilk karnıyarık için yapılmış olabilir mi? Aradaki bu kusursuz uyumun başka bir açıklaması olamaz da…. Her sofranın olmazsa olmazı mezeler dendiğinde ilk sıradan kendini gösteren havuç tarator mükemmel bir karnıyarığın en iyi arkadaşı olabilecek lezzetlerden biri.

Karnıyarığın dostu; havuç tarator tarifi

Kırmızı biberli tarator

Tarator demişken bizim aklımızı başından almayı başarmış bir lezzetle daha sizleri tanıştırmak isteriz; kırmızı biberli tarator. Kırmızı biber içinde bulunduğu her şeyin lezzetini ikiye katlamayı başarırken kırmızı biberli taratorun bizleri bu denli mest etmesi kimseyi şaşırtmamış olsa gerek.

Ve sahne; kırmızı biberli tarator tarifi

Yaz sebzeli püre

Havalar ısındı, güneş açtı, yaz sebzeleri birer birer tezgaha çıkmaya başladı… İşte şu cümleyi kurabildiğimiz zamanlar genellikle yılın en keyifli zamanlarına denk geliyor. Tezgahları süsleyen envai çeşit yaz sebzesinin çok yakıştığı o yemekler sofraları şenlendirirken keyifsiz olmak ne mümkün? Yaz sebzeli püre de işte o neşe kaynaklarından biri.

Güneş açtııı; yaz sebzeli püre tarifi

Sütlü cacık

Gelelim karnıyarığın en ama en yakın dostuna. Karnıyarığın yanında hiçbir şey olmasa bile o olsun yeter; cacık. Tabi Lokma’nın tarifiyle… Cacığı su ile değil de süt ile yapmayı hiç denediniz mi? Denemediyseniz çok şey kaçırdınız demektir. Karnıyarığımız fırında pişedursun biz işe koyulalım.

Cacığın Lokma hali; sütlü cacık tarifi

Tarçınlı kayısı kompostosu

Sahneyi kapatmak ise elbette ki Lokmacığınızın favorisine düştü ve finale bizlerle tarçınlı kayısı kompostosu geldi. ‘Cacık iyi hoş ama benlik değil Lokmacım’ diyenleri unutmadık ve karnıyarığın yanında içmelere doyamadığımız o enfes tarifimizi sizlerle de paylaştık. Şimdiden ellerinize sağlık!

Ve final; tarçınlı kayısı kompostosu tarifi