Patates püresi nasıl yapılır? Patates püresi yapmanın püf noktaları nelerdir?

Patates püresi nasıl yapılır? Patates püresi yapmanın püf noktaları nelerdir?
Patates püresi nasıl yapılır? Patates püresi yapmanın püf noktaları nelerdir?

Patates püresi nasıl yapılır? Patates püresi yapmanın püf noktaları nelerdir? Et yemeklerinin yanında olmazsa olmaz, pilav tarifleri söz konusu oldu mu eşlik etmeden duramaz... Ne midir o? Patates püresinin ta kendisi. Patates severlerin gönüllerinde hafif kıvamıyla ve pratik yapımıyla bambaşka bir yer edinmiş olan patates püresi tarifi bu kez tüm püf noktaları ile Lokmacığınızdan. Patatesleri haşlayın ve arkanıza yaslanın...

İÇİNDEKİLER

Patates püresi nasıl yapılır? Patates püresinin içine ne konur? Pürüzsüz kıvamlı patates püresi tarifi gibi başlıkların cevaplarını tek bir içerikte topladığımız bu yazımızdan sonra patates püresi tarifi güncellemesine hazır olun.

İlk bakışta oldukça basit görünse de kıvamını ve lezzetini tutturması oldukça zor tarifler arasında gösterilen patates püresi bundan sonra tüm püf noktalarımızla en leziz haliyle Lokma okurlarının mutfaklarında pişecek.

Patateslerin kabuklarını soymayın!

Patates püresi yapımının ilk basamağı patatesleri haşlamaktan geçer. Patatesleri haşlarken zaman zaman daha hızlı kaynaması için kabuklarını soysak bile bu adım patateslerin kaynarken dağılmasına sebep olabilir. Haşladığınız patateslerin kabuklarını soymak için ocaktan aldıktan sonra soğuk su altında tutun ve kabukların ne kadar kolay soyulduğunu kendi gözlerinizle görün.

Patates haşlama suyunu kullanın!

Makarna sosları söz konusu olduğunda nasıl makarnanın haşlama suyunun makarna sosuna bambaşka bir lezzet kattığı söyleniyorsa durum patates püresi için de farksız değil. Patatesin kendine has nişastalı yapısı sebebiyle kaynarken bıraktığı nişastalı su patates püresinin kıvamı açısından oldukça önemli.

Patatesleri çatalla ezin!

Patatesleri çatal yerine blender ile ezdiğiniz takdirde nişasta sebebiyle pürenizin kıvamı istediğiniz gibi akışkan olmayacak. Patates pürenizin arzu ettiğiniz kıvamda olmasını istiyorsanız blender kullanımını rafa kaldırarak, çatal ile ezin.

Farklı baharatlar ekleyin!

Tuz ve karabiber patates püresi yapımında en sık kullanılan baharatların başında yer alıyor. Lakin farklı baharatlar eklemek patates püresinin lezzetine de kıvamına da olumlu bir etkide bulunacak önemli bir adım.

Süt ve krema ılık olmalı!

Patates püresinin iki ana malzemesi olarak adlandırabileceğimiz süt ve krema; mutlaka ılık olması gereken malzemeler arasında. Öyle ki süt ve krema soğuk olduğu takdirde patatesler sütü ve kremayı emmeyecek patates püreniz lezzetsiz olacak.

Tereyağını önceden ekleyin!

Patates püresi malzemelerini katarken tereyağına öncelik vermeniz gerektiğini unutmayın. Tereyağını önceden eklemek patates pürenizin pürüzsüz bir kıvamda olmasını sağlayacak.