Sevgililer günü menüsü; romantik sofralara özel 10 tarif

Romantik sofralara özel tarifler
Romantik sofralara özel tarifler

Biz sevginin yalnızca bir gün değil, her gün kutlanması gerektiğine inansak da 14 Şubat’ta sevdiğine veyahut yalnızca ‘kendine’ kendi elleriyle muazzam bir sofra hazırlamak isteyen herkesi can evinden vuracağına emin olduğumuz tariflerle sizleri Lokma'nın lezzete doyuran sayfalarına bekliyoruz.

Her yıl Şubat ayı geldiğinde tüm dünyada tatlı bir telaş başlar. Asırlar önce Roma Katolik Kilisesi’nin din adamlarından biri olan Aziz Valentine ile ilişkilendirilmiş 14 Şubat’ın tüm dünyada ‘Sevgililer Günü’ olarak kutlanmasının hikayesi epey trajik.

Aziz Valentine, imparatorun yasağına rağmen Roma’da Hristiyan çiftlerin evlenmelerine yardım ettiği için yine imparatorun emriyle öldürülmüştü. Birbirini seven insanların birlikte olmalarına yardım ettiği, çiftlerin evlenmeleri içinden elinden geleni yaptığı tüm Roma İmparatorluğu’nda kulaktan kulağa yayılmış ve nesiller boyu Aziz Valentine, sevginin temsilcisi olarak görülmüştü. Bu sebeple de Aziz Valentine anısına dünyada her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü olarak kutlanmaya başlandı.

Güveçte dana kol

Özenli bir sofraya en çok ne yakışır? Tabi ki de kırmızı et. Hele ki et yemeklerine ekstra lezzet kattığına inandığımız güveç işin içine girdiği zaman her şey bambaşka. Bu enfes tarifimizde Sevgililer Günü’ne yakışır bir masanın ana yemeği olmaya da en güçlü adaylardan biri.

Et yemeklerinin yıldızı; güveçte dana kol tarifi

İstiridye mantarı soslu bonfile

‘Lokmacım kırmızı eti çok severiz ama bu özel günde soframızda daha önce yer almamış özel bir tarif olsun isteriz’ diyenleri de elbette unutmadık. En sevdiğimiz ve yemelere doyamadığımız o efsanevi istiridye mantarını bu defa bonfile ile buluşturduk ve yeni bir ikilinin aşkına tanık olduk.

Özel günlere, özel lezzetler; istiridye mantarı soslu bonfile tarifi

Narlı bademli sarma

Annelerimizden kalma bir alışkanlık mı bilmiyoruz lakin her özel günde gözler sofralarda işte tam da bu lezzeti arıyor. Bir sofrada kuş sütü dahi olsa sarma olmadığı vakit her şey tamamlanmış gibi hissedemeyenler için bildiğimiz sarma tarifine leziz bir güncelleme getirdik. Şimdiden ellerinize sağlık!

Sarmaya güncelleme; narlı bademli sarma tarifi

Beşamel soslu patatesli dil balığı

Kırmızı et sevmeyenlerin ana yemek önerisini de elbette pas geçmedik ve akılları başlardan alacak, lezzetine sonsuza dek kefil olduğumuz bir balık tarifini şuraya bırakalım istedik. Beşamel sosun buluşup da lezzet katmadığı bir şey henüz görülmese de bu tarif bambaşka.

Beşamel sos mucizesi; beşamel soslu patatesli dil balığı tarifi

Fasulyeli kabak sandal

Özenle hazırlanmış, özel sofraların birbirinden nefis zeytinyağlıları olmazsa olmazlarımızdan biri. Lakin yıllardır bilinen ve artık klişelemiş tariflere veda etme vakti sizce de gelmedi mi? Bizim gibi sofralarda yeniliği sevenler bu kabak tarifimizle epey mutlu olacak gibi.

Şefin favorisi; fasulyeli kabak sandal tarifi

Deniz börülceli enginar

Egelilere bizden selam olsun. Kalbi Ege’de bırakan tariflerden biri olan deniz börülceli enginar tarifimizle bildiğiniz tüm zeytinyağlıların pabucunu dama atmaya hazır mısınız? Bir yiyenin bir daha unutması pek de mümkün olmayan bu enfes tarifimiz için mutfakların yolunu tutmanın tam vakti.

İlk aşk kadar unutulmaz; deniz börülceli enginar tarifi

Tatlı patatesli graten

Dünyada en çok tüketilen ve en çok sevilen sebzelerden biri olan patatesi bambaşka bir versiyonuyla denemeye ne dersiniz? Graten tariflerinin ne denli lezzetli olduğu hepimiz tarafından kabul görmüş olsa da işin içine patates girince lezzetinin ikiye katlandığını itiraf edelim mi?

Sahne patatesin; tatlı patatesli graten tarifi

Bitter çikolatalı pişmeyen cheesecake

Gerçek bir aşk söz konusu olduğunda çikolata bizim aklımıza ilk gelenlerden. Büyük bir aşkla sevdiğimiz, hangi tarifin içerisinde olursa o tarifin lezzetini ikiye katlayan, mutluluk verdiği de bilimsel olarak kanıtlanmış çikolata bu kez nefis mi nefis bir cheesecake tarifinde başrolde.

Aşk kadar mutlu edici; bitter çikolatalı pişmeyen cheesecake tarifi

Bal kabaklı tart

Biz her ne kadar çikolatayı çok sevsek de çikolata ile arası pek de iyi olmayanlar yok değil… Elbette ki Lokmacığınız her zaman olduğu gibi tüm ihtimalleri değerlendirerek hazırladığı bu leziz öneri listesine olağanüstü bir tatlı tarifi de sizler için ekliyor.

Tadına doyum olmayan; bal kabaklı tart tarifi

Hindistan cevizli katmanlı brownie

Gastronomi dünyasının Romeo ve Juliet’ini seçecek olsak tercihimiz hiç şüphesiz çikolata ve Hindistan cevizinden yana olurdu. Bir araya geldikleri vakit lezzetiyle kendilerine hayran bırakan bu ikili Lokma’nın favorisi olan bir brownie tarifinde buluştu ve ortaya gerçek bir lezzet şöleni çıktı.

Hindistan cevizi ve çikolatanın flörtü; Hindistan cevizli katmanlı brownie tarifi