Yaz boyu yiyebileceğiniz 5 farklı salata tarifi

​Yaz boyu yiyebileceğiniz 5 farklı salata tarifi
​Yaz boyu yiyebileceğiniz 5 farklı salata tarifi

Havalar ısındığında iştahınız gidiyor ve hangi yemek olursa olsun hepsi size ağır geliyorsa salata en iyi tercih oluyor. Ya da tam tersi yaz boyu daha formda kalmak için de salata tercih ediyor olabilirsiniz. O yüzden her gün her gün aynı tarzda salata yemek istemeyenler için harika 5 farklı tarifimiz var.

Enginarlı mısırlı soğuk salata

Sıcak havalarda hem hafif hem de lezzetli salata yemek istiyorsanız o zaman marketten enginarınızı alın harika bir tarifle geldik. Kalorisi düşük ancak vitamini yüksek olan enginarlı mısırlı soğuk salata büyük küçük herkesin seveceği salatalar arasında yer alacak.

Çilekli rokalı bahar salatası

Baharın geldiğini tezgahlarda yer alan çileklerden anlıyorsak o zaman çilekli rokalı salata yapmanın zamanı gelmiş demektir. Biz meyveyle rokanın uyumunu çok sevdiğimiz için yaz boyu en sık tükettiğimiz salatalardan biri bu.

Enerji salatası

Tüm gün enerjik olmak istiyorsanız yemeniz gereken salata bu. İçerisinde avokado, marul, soğan, badem, cranberry ve portakalla hem vitamin sunuyor hem de enerji. Ekşi ve tatlı uyumunu seviyorsanız bu salatayı mutlaka denemelisiniz.

Barbunyalı yaz salatası

Tek bir salatayla tüm gün tok kalmak istiyorsanız tercih etmeniz gereken salata barbunyalı yaz salatası. 15 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bu salatanın tüm gün tok tuttuğunu görünce çok seveceğinize eminiz.

Dutlu semizotu salatası

Semizotunun faydalarını daha önce çok sıraladık şimdide salatasından bahsedelim dedik. Dut kurusuyla tatlandırdığımız bu salatamız içerisinde yer alan bulgurla da uzun süre tok tutuyor.