Samsung'dan telefonlara ince ayar: Kavisli ekranlar çağ atlıyor

Samsung sonsuz ekran
Samsung sonsuz ekran

Samsung'un Galaxy S8 serisi ile başlattığı sonsuz ekran deneyimi, yeni akıllı telefonlarda kendisini daha da gösterecek. Zira önümüzdeki süreçte telefonların tüm kenarlarının ovalleştirilmesi ve çerçevelerin tamamen ortadan kalkması söz konusu.

Samsung, geçen ay duyurduğu Galaxy S8 ve Galaxy S8+ ile ekranda "Infinity Display" yani "Sonsuz Ekran" sistemine geçiş yaptı. Bu teknoloji temelde telefon ekranındaki çıtaları minimuma indirerek kullanıcıların çerçeveye değil doğrudan görüntüye odaklanmasını sağlıyor. Bir diğer deyişle bu sayede sonsuz bir görüntü hissi oluşuyor. Samsung tarafında Galaxy S8 serisindeki bu tasarımın, önümüzdeki süreçte diğer tepe seviyesi akıllı telefonlara da uygulanacağı aşikar.

Samsung'un yeni nesil akıllı telefonlarında alt ve üst kısımdaki çıtaları da ortadan kaldırarak
Samsung'un yeni nesil akıllı telefonlarında alt ve üst kısımdaki çıtaları da ortadan kaldırarak

Zira yeni konseptlere bakılırsa Güney Koreli üretici gelecekte telefonların tüm köşelerini ovalleştirip çıtaları tamamen ortadan kaldırıyor. Yani böylece telefonun sol ve sağındaki sonsuz ekran deneyimi, üst ve alt kısımlarda da aynı şekilde geçerli oluyor. Hatta son söylentilere bakılırsa Samsung bu konuyla alakalı çalışmalara başlamış durumda. Yeni nesil akıllı telefonlarda ön kısmın %98'lik bölümünün ekran olarak kullanılabileceği üzerinde duruluyor.

Yani esasında Samsung'un gelecek hedefi tamamen çerçevesiz ekranlar üretmek. Galaxy S8 serisi ile ilk adımı atan şirket, bu tasarım izlerini Galaxy Note serisine de uygulayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >