İstanbul'un kitap kafeleri

Kahvenizi yudumlarken kitap okuyabileceğiz onlarca kitap kafe var.
Kahvenizi yudumlarken kitap okuyabileceğiz onlarca kitap kafe var.

Hafta sonu yapılacak en güzel aktivitelerin başında evde kitapokumak geliyor. Peki ya evden sıkıldıysanız? Hem İstanbul’un enkalabalık ve canlı caddelerini izlerken aynı zamanda sessizliğintadını çıkarıp, bununla da kalmayıp kahvenizi yudumlarken kitapokuyabileceğiz onlarca kitap kafe var. İlginç dekorasyonlarıyladikkat çeken kitap kafeler, aynı zamanda geniş kütüphanelerindende yararlanma fırsatı sunuyor. Şehrin gürültüsünün içinde,fakat o kadar da sessiz İstanbul’un en huzurlu 10 kitap kafesinisizin için listeledik.

Minoa Cafe&Bookstore, Akaretler

Minoa Cafe&Bookstore, Akaretler.
Minoa Cafe&Bookstore, Akaretler.

Hem kitapçı hem kafe hizmeti veren Minoa Cafe&Bookstore İstanbul’un en güzel semtlerinden olan Beşiktaş Akaretler’de. Kapısından girdiğinizde devasa bir kitap avizesi ve mahzeni andıran kütüphanesiyle kendinizi bir kafede değil de âdeta bir kitap cennetinde hissedeceksiniz. Özellikle gastronomi ve çizgi roman meraklısıysanız birçok kitapçıda rastlayamayacağınız harika kitapları burada bulabilirsiniz.

Türk Alman Kitabevi&Cafe, Taksim

İstanbul’un en renkli, en kalabalık caddesi olan İstiklal Caddesi’nde bulunan Türk Alman Kitabevi&Cafe sessiz sakin bir ortamda sizlere kitap okuma alanı oluşturuyor.

Türk Alman Kitabevi&Cafe, Taksim.
Türk Alman Kitabevi&Cafe, Taksim.

II. Dünya savaşında, Almanya’dan kaçan bir Alman tarafında kurulan kafe, 60 yıl kitap evi olarak hizmet verdikten sonra 2015’in sonbaharında kafe hizmeti de vermeye başladı. Özellikle ders kitapları da bulabileceğiniz kitap kafede, İngilizceden Almancaya birçok kitap mevcut.

İstanbul Kitapçısı, Kadıköy

İstanbul Kitapçısı, Kadıköy.
İstanbul Kitapçısı, Kadıköy.

İstanbul Büyükşehir Belediye’si Kültür A.Ş’nin hizmete açtığı İstanbul kitapçısında birçok yayınevinin güncel kitaplarına ulaşabileceğiniz gibi aynı zamanda İstanbul hakkında yazılmış birçok kitaba da erişme imkânınız mevcut. Dokuz şubesi olan İstanbul Kitapçısı’nın mekân tercihleri İstanbul’un en güzel noktalarını içeriyor. Özellikle Kadıköy şubesinde, kitabınızın satırlarında kaybolurken kafanızı kaldırdığınızda eşsiz deniz manzarasını izleyip kahvenizi yudumlabilirsiniz.

Fahriye Kitap Cafe, Moda

Adını Müjde Ar’ın oynadığı Fahriye Abla isimli filmden alan Fahriye Kitap Cafe, Kadıköy Moda’da 2015 yılında sinema mezunu bir çift tarafından kuruldu. Dekorasyon anlamında sizi Yeşilçam’a götüren kitap kafede, kendinizi evinizde hissetmeniz için her ayrıntı düşünülmüş.

Fahriye Kitap Cafe, Moda.
Fahriye Kitap Cafe, Moda.

Rahat koltuklar, abajurlar, pikaplar. Kitaplar ise küçük kütüphanelerde ve tıpkı evimizde olduğu gibi komodin, sehpa ya da koltuğun üzerinde bulunabiliyor. Özellikle sinema alanında aradığınız birçok kitabı bu kafede bulabilirsiniz.

Nail Kitabevi Cafe, Kuzguncuk

Nail Kitabevi Cafe, Kuzguncuk.
Nail Kitabevi Cafe, Kuzguncuk.

19. yüzyıldan kalma tarihi binada hem yayın evi hem kitap kafe hizmeti veren Nail Kitabevi Cafe Üsküdar Kuzguncuk’ta. Yıl boyunca çeşitli sergileri de sanatseverler buluşturan Nail Kitabevi Kafe’nin giriş ve ikinci katında kafe hizmeti veriliyor. Sloganı “Güzel semtte, güzel edebiyat, güzel kahve eşliğinde!” olan kafede cam kenarındaki minderlerin birine oturup kitabınızı okuyarak kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Cafe Lumiere, Cihangir Salt Galata

Adını sinemanın öncüsü Lumière kardeşlerden alan Cafe Lumiere Cihangir Çukurcuma’da iki yüz yıllık tarihi bir binada hizmet veriyor. Çok geniş bir kütüphanesi bulunmasa da renkli masa ve sandalyeleri, sinemadan izler taşıyan eşyaları, modern dekorasyonu ve keyifli bahçesiyle size mükemmel bir okuma alanı oluşturuyor.

Cafe Lumiere, Cihangir Salt Galata.
Cafe Lumiere, Cihangir Salt Galata.

Cafe Lumiere’nin kütüphanesinde bulunan kitaplar satılmıyor, kafede geçirdiğiniz zaman zarfında okuyabilirsiniz.

Salt Galata

Salt Galata.
Salt Galata.

19. yüzyılda Alexandre Vallaury’nin tasarladığı ve Osmanlı döneminde banka olarak kullanılan Salt Galata 2011 yılının sonbahar ayından itibaren kültür sanat merkezi olarak kullanıyor. İçerisinde kütüphanesi de bulunan Salt Galata’ya sadece kütüphanesi veya kitap okumak için değil bu eşsiz Avrupa mimarisini yakından görmek için de gidebilirsiniz. Kütüphanenin ortasında bulunan eski Osmanlı Bankası kasasının yanı sıra tavanında 360° dönen aynalar ve onlar döndükçe binanın aydınlanan iç kısmı oldukça ilgi çekici.