Öğrenciler için uygun tatil önerileri

Mersin, Kızkalesi.
Mersin, Kızkalesi.

‘Ahh ne zor bir iş şu öğrencilik’ der bütün öğrenciler. Bizler de zamanında dedik bunu. Ancak dünyanın en tatlı, en keyifli zamanlarından biri olduğu bitince anlaşılan, değeri sonradan bilinen bir dönem. Zira öğrenci olmanın birçok avantajı var. Mesela, ders çalışabilin diye yemekleri anneler yapar, işe gidip çalışmak, para kazanmak gibi bir zorunlulukları yok, kocaman bir yaz tatilleri var, birçok şeyden indirimli yaralanırlar. Saymakla bitmez… Biz de öğrencilere avantaj sağlayacak, sömestr ya da yaz tatillerini keyiflendirecek, öğrenciler için uygun tatil önerileri derledik. Öğrenciliklerinin kıymetini bilsinler diye!

Olimpos, Antalya

Söz konusu öğrenciler için tatil olduğunda akla ilk düşen yer hiç şüphesiz Olimpos. Özellikle bahar ve yaz dönemlerinde insanın içini ısıtan Olimpos, çevrede bulunan kamp alanları ve uygun fiyatlı hostelleri ile öğrencileri uğrak tatil yerlerinden. Buraya gelen öğrenciler antik çağlardan kalma yerleşimleri gezerek kültürel bir gezi yapabilir, Olimpos Plajı’nda gün doğumunu izleyebilir, doğa sporlarıyla dolu dolu bir tatil yapabilir.

Olimpos, Antalya.
Olimpos, Antalya.

Erdemli, Mersin

Ülkenin güneyinde tatil yapabileceğiniz tek yer Antalya değil tabi ki. Mersin’in Erdemli ilçesi size Antalya’daki gibi dolu dolu bir tatil fırsatı sunuyor. Hem de daha uyguna. Erdemli’de denize girmek en keyifli aktivitelerden biri. Bunun yanında gezebileceğiniz de birçok yer var. Erdemli kıyılarından balıkçı motorlarıyla Kızkalesi’ne gidebilirsiniz. Kale’nin önünde Mavi Bayrak Ödülü almış plajda denize girmek kesinlikle yapacağınız aktivitelerden olsun. Bölgedeki şirin pansiyonlarda kalarak tasarruf ettiğiniz konaklama ücretinizle yeni planlar yapabilirsiniz.

Erdemli, Mersin.
Erdemli, Mersin.

Erdek, Balıkesir

Türkiye’nin ilk tatil beldelerinden biri Erdek. Balıkesir’in bir ilçesi olan Erdek, özellikle İstanbul, Bursa gibi birçok şehre çok yakın olduğu için öğrenciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bölge, son zamanlarda ünü iyice artan Çeşme, Alaçatı, Bodrum gibi tatil beldelerine göre oldukça uygun fiyatlı. Ayrıca, bir tatil beldesinden beklenecek her şeyi bulmak da mümkün. Deniz tatilinin yanı sıra gezilip görülecek birçok yeri olan Erdek’te, popüler tatil bölgelerinde 3 günde harcayacağınız parayı ortalama 6 günde harcayabilirsiniz. Bu nedenle bölge öğrenciler için oldukça faydalı bir fırsat.

Erdek, Balıkesir.
Erdek, Balıkesir.

Sığacık, İzmir

İlle de İzmir’e tatile gidelim derseniz, oranın da öğrencilere hitap eden uygun yerleri var tabi. Orası da Türkiye’nin sakin şehir unvanına sahip ilk beldesi Seferihisar’ın şirin mahallesi Sığacık… Özellikle kalabalık tatil beldelerinin yerine daha sakin, arkadaşlarla keyifli anılar biriktirmek isteyenler için burası biçilmiş kaftan. Tüm bu huzurun yanında Sığacık’ta yapacağınız tatil oldukça uygun olabilir. Mahallenin eski taş evlerinden bazıları, pansiyonlara çevrilmiş durum. Bunun sayesinde uygun fiyatlı konaklama yapabilirsiniz.

Sığacık, İzmir.
Sığacık, İzmir.

Gökçeada, Çanakkale

Kim istemez şöyle Yunan adalarında dolu dolu bir tatil yapmayı? Ancak bu tatil için önemli bir bütçe ayrılması gerekli. Peki, ya uygun bütçeli bir ada tatili yapabilirsiniz dersek? Öğrencilere bu imkanı sağlayacak yer Gökçeada… Bu adada huzur ve bol aktiviteli bir tatil sizi bekliyor. Adanın meşhur Rum köylerini dolaşabilir, eşsiz lezzetteki Rum yemeklerini tadabilirsiniz. Eğer su sporlarına meraklıysanız, Aydıncık Plajı’nda rüzgâr sörfü ve kite surf yapabilirsiniz. Sualtını keşfe çıkmak isterseniz de Yıldız Koyu’nda dalış yapıp farklı dünyalara geçebilirsiniz.

Gökçeada, Çanakkale.
Gökçeada, Çanakkale.

Amasra, Bartın

Listeye Karadeniz’den bir lokasyon eklemeden olmaz. Karadeniz bölgesinin en güzel tatil beldelerinden biri olan Amasra’da huzurlu, sakin ve ucuz bir tatil yapabilirsiniz. Bu küçük ve şirin belde el değmemiş güzelliklere sahip. Burada arkadaşlarınız doğa gezilerine çıkabilir, kamp yapabilirsiniz. Eğer deniz tatili düşünürseniz de Haziran ayı gibi bir tatil planı yaparak bölgenin tertemiz sularında serinleyebilirsiniz. Amasra otelleri de fiyat performans açısından oldukça başarılı. Bu sayede konaklama açısından da uygun bir tatil yapabilirsiniz.

Amasra, Bartın.
Amasra, Bartın.

Datça, Muğla

Muğla denince akıllara hep popüler tatil beldeleri gelse de şehrin her bir yanı adeta tatil cenneti. Özellikle yabancı turistlerin uğrak yeri olan Datça; Bodrum, Marmaris kadar bilindik bir lokasyon değil. Bu da bölgeyi daha düşük bütçeli öğrenciler için uygun hale getiriyor. Sakinliğini ve doğal güzelliğini kaybetmemiş Datça, çok uzun bir sahil şeridine ve 50’den fazla koya sahip. Datça’nın en önemli plajlarından olan Gebekum Kumulu, koruma altına alınmış. Zira plajdaki mikroorganizmalar sahildeki kumları yiyerek yeni kumların oluşması sağlıyor. Doğal yaşama dair izler bulabileceğiniz bu yerde uygun pansiyonlar da mevcut.

Datça, Muğla.
Datça, Muğla.