1. Lig'in rekortmen golcüsü Paixao

Paixao, 25 golle 1. Lig'in en golcü ismi konumunda bulunuyor.
Paixao, 25 golle 1. Lig'in en golcü ismi konumunda bulunuyor.

Spor Toto 1. Lig takımlarından İzmir temsilcisi Altay'da forma giyen Portekizli forvet oyuncusu Marco Paixao, attığı 25 golle lig tarihinin en golcü yabancı futbolcusu oldu. Paixao bu unvanı, Adana Demirspor'un Beninli oyuncusu Pote'den devraldı.

Spor Toto 1. Lig'de Altay formasıyla son olarak İzmir'de oynanan Altınordu maçında rakip fileleri sarsarak toplam gol sayısını 25'e çıkaran Portekizli Marco Paixao, "1. Lig Tarihinin En Golcü Yabancı Oyuncusu" unvanını eline aldı.

  • 2016-17 sezonunda Adana Demirspor'da 24 gol atan Beninli santrfor Mickael Pote'yi yakalayan Portekizli Paixao, Altınordu ile oynanan İzmir derbisinde ağları havalandırarak rekorun yeni sahibi oldu.

Paixao, rekoru Adana Demirspor'lu Pote'nin elinden aldı.
Paixao, rekoru Adana Demirspor'lu Pote'nin elinden aldı.

Krallıkta açık ara zirvede

Gol krallığı yarışında açık ara zirvede yer alan 34 yaşındaki Marco Paixao'nun kulübüyle 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Sezon başında Polonya ekibi Lechia Gdansk'tan transfer edilen Portekizli yıldız kariyerinin en parlak dönemini 2013-14'te Polanya'da Slask Wroclaw formasıyla yaşadı. Usta golcü, o sezon Polonya Ligi'nde 21, Polonya Kupası'nda 1 ve Avrupa Ligi'nde 5 olmak üzere toplam 27 golle en skorer sezonunu geçirdi. Paixao, Altay'da kendi rekorunu da geçmeyi hedefliyor.

Paixao genç hayranlarına imza dağıtırken.
Paixao genç hayranlarına imza dağıtırken.

"İzmir'de evimdeymiş gibiyim"

Paixao, önceki röportajlarında Türkiye'de ve çok güzel bir şehir olduğunu söylediği İzmir'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, İzmir'in yaşadığı Valencia'ya çok benzediğini dile getirmişti.

İzmir'de kendisini evindeymiş gibi hissettiğini kaydeden Paixao, "Türk insanlarıyla birlikte olmak beni çok şaşırttı. Çünkü daha önce Türkiye hakkında bilgim yoktu ama geldikten sonra Türk insanına karşı sempatim ve sevgim oluştu. Daha bir yılı doldurmadım burada ama hem Altay taraftarına hem İzmir'e hem Türkiye'ye sevgi duyuyorum" diye konuşmuştu.

Portekizli golcü, attığı golden sonra böyle sevindi.
Portekizli golcü, attığı golden sonra böyle sevindi.
  • Portekizli futbolcunun performansıyla dikkat çektiği Ege temsilcisi Altay takımı ligde 31 hafta itibarıyla topladığı 41 puanla 10. sırada yer alıyor.