Galatasaray'ın şampiyonluğu Avrupa manşetlerinde!
14:45, 10/05/2026, PazarG: Güncelleme: 14:46, 10/05/2026, Pazar

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, sahasında Antalyaspor'u 4-2 mağlup ederek ligin bitimine 1 hafta kala 26. lig şampiyonluğunu kazandı. Sarı-kırmızıların bu şampiyonluğu, Avrupa basınında geniş yer buldu. İşte gazetelerden öne çıkan ifadeler...
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, Antalyaspor'u geçerek üst üste 4, toplamda ise 26. kez ligde şampiyon oldu. Sarı-kırmızıların bu şampiyonluğu Avrupa'nın ünlü spor gazetelerinde yer aldı.

AS:
İspanya'nın ünlü gazetelerinden AS, Sarı-kırmızılıların şampiyonluğuyla ilgili olarak, "Osimhen, Galatasaray’a ligi kazandırdı
İstanbul ekibi, Antalyaspor karşısında sondan bir önceki haftada geri dönüşe imza atarak üst üste 4. şampiyonluğunu, tarihindeki 26. lig zaferini elde etti. Nijeryalı yıldız attığı iki golle galibiyetin mimarı oldu." satırlarını kullandı.

MARCA:
Osimhen'in topuk golü Galatasaray’ı şampiyon yaptı, Asensio'lu Fenerbahçe'nin umutlarını bitirdi. Okan Buruk'un çalıştırdığı ekip, üst üste dördüncü kez lig şampiyonluğuna ulaştı.

BILD:
Alman Bild gaztesi ise Leroy Sane'ye sözlerinden Leroy Sane'ye vurgu yaparak, "Sane, Galatasaray ile şampiyonluğa ulaştı
Leroy Sane şampiyon oldu! Alman milli futbolcu, Galatasaray ile Türkiye'de lig şampiyonluğunu kazanarak kariyerine bir büyük başarı daha ekledi. Galatasaray, Süper Lig’de sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti." dedi.

NOS: Lang şampiyonluk mücadelesinde kilit rol oynadı
Hollanda gazetelerinden NOS ise takımın Hollandalı futbolcusu Noa Lang'dan bahsederek "Galatasaray üst üste dördüncü şampiyonluğunu kazandı, Lang şampiyonluk mücadelesinde kilit rol oynadı. Devre arasından hemen sonra oyuna giren Hollandalı oyuncu, 88. dakikada Victor Osimhen'in 3-2'lik skoru getiren golüne asist yaptı. Böylece Galatasaray, adeta şampiyonluğunu ilan etti." Galatasaray'ın şampiyonluğunu manşetlerine taşıdı.

L'Equipe:
Fransa basını ise "Osimhen önderliğindeki Galatasaray, üst üste dördüncü kez Türkiye şampiyonu oldu. Galatasaray, Antalyaspor'u 4-2 yenerek, ligin bitimine bir maç kala Süper Lig'de liderliği garantiledi. Okan Buruk'un öğrencileri, küme düşmeme mücadelesi veren Antalyaspor'a karşı geri düştü ve maçın 60. dakikasında durum tam da böyleydi. İşte o sırada Victor Osimhen sahneye çıktı. Nijeryalı oyuncu iki gol attı ve Galatasaray 4-2'lik galibiyetle, ligin bitimine bir maç kala ezeli rakibi Fenerbahçe'nin dört puan önünde liderliğe garantiledi." diyerek sarı-kırmızıların şampiyonluğunu gazete satırlarına taşıdı.


Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.