Android'de unutulan kilit ekranı şifresi nasıl sıfırlanır?

Android Device Manager
Android Device Manager

Android mobil işletim sistemine sahip akıllı telefon ya da tabletlerde kilit ekranı şifresi birçok kullanıcı tarafından unutulabiliyor. Peki ama bu gibi durumlarda Android'de unutulan kilit ekranı şifresi nasıl sıfırlanır?

Google, Mayıs ayında düzenlediği I / O Geliştiriciler Konferansı kapsamında Android ekosisteminin dünyan genelinde milyarlarca cihaza eriştiğini belirterek; bu yapının her geçen gün daha da büyüdüğünü bildirdi.

Akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihaz kullanıcılarının en çok şikayetçi olduğu noktalardan biri ise kilit ekranı şifresinin unutulması... Bu hususta Android yüklü sistemlerde şifreyi sıfırlamanın birden fazla yolu var.

Ancak bunların en hızlı ve pratiği Android Device Manager üzerinden bu işlemi gerçekleştirmek. Elbette bu sistem hem numerik şifreler hem de desenler için kullanılabiliyor. Yani her iki sistemde de şifreyi bu yöntem vasıtasıyla sıfırlayabilmek mümkün.

Android Device Manager'a erişin

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Google'ın Android altyapısında sunduğu Android Device Manager sistemi, kilitlenen ve şifresi unutulan cihazdaki Google hesabı ile bağlantı kurarak şifreyi sıfırlamayı sağlıyor. Android Device Manager'a ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklamak kâfi.
Android Device Manager'a erişin Google'ın Android altyapısında sunduğu Android Device Manager sistemi, kilitlenen ve şifresi unutulan cihazdaki Google hesabı ile bağlantı kurarak şifreyi sıfırlamayı sağlıyor. Android Device Manager'a ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklamak kâfi.
Etkin cihazları görüntüleyin

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    İlgili kısma erişildiğinde kullanıcı adı ve şifre girişinin ardından Google Cihazımı Bul bölümü karşınıza geliyor. Burada sol menüde hesabın ilişkili olduğu cihazlar listeleniyor. Sağ kısımda da harita üzerinden cihazın bulunduğu konum görüntülenebiliyor.
Etkin cihazları görüntüleyin İlgili kısma erişildiğinde kullanıcı adı ve şifre girişinin ardından Google Cihazımı Bul bölümü karşınıza geliyor. Burada sol menüde hesabın ilişkili olduğu cihazlar listeleniyor. Sağ kısımda da harita üzerinden cihazın bulunduğu konum görüntülenebiliyor.
Mevcut cihazınızı kilitleyin ve yeni bir şifre oluşturun

                                    
                                    
                                    
                                    Üçüncü ve son adımda ise cihaz üzerinden "Kilitle" simgesine tıklayarak cihazın şifresini sıfırlamak için ihtiyaç olan kilit ekranına erişebilmek mümkün. Bu durumda "yeni kilit ekranı" seçeneği üzerinden yeni bir şifre belirleyip; kurtarma mesajı ve telefon numarasını ilgili forma dahil edebilirsiniz. Hepsi bu kadar.
Mevcut cihazınızı kilitleyin ve yeni bir şifre oluşturun Üçüncü ve son adımda ise cihaz üzerinden "Kilitle" simgesine tıklayarak cihazın şifresini sıfırlamak için ihtiyaç olan kilit ekranına erişebilmek mümkün. Bu durumda "yeni kilit ekranı" seçeneği üzerinden yeni bir şifre belirleyip; kurtarma mesajı ve telefon numarasını ilgili forma dahil edebilirsiniz. Hepsi bu kadar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >