E-Devlet'ten yeni hizmet: 'Kütüphanem Cepte'

e-Devlet kaynaklı oluşturulan hizmetlerin türü ve kapsamı her geçen gün geliştiriliyor.

Vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulduğu "e-Devlet"e eklenen yeni uygulamayla, halk kütüphanelerine üye olma, katalog taraması yapma ve "e-kitaplara" erişme mümkün hale getirildi

Her geçen gün daha farklı yenilik ve güncellemelerle daha güçlü hale gelen e-Devlet, şimdi yeni bir özelliğe kavuşuyor. Tüm halkı kitaplarla buluşturacak yeni sistem, e-Devlet’i daha kullanışlı hale getirmek konusunda da yardımcı olacak.

E-devlet'te birçok farklı hizmet kolaylıkla hem akıllı telefon hem bilgisayar üzerinden takip edilebiliyor.
E-devlet'te birçok farklı hizmet kolaylıkla hem akıllı telefon hem bilgisayar üzerinden takip edilebiliyor.

Vatandaşın hizmeti elektronik ortama taşınıyor

‘e-Devlet’e eklenen yeni uygulamayla, halk kütüphanelerine üye olunabilecek, katalog taraması yapılacak ve ‘e-kitaplara’ erişilebilecek. Vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulduğu e-Devlet tarafından yeni sisteme ilişkin şu duyuru yapıldı:

  • "e-Devlet Kapısı üzerinden veya 'Kütüphanem Cepte' mobil uygulaması aracılığıyla e-Devlet portalına bağlanarak, istediğiniz halk kütüphanesine 'e-üyelik' yapabilir, anında 'e-kitaplara' erişebilir, katalog taraması yapabilir, ödünç aldığınız kitapların süresini uzatabilir, üyelik bilgilerinizi güncelleyebilir, kayıt yaptırdığınız halk kütüphanesini değiştirebilir ve bütün halk kütüphanelerinin hizmet bilgilerine erişebilirsiniz."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >