Google görsel aramada "Resmi Görüntüle" düğmesi nasıl geri gelir?

Google Görsel Arama
Google Görsel Arama

Google'ın birkaç gün önce "yararlı web sayfalarının daha fazla trafik almasını sağlamak" amacıyla gerçekleştirdiği yeni görsel arama sistemini eskiden olduğu haline dönüştürebilmek mümkün. İşte o yöntem...

Hafta başında mobil cihazların görsel aramalarındaki "Resmi Görüntüle" düğmesini ortadan kaldıran Google, akabinde masaüstü sürümde de benzer yolu izledi. Bu sebeple artık Google'da herhangi bir görsel arama yapıldığında fotoğrafları kaydetmek hayli zorlaştı.

Şirket, sitemler karşısında konuyu "yararlı web sayfalarının daha fazla trafik almasını sağlamak" şeklinde özetlemiş olsa da kullanıcıları ikna edemedi. Dolayısıyla şu anda birçok kişi görsel aramaların eski haline dönmesini istiyor. Her ne kadar Google şimdilik geri adım atmasa da bu sistemi üçüncü parti bir eklenti sayesinde eskiden olduğu haline getirebilmek mümkün.

View Image eklentisi sayesinde Google'ın birkaç gün önce masaüstünde değiştirdiği görsel arama sistemini tekrardan eski haline dönüştürebilmek mümkün oluyor.
View Image eklentisi sayesinde Google'ın birkaç gün önce masaüstünde değiştirdiği görsel arama sistemini tekrardan eski haline dönüştürebilmek mümkün oluyor.

"Resmi Görüntüle" özelliği nasıl geri gelir?

Google görsel aramalardaki "Resmi Görüntüle" özelliğini tekrardan geri getirmek için ilk etapta Google Chrome Web Mağazası'na giriş yapmak gerekiyor. Daha sonrasında Joshua B
tarafından geliştirilen View Image eklentisi indirilip sisteme dahil edildiğinde "Orijinal Boyutu Göster" düğmesi yeniden aktif oluyor.

Aşağıdaki bağlantı üzerinden uygulamayı ücretsiz olarak indirip Google Chrome'a dahil edebilmek mümkün.

View Image (Google Chrome)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >