iPhone 7'lerdeki sarı renk sorunu nasıl çözülür?

iPhone 7 sarı ekran
iPhone 7 sarı ekran

iPhone 7 ya da iPhone 7 Plus kullananlar, özellikle son dönemlerde yazılımsal hatalardan dolayı ekranların sararmasından şikayetçi. Peki ama bu sarı ekran sorunu nasıl çözülür?

Apple'ın geçen yıl Eylül'de duyurup satışa çıkardığı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, şu anda şirketin en tepe seviyesindeki akıllı telefonları. Her iki model de bu saltanatına yeni nesil iPhone sahneye çıkana kadar devam edecek. Ancak, yazılımsal ufak bir problem iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kullanıcılarının canını sıkabiliyor. Öncelikle bu yazılımsal hatanın tüm kullanıcıları ilgilendirmediğini hatırlatmak gerek.

Kullanıcılar, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ta ekranın sarardığını ve sarı renk sorunu yaşandığını dile getiriyor. Ama aslında bu ufak bir yazılım hatasından kaynaklanıyor.

iPhone 7'deki sarı ekran sorunu nasıl çözülür?

                                    
                                    
                                    Sorunu ortadan kaldırmak için öncelikle Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Ekran Kolaylıkları > Renk Filtreleri bölümüne erişmek gerekiyor. Daha sonrasında "Renk Tonu" bölümü aktif hale getirildiğinde otomatik olarak sarı renk sorunu çözülmüş oluyor. Ayrıca bu noktada "Yoğunluk" ya da "Renk Özü" değerleri değiştirilerek ekran ve renklerle alakalı özelleştirmeler de yapılabiliyor.
iPhone 7'deki sarı ekran sorunu nasıl çözülür? Sorunu ortadan kaldırmak için öncelikle Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Ekran Kolaylıkları > Renk Filtreleri bölümüne erişmek gerekiyor. Daha sonrasında "Renk Tonu" bölümü aktif hale getirildiğinde otomatik olarak sarı renk sorunu çözülmüş oluyor. Ayrıca bu noktada "Yoğunluk" ya da "Renk Özü" değerleri değiştirilerek ekran ve renklerle alakalı özelleştirmeler de yapılabiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >