Psikiyatristler, 400 filmi inceleyerek en psikopat karakteri açıkladı

En psikopat karakter
En psikopat karakter

Hangi film karakterlerinin psikopat özelliklerini en iyi şekilde somutlaştırdığını araştıran Belçikalı psikiyatri profesörü Samuel Leistedt, bunun için arkadaşlarının da yardımıyla üç yıl boyunca 400 filmi inceledi.

Soğukkanlılık ve şiddetin birleşimiyle ortaya çıkan psikopatlık bazı bünyelerde en uç noktalara kadar ulaşabiliyor. Bu en uç noktada bulunan psikopatlar ölümlerden hiçbir şekilde pişmanlık duymuyor.

400 filmden 126 karakter gerçek psikopat özelliklerini yansıtıyor

Belçikalı profesör, arkadaşlarından 10’unu da yanına alarak üç yıl boyunca incelemeye dahil ettiği 400 filmi izledi. 1915’ten 2010’a kadar neredeyse yüzyılı kapsayan süreçteki filmleri inceleyen ekip, tüm filmler içinde gerçek psikopat özellikleri taşıyan 126 karakter buldu.

Psikiyatri ekibinin incelediği filmler içinde en psikopat karakter, İhtiyarlara Yer Yok (No Country For Old Men) filmindeki Anton Chigurh karakteri seçildi. Javier Bardem tarafından canlandırılan karakter, psikopatlığı en uç noktada yaşayan birisi olarak belirlendi.

Ekibin inceleme raporunda psikopatlık özellikleri taşıyan 126 karakterin sadece 21’inin kadın olduğu yazdı. Rapor, kadınların genellikle silah olarak cinselliği kullandığını ve öldürme planlarını bu fikirden yola çıkarak yaptığını ortaya koydu. Ekip, kadın psikopatlara özgü yapılan cinsellik yorumunu da Temel İçgüdü’de yer alan ana karakterle destekledi.

Kuzuların Sessizliği’nde yer alan Hannibal Lecter’ın hem eğlenceli hem korkutucu yanlarının olduğu ve ekip tarafından psikopatlığa tam uymadığı belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >