Tofaş'tan KAP açıklaması: Bursa fabrikasında üretim kapasitesi artışa geçti!

22:53, 19/06/2026, Cuma
Tofaş'tan KAP açıklaması: Bursa fabrikasında üretim kapasitesi artışa geçti!
Tofaş

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. (TOASO), Bursa'daki üretim tesislerinde gerçekleştirdiği teknolojik optimizasyonlar ve süreç iyileştirmeleri sayesinde fiili yıllık araç üretim kapasitesini 50 bin adet artırdığını duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan resmi açıklamaya göre, şirketin toplam yıllık kapasitesi 500 bin adet seviyesine ulaştı. Yeni kapasite raporunun tescili için yasal başvuru süreci bugün itibarıyla başlatıldı.

Borsa İstanbul'un ve Türk otomotiv sanayisinin dev oyuncularından Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. (TOASO), üretim hacminde çarpan etkisi yaratacak stratejik bir gelişmeyi yatırımcılarıyla paylaştı. Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan resmi bildirimde, Bursa'da bulunan dev üretim üssünde yürütülen verimlilik artırıcı çalışmaların meyvesini verdiği ve araç üretim kapasitesinin ciddi oranda artırıldığı ilan edildi.

Boya birimindeki yeni teknoloji verimliliği patlattı

Tofaş yönetiminden yapılan açıklamaya göre, Bursa fabrikasında uzun süredir hassasiyetle yürütülen süreç iyileştirmeleri ve mühendislik optimizasyonları başarıyla tamamlandı. Özellikle boya biriminde uygulamaya alınan en son nesil yeni teknolojiler ve hat optimizasyon faaliyetleri neticesinde üretim süreçleri hız kazandı. Bu inovatif hamlelerin ardından şirketin fiili yıllık araç üretim kapasitesi tam 50.000 adetlik net bir artış gösterdi.

Toplam kapasite 500 bine ulaştı: Resmi süreç başladı

Gerçekleştirilen bu kritik kapasite artırımıyla birlikte, Tofaş'ın toplam yıllık fiili araç üretim kapasitesi 500.000 adet barajına ulaşarak tarihi bir seviyeye çıkmış oldu. Şirket, bu devasa üretim artışını resmiyete dökmek adına da vakit kaybetmedi. İlgili sanayi ve ticaret mevzuatları kapsamında, şirketin resmi kapasite raporunun yenilenmesine ve tescil edilmesine ilişkin başvuru süreci yetkili merciler nezdinde bugün resmen başlatıldı. Kapasite artışı haberi verilirken, TOASO hisseleri borsada günü yüzde 1,28'lik sınırlı bir geri çekilmeyle 327,75 TL seviyesinden tamamladı.

Diplomayı alanın işi hazır! Üniversite tercihi yapacaklar dikkat: İki yıllık deyip geçmeyin
Jurnal.ist
Diplomayı alanın işi hazır! Üniversite tercihi yapacaklar dikkat: İki yıllık deyip geçmeyin
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026