Volkswagen açıkladı: Artık benzinli ve dizel otomobil üretilmeyecek

Volkswagen
Volkswagen

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, yaptığı açıklamayla birlikte şu anda geliştirilmekte olan otomobillerin son jenerasyon benzinli ve dizel otomobil olacağını açıkladı. Ayrıntılar haberimizde:

Benzinli ve dizel otomobiller dünya genelinde birçok farklı ülkede yasaklanma aşamasında. Bunun ilk denemeleri 'büyük şehirlerde' yapılıyor olsa da zaman içinde kapsam alanının genişleyeceğini tahmin etmek hiç de zor değil.

Alman üretici Volkswagen de bu alanda emin adımlarla yoluna devam eden şirketler arasında yer alıyor. Son gelen bilgiler, hem benzinli hem de dizel otomobillerin artık yasaklanacağını bir kez daha doğrular nitelikte.

Volkswagen Strateji Şefi Michael Jost, yeni çıkan benzinli ve dizel otomobillerin artık son jenerasyon olduğunu açıklayarak içten yanmalı motorların tarihe karışacağını belirtiyor.

Yani artık önümüzdeki dönemlerde Volkswagen'de benzinli ve dizel otomobiller tamamen son buluyor.
Yani artık önümüzdeki dönemlerde Volkswagen'de benzinli ve dizel otomobiller tamamen son buluyor.

Volkswagen'in yeni yol haritası ne?

Benzinli ya da dizel otomobillerin yasaklanmasıyla birlikte devreye 'elektrikli otomobiller' giriyor. Bu noktada Volkswagen'in yenilikçi çözümleri var. Yani aslında içten yanmalı motorlar yerine artık şirket tamamen elektrikli otomobillere yöneliyor.

Michael Jost'un tam açıklama metni ise şu şekilde:

  • İçten yanmalı motorları artık yavaş yavaş sonlandıracağız. Mühendislerimiz benzinli ya da dizel motorlu araçlar için şu an son platform için çalışıyor. Yani bir sonraki jenerasyon bir anlamda son jenerasyon olacak.