Almanya’daki 300 milyon euroluk soygunun detayları kan dondurdu: Saç telleriyle polise 'kuaför' tuzağı!

18:41, 17/01/2026, CumartesiG: Güncelleme: 19:52, 17/01/2026, Cumartesi
Almanya’daki 300 milyon euroluk soygunun detayları kan dondurdu: Saç telleriyle polise 'kuaför' tuzağı!
Almanya’daki 300 milyon euroluk soygunun detayları kan dondurdu: Saç telleriyle polise 'kuaför' tuzağı!

Almanya’da çoğu Türk müşterilere ait olan 300 milyon euroluk Sparkasse soygununda hırsızların akılalmaz yöntemleri ortaya çıktı. Polisi yanıltmak için olay yerine kuaförden aldıkları saç tellerini bırakan profesyonel çete için 11 milyon cep telefonu verisi mercek altına alındı.

Gelsenkirchen kentinde Noel tatili sırasında gerçekleşen Sparkasse bankası soygununa dair yürütülen soruşturmada, hırsızların polisi yanlış yönlendirmek için dahi plan yaptığı anlaşıldı. Kasa odasında bulunan çok sayıda saç telinin, hırsızlar tarafından bir kuaför salonundan toplandığı ve DNA izi bırakmamak yerine polisi farklı kişilere yönlendirmek amacıyla kasıtlı olarak olay yerine saçıldığı tespit edildi.

Hortumlu Düzenek ve Hassas Soygun

Hırsızların profesyonelliği sadece sahte delillerle sınırlı kalmadı. Duvarları matkapla delerken alarm sistemlerini devreye sokmamak için şu yöntemleri kullandıkları belirlendi:

Toz ve Isı Kontrolü: Matkabın ısınmasını ve toz çıkmasını engellemek için bankanın kadınlar tuvaletinden kasa odasına özel bir hortum düzeneğiyle su çekildi.

Hatasız Plan: Hırsızların bankanın yerleşim planına tamamen hakim olduğu ve iki farklı araçla kaçtıkları saptandı.

230 Polis Görevde: 11 Milyon Veri İnceleniyor

Alman yetkililer, soygunun boyutları nedeniyle soruşturmayı devasa bir ölçeğe taşıdı. Gelsenkirchen Polis Merkezi'nin açıklamasına göre:

Dijital Analiz: Yaklaşık 11 milyon cep telefonu baz istasyonu verisi ve 8 terabaytlık video kaydı analiz edilecek.

Müşteri Görüşmeleri: Mağdur olan 2 bin 500'den fazla müşteriyle bireysel görüşmeler yapmak için özel bir ofis kiralandı.

Tasnif Odası: Hırsızların etrafa saçtığı belgelerin sahiplerini belirlemek için bankanın bodrum katında özel bir birim kuruldu.

Mağdurların Çoğu Türk: Kayıp 300 Milyon Euro

27-28 Aralık 2025 tarihlerindeki Noel tatilini fırsat bilen hırsızlar, bankadaki 3 bin 250 kasayı hedef aldı. İlk tahminlerde 30 milyon euro olarak açıklanan maddi kaybın, yapılan son incelemelerle 300 milyon euroya ulaştığı bildirildi. Mağdurların büyük bir kısmının Türk olması nedeniyle, Türk toplumunda endişe ve meraklı bekleyiş sürüyor.

Görüşme Şartları: Polis, randevu alan müşterilerin yanlarında kira sözleşmeleri, faturalar veya mülkiyet ispatı sağlayan belgelerle birlikte yalnız gelmelerini talep etti.

İsa Karakaş vatandaşları uyardı: Memurlar için 'çifte yöntem' dönemi başladı
Z Raporu
İsa Karakaş vatandaşları uyardı: Memurlar için 'çifte yöntem' dönemi başladı
11 zincir market birleşti: Uygun fiyata satacaklar, ilk şube şubatta açılıyor
Jurnal.ist
11 zincir market birleşti: Uygun fiyata satacaklar, ilk şube şubatta açılıyor

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026