Yatırımcının gözü gümüşte! Zirvenin yeni sahibi herkesi ters köşe yaptı

17:20, 17/01/2026, Cumartesi
CategoryZ Raporu
Diğer
Yatırımcının gözü gümüşte! Zirvenin yeni sahibi herkesi ters köşe yaptı

WorldPopulationReview’in en güncel verilerine göre dünya genelinde en fazla gümüş rezervi bulunan 11 ülke açıklandı. Liste, uzun süredir ilk sırada olması beklenen ülkeler yerine sürpriz bir ismi zirveye taşıdı.

WorldPopulationReview’in yayımladığı yeni verilere göre, küresel gümüş rezervleri bakımından ülkelerin sahip olduğu stoklar yeniden sıralandı. Değerli metallerde yaşanan talep artışı ve yatırımcı ilgisiyle birlikte rezerv verileri de ekonomi çevrelerinin gündemine oturdu.

WorldPopulationReview’in yayımladığı yeni verilere göre, küresel gümüş rezervleri bakımından ülkelerin sahip olduğu stoklar yeniden sıralandı. Değerli metallerde yaşanan talep artışı ve yatırımcı ilgisiyle birlikte rezerv verileri de ekonomi çevrelerinin gündemine oturdu.

Sıralamada sürpriz lider


Listede beklenmedik bir ülke birinci sırada yer aldı. Peru, elindeki yaklaşık 110 bin ton gümüş rezerviyle rekor bir kapasiteye sahip olduğunu gösterdi. İkinci en büyük rezerv Avustralya’da bulunurken, Rusya ve Çin gibi büyük üreticilerin geride kaldığı görüldü.


Sıralamada sürpriz liderListede beklenmedik bir ülke birinci sırada yer aldı. Peru, elindeki yaklaşık 110 bin ton gümüş rezerviyle rekor bir kapasiteye sahip olduğunu gösterdi. İkinci en büyük rezerv Avustralya’da bulunurken, Rusya ve Çin gibi büyük üreticilerin geride kaldığı görüldü.

Büyük ekonomiler arasındaki konum


Gümüş rezervleri sıralamasında Avustralya yaklaşık 94 bin tonla ikinci olurken, Rusya yaklaşık 92 bin tonla üçüncü sırayı aldı. Çin, yaklaşık 72 bin ton rezervle listede dördüncü oldu. Polonya, Meksika ve Şili gibi ülkeler de ilk sıralarda yer aldı. Amerika Birleşik Devletleri ise yaklaşık 23 bin ton rezervle orta sıralarda konumlandı.


Büyük ekonomiler arasındaki konumGümüş rezervleri sıralamasında Avustralya yaklaşık 94 bin tonla ikinci olurken, Rusya yaklaşık 92 bin tonla üçüncü sırayı aldı. Çin, yaklaşık 72 bin ton rezervle listede dördüncü oldu. Polonya, Meksika ve Şili gibi ülkeler de ilk sıralarda yer aldı. Amerika Birleşik Devletleri ise yaklaşık 23 bin ton rezervle orta sıralarda konumlandı.

Türkiye listede yok


Yeni açıklanan listede Türkiye’nin yer almaması dikkat çekti. Uzun süredir değerli metaller alanında önemli bir oyuncu olması beklenen Türkiye’nin gümüş rezervleri bakımından ilk 11’de yer almaması, piyasa aktörleri ve analistler tarafından ilgiyle takip ediliyor.


Türkiye listede yokYeni açıklanan listede Türkiye’nin yer almaması dikkat çekti. Uzun süredir değerli metaller alanında önemli bir oyuncu olması beklenen Türkiye’nin gümüş rezervleri bakımından ilk 11’de yer almaması, piyasa aktörleri ve analistler tarafından ilgiyle takip ediliyor.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026