GZT
GZT
0
GZT TV CANLI
Z Raporu

Z RAPORU HAKKINDA // NEDİR, KİMDİR?

Çukurova'da yağışlar ayçiçeği üreticisini umutlandırdı

Gizem Yaralı
GİZEM YARALI
18 HAZİRAN 2023 , PAZAR 17:49
Abone ol
Çukurova'da yağışlar ayçiçeği üreticisini umutlandırdı
Z Raporu

Çukurova'da geçen yıla göre ekim alanı artan ayçiçeğinde, ilkbaharın sonundan itibaren başlayan ve Haziran'da da devam eden yağışlı havayla rekolte ve kalitenin yüksek olması bekleniyor.

1-2
Adana'da 2020'de yaklaşık 600 bin dönüm alanda ekilen ayçiçeğinde 195 bin ton rekolte gerçekleşirken bu rakamlar 2021'de 652 bin dekarda 201 bin tona, geçen yıl ise 740 bin dönümde 223 bin tona yükseldi.
Z Raporu

Adana'da 2020'de yaklaşık 600 bin dönüm alanda ekilen ayçiçeğinde 195 bin ton rekolte gerçekleşirken bu rakamlar 2021'de 652 bin dekarda 201 bin tona, geçen yıl ise 740 bin dönümde 223 bin tona yükseldi.

2-2
Adana Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, buğdaya alternatif olarak sulanamayan alanlarda tercih edilen ayçiçeğinin Çukurova'da üretiminin her yıl giderek artan bir seyir gösterdiğini söyledi.<br><br>Çukurova'da 5 yıl önce 300 bin dekar ayçiçeği ekimi yapıldığını ifade eden Tekin, bugün Türkiye'de ayçiçeği üretiminde beşinci sırada yer aldıklarını ve ülkedeki üretimin yüzde 10'unu yaptıklarını belirtti.
Z Raporu

Adana Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, buğdaya alternatif olarak sulanamayan alanlarda tercih edilen ayçiçeğinin Çukurova'da üretiminin her yıl giderek artan bir seyir gösterdiğini söyledi.

Çukurova'da 5 yıl önce 300 bin dekar ayçiçeği ekimi yapıldığını ifade eden Tekin, bugün Türkiye'de ayçiçeği üretiminde beşinci sırada yer aldıklarını ve ülkedeki üretimin yüzde 10'unu yaptıklarını belirtti.

TARIM
TARIM
AYÇİÇEĞİ
ÇUKUROVA
Gizem Yaralı

+ GZT’de Ekonomi Editörü olarak görev yapıyor. Z Raporu dergisi dijital ve sosyal kanallarından sorumlu ve ekonomi ile alakalı içerikler hazırlıyor. Gizem’e gizem.yarali@gzt.com adresinden ulaşabilirsiniz. Gizem Yaralı’nın Twitter hesap bilgisi şu şekildedir: https://twitter.com/gizepizm @gizepizm kullanıcı adıyla ulaşabilirsiniz.

Bize Ulaşın

Bir proje fikrim var
Sizinle çalışmak istiyorum
Basın sponsoru arıyorum
Bir şeyler söylemek istiyorum

Sosyal Medya

Instagram
Twitter
Facebook
YouTube
TikTok
LinkedIn
GZT
Hakkımızda
Medya Kiti
Gizlilik Politikası
Kişisel Verilerin Korunması
Mobil Uygulamalar
Sosyal Medya
Kullanım Koşulları
Çerez Politikası
Künye
Site Haritası
Seçim Sonuçları 2024
Muhabbetle
İstanbul'da yapıldı.Tüm hakları saklıdır, Net Medya 2020GZT.com altında yayınlanan köşe yazıları ve haberlerin tüm hakları Net Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazıları ve haberlerin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
YASAL UYARI: BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri DirectFN Finansal Veri ve Teknoloji Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.