Getirisi yüksek olan tarımsal iş fikirleri

Tarımsal iş fikirlerini sizler için derledik.
Tarımsal iş fikirlerini sizler için derledik.

Tarımsal iş fikirlerini sizler için derledik. Tarımla ilgiliyseniz ve farklı kazanç yolları arıyorsanız bu içeriğimizi inceleyerek iş fikirleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İÇİNDEKİLER

Dört mevsimin de yaşanıyor olması, sağlıklı su ve toprak kaynaklarının bulunması ve bu konuda deneyim biriktirilmiş olması gibi faktörler, Türkiye’nin tarım yapmak için en iyi yerlerden biri olmasını sağlamaktadır. Tarımsal iş fikirleri, tarımın ilerletilebilmesi ve üreticinin teşvik edilmesi için devlet tarafından da desteklenmektedir. KOSGEB gibi kaynaklarla hibe ve kredi alınabilen iş fikirleri, büyük sermayelere gerek kalmadan hayata geçirilebilmektedir.

Organik tarım

Gıda ürünlerinin işlenerek satışa sunulması ve tarımsal ürünlerde kimyasal ilaçlama yöntemlerinin kullanılması, tüketicilerin organik tarıma olan ilgisini de arttırmaktadır. Organik tarım pazarları, büyük şehirlerde de satış yapılması için uygun alan oluşturur.

Üreticiler, manav ve marketlerle anlaşmalar yaparak, ürünlerinin her zaman satılmasını da sağlayabilirler. Organik tarım, yetiştirilen ürünlerin çeşitliliğine göre, Türkiye’nin bütün bölgelerinde yapılabilmektedir.

İlginizi çekebilir: Köyde para kazanabileceğiniz iş fikirleri

Trüf mantarı yetiştiriciliği

Meşe ağaç köklerinin 20 ila 30 cm aşağısında bulunan Trüf mantarı, yeme içme sektörü içinde sevilen mantar türlerinden biridir. Akdeniz ikliminde yetişmeye uygun olan mantar çeşidi, Muğla ve Antalya’da kurulan mantar çiftliklerinde de yetiştirilmektedir.

Yılın belli zamanlarında da bu bölgelerde yaşayan köylüler, av köpekleri ile mantar toplamaya çıkar ve topladıkları mantarları pazarlarda satışa çıkarırlar. Bir meşe ağacının kökünde 1 ila 2 kiloya kadar mantar yetişebilmektedir. Trüf mantarının kilosu, 800 dolar ila 1500 dolar arasında fiyatlandırılmaktadır.

Bu içeriğimizi beğendiyseniz 'Az sermayeli iş fikirleri' içeriğimizi de inceleyebilirsiniz.

Aleo Vera yetiştiriciliği

Sağlık ve kozmetik alanlarında çok fazla tercih edilen Aloe Vera, tarımsal iş fikirleri arasında kendine en geniş pazar bulan bitkilerden biridir. Yetiştirilmesi oldukça kolay olan bitkinin tohumları internette 30 kuruş kadar cüzi bir fiyata satılmaktadır. Yetişkin bir hale gelen Aloe Vera bitkisinin kilosu ise, 300 liraya kadar alıcı bulabilmektedir. Bitkinin ülke içinde yetiştirilerek yurt dışına satılması, daha fazla kazanç sağlanmasına olanak vermektedir.

İlginizi çekebilir: Sermayesiz iş fikirleri

Lavanta tarımı

Lavanta bitkisi kullanılarak elde edilen lavanta yağı, dünya üzerinde en çok kullanılan uçucu yağlardan biridir. Verimliliği yıl koşullarına göre değişiklik gösteren lavanta bitkisi, 2 yıl içinde harcanan sermayeyi karşılayarak kazanç elde edilmesine olanak vermektedir.

Alıcı bulma konusunda herhangi bir probleme neden olmayan lavanta üreticiliği, kilosu 150 Euro’dan satışa sunulan lavanta yağı ile kazançlı bir tarım faaliyetidir. Toprak bakımından seçici olmayan lavanta bitkisi, yayılma özelliği ile ekilmediği yerlerde d yetişmeye eğilimlidir. Türkiye’de Akdeniz ikliminde yetiştirilmeye uygundur.

Kinoa yetiştiriciliği

Son zamanlarda popüler olan sağlıklı beslenme rutinlerinde sıkça tercih edilen kinoa bitkisi, bir zamanlar, astronotlar tarafından uzayda yetiştirilmesine karar verilen, protein bakımından oldukça zengin bir bitkidir. Oldukça fazla çeşidi olan bitki, bütün iklim türlerinde kolay bir şekilde yetiştirilebilmektedir.

Bitkinin kilosu 8 ila 15 lira arasında satışa sunulmaktadır. Kinoa yetiştiriciliği için sağlanan devlet desteği ve hibe seçenekleri, diğer sebzelere oranla daha fazladır.

İlginizi çekebilir: Türkiye'de olmayan iş fikirleri

Üzüm yetiştiriciliği

Dünya üzerinde ilk yetiştirilen bitkilerden biri olan üzüm, oldukça eski bir tarihe sahiptir. Roma gibi köklü uygarlıklarda bir zenginlik sembolü olan üzüm, en çok kazanç sağlanan tarımsal üründür.

Tarımsal iş fikirleri arasında oldukça popüler bir yeri olan üzüm yetiştiriciliği, devlet destekli kredi ve hibelerle de teşvik edilmek istenmektedir. Türkiye, üzümün anavatanı olarak bilinmektedir. Bütün dünyada yetişen üzüm çeşitleri 10 bini bulmaktadır ve bu çeşitlerin 1500 kadarı Türkiye’ye özgüdür. Üzün en çok Akdeniz ve Ege Bölgelerinde yetiştirilmektedir. Üzümün fiyatı, çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Dünyanın en pahalı üzümü ise, Japon Yakut üzümüdür. Bu üzümün kilogram fiyatı, 5 bin dolara kadar çıkabilmektedir.